Penger

Få betalt hver annen uke? Du er i ferd med å tjene en søt bonus

Få betalt hver annen uke? Du er i ferd med å tjene en søt bonus

Er du en av de 38 millioner amerikanske familier som lever lønnsslipp til lønnsslipp? Hvis disse lønnene kommer hver annen uke, kan du automatisk tjene litt ekstra penger i år.

Takket være det som noen kaller et "lønnssprangår" Hvis du blir betalt hver annen uke, kan du motta en ekstra lønnssjekk i 2015.

"[T] her er 27 betalingsperioder i løpet av 52-ukers kalenderår i stedet for de vanlige 26. Denne spissen skjer omtrent hvert 11. år, og gir en kontantbonus til mange arbeidere. Enkelte arbeidsgivere betaler den 27. lønnsskatten på grunn av vanlig lønn, noe som resulterer i en årlig økning på 4%, mens andre vil omfordele fastsatt lønn blant 27 sjekker, rapporterer Yahoo Finance.

Dette betyr at amerikanere som tjener lønn hver annen uke, vil motta en ekstra sjekk ved årets slutt - som kan være i tillegg til andre tradisjonelle feriebonuser. Hvis du lever lønnsslipp til lønnsslipp, kan du plutselig få flere ekstra tusen dollar i lommen som et resultat av denne uregelmessige kalenderen.

Siden du tjener denne ekstra kontanter, er så sjelden - og kan bare skje en eller to ganger i din profesjonelle karriere - det er viktig å få mest mulig ut av det. Her er noen kunnskapsrike måter å maksimere ekstra lønnsslipp:

1. Betal av et kredittkort eller studentlån

De fleste amerikanere er begravet i en slags gjeld, enten det er fra et forbrukerkort eller et studielån du har båret rundt i et tiår (eller enda lenger). Denne typen gjeld påvirker din kredittpoeng negativt, noe som kan gjøre det vanskeligere å få kreditt i fremtiden, få en god avtale på et billån eller til og med kjøpe et hus.

Hvis du mottar ekstra lønnsslipp i år, bør du vurdere å bruke denne "bonusen" for å betale din gjeld. Selv om den ekstra lønnsslippet ikke betaler et helt kredittkort eller helt utrydder det forferdelige studielånet, kan det gjøre en stor nok dug til å redusere fremtidige betalinger som kan åpne opp plass i budsjettet ditt neste år for å betale av en annen utgift, investere mer i besparelser eller til og med å behandle deg oftere med en ukentlig latte (eller to til!).

2. Lagre for neste måneds leie

Når du lever lønnsslipp til lønnsslipp, er det lett å komme seg bak på betalinger - eller i det minste føler at du alltid er bak. For å bidra til å lindre noe av det stresset, hvorfor ikke sette din ekstra lønnsslipp mot neste måneds leie eller boliglånsbetaling?

Hvis du har en særlig stor lønnssjekk (eller alternativt en lav levekostnad), kan du selv sette lønnsslippet til side for å dekke flere måneders verdi av disse utgiftene. Når du ikke trenger å bekymre deg for at endene møter, frigjør du budsjettet ditt for å dekke andre utgifter når de kommer opp - og du vil ikke føle at du lever på kanten hver måned.

3. Opprett et nødfond

Hva er en av de verste ting som kan skje hvis du lever lønnsslipp til lønnsslipp? En nødsituasjon, enten det er en tur til ER, en bilulykke eller et ødelagt apparat hjemme. Hvis du ikke legger til side penger nå, bruk den ekstra lønnsslipp for å opprette et nødfond.

Opprett en ny kontokonto eller åpne en sparekonto med din nåværende bank som gir deg enkel tilgang til midler. (De fleste banker tillater deg å overføre penger online mellom disse kontoene og din primære kontroll konto gratis, så prøv å holde fast ved samme bank du allerede bruker for å sjekke.)

Når du har lagt inn din bonus sjekk, er det viktig å huske disse pengene er bare for ekte nødhjelp. Ikke bli fristet til å ta ut penger bare fordi du ønsker kaffe eller desperat vil gå ut på middag!

4. Start en sparekonto

Når du lever lønnsslipp til lønnsslipp, har du ofte knapt nok inntekt til å dekke det grunnleggende, enn si nok til å sette til side for besparelser. Å åpne en spare- eller investeringskonto med ekstra lønnsslipp kan være en av de smarteste trekkene du lager med denne ekstra kontanter. Med riktig type konto kan renten hjelpe deg med å tjene tusenvis av dollar på toppen av ditt første innskudd i løpet av livet ditt.

Hvis dette høres ut som det rette trekket du vil gjøre, kan du snakke med din lokale bank for å se hva slags besparelse eller investeringskonto som er riktig for deg.

5. Legg litt ekstra til din pensjonskonto

Dette er et annet super-smart trekk å gjøre med ekstra penger du vil tjene i 2015. Hvis arbeidsgiveren tilbyr 401 (k), sender denne ekstra lønnsslipp direkte til kontoen din, når du er eldre - spesielt hvis din arbeidsgiver samsvarer med ditt bidrag.

Du må sørge for at du ikke har maksimert ditt mulige bidrag, men hvis du ikke har det, er dette en flott mulighet til å legge så mye som mulig inn på din pensjonskonto. Den beste delen? Din bankkonto eller budsjett vil aldri merke pengene er ikke der, men det vil få betydelig innvirkning på livet ditt når du er klar til å gå på pensjon.

Hvis du blir betalt hver annen uke, kan det være verdt å spørre sjefen din eller HR-avdelingen hvordan de skal håndtere denne lønnen "springår". Du kan oppdage at du er i for ganske godbit i slutten av 2015!

Din sving: Hvis du tjener ekstra lønnsslipp i år, hvordan vil du bruke pengene? Del dine tanker og tips i kommentarene!

Kelly Clay er frilansskribent og redaktør fra Seattle. Hennes arbeid har tidligere oppstått i Forbes, VentureBeat og WearableWorldNews. Finn henne på Twitter på @kellyhclay.

Skrive Inn Din Kommentar