Penger

Syk av lønnsgapet? I disse 10 karriere tjener kvinner mer enn menn

Syk av lønnsgapet? I disse 10 karriere tjener kvinner mer enn menn

Som du kanskje har hørt, er det i dag Equal Pay Day - eller den datoen da kvinners inntjening til slutt henter opp til hva deres mannlige kolleger gjorde i 2015.

Det er fordi det teoretisk tar Jane ekstra 3,5 måneder for å gjøre samme lønn John gjorde i fjor, på grunn av lønnsforskjellen mellom kjønnene.

Uansett hvilken per-dollar-fortjent-av-mann-figur du har hørt, vet du sannsynligvis at kvinner tjener mindre på sine lønnsslipp enn menn gjør.

Heldigvis viser nyere studier at tallet kan være så lite som et nikkel, spesielt for unge, ugifte kvinner, når forskerne kontrollerer jobbtittel, plassering og arbeidsgiver.

Men selv om lønnsgapet er innsnevring - om enn sakte enn vi ønsker - det, og dets effekter, eksisterer det fortsatt.

Derfor var det så hyggelig å finne denne siste Glassdoor-studien, som skisserer 10 yrker der kjønnsforskjellen svinger annen vei.

Lik lønn - eller kanskje bare noen få cent

Ved hjelp av hundretusenvis av anonyme svar om jobbkompensasjon, sammensatte Glassdoor lister over yrker og felt som i gjennomsnitt menn tjener mer, kvinner tjener mer og begge kjønn tjener likt.

Som med noen selvrapporterte og anonyme data, er lønnssvarene ikke helt uovervinnelige bevis. Men det er en langvarig presedens om å bruke denne typen data ved å undersøke lønnsforskjellen - figuren er basert på folketællingsundersøkelser.

Videre gikk Glassdoor i noen lengder for å kontrollere for faktorer som sted og arbeidsgiver, statistisk "justere" dataene slik at lønnsgapet var mye mindre dramatisk.

Så gjør det bedre for deg selv enn pause selv: Lag mer enn menn i en av disse karriere. Her er de 10 jobbene der kvinner faktisk utålder menn.

1. Sosialarbeider

Kvinne sosialarbeidere gjør $ 1,08 for hver dollar mannlige sosialarbeidere gjør.

2. Merchandiser

Kvinner i dette yrket kan også forvente å slå ut sine mannlige kolleger med 8 cent.

3. Forskningsassistent

Kvinneforskningsassistenter tjener $ 1,07 for hver dollar laget av mannlige forskningsassistenter.

4. Innkjøpsspesialist

Uoverensstemmelsen for denne stillingen? $ 1.06.

5. Legerådgiver

Kvinner lege rådgivere, glede: Du tjener 2 cent mer per dollar enn mennene i ditt felt gjør.

6. Kommunikasjonsforbund

Kvinnenes kommunikasjonsforeninger tjener også en ekstra $ 0,02 for hver dollar på sine mannlige kollegaers lønnsslipp.

7. Social Media Professional

Kvinne sosiale medier fagfolk kan forvente å tjene $ 1,02 for hver dollar deres mannlige kolleger gjør.

Psst - Vi ansetter dere her på The Penny Hoarder! Og vi lover våre lønnsslipp er like (og konkurransedyktige!) Uansett kjønn.

8. Helseopplærer

Kvinnelige helsepersonell tjener en ekstra $ 0,01 per dollar når du sammenligner sine lønnsslipp til mannlige helsepersonell.

9. Procurement Professional

Ekstra cent gjelder for denne stillingen, også ...

10. Bedriftskoordinator

... og også til kvinnelige forretnings koordinatorer. Hei, hver øre teller. Vi burde vite!

Selv om denne listen er forfriskende, er det sant at lønnene er mye mer signifikant i rollene som menn blir betalt mer for, for eksempel, topping den listen er "dataprogrammerer", som kvinner tjener $ 0,72 for hver dollar menn gjør.

Videre betaler de fleste stillingene på meny-mer-listen betydelig bedre enn stillingene som er oppført her, slik at lønnsgapet stikker enda mer.

I tillegg må jeg si, jeg vil helst være en pilot eller en psykolog enn en "innkjøpspersonell." Hva er det da?

Selvfølgelig er det endelige målet å leve i en verden hvor menn og kvinner tjener samme beløp for samme mengde arbeid ... uansett hvilket felt de velger å forfølge.

Din sving: Har du en av disse jobbene hvor kvinner tjener mer enn menn?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver også kreativ nonfiction og poesi, hvorav noen har blitt omtalt i DMQ Review, Sweet: A Literary Confection og andre steder. Du kan følge med på www.jamiecattanach.com.

Skrive Inn Din Kommentar