Penger

Vil du ha karriere stabilitet? 7 jobber du vil sikkert aldri miste til en robot

Vil du ha karriere stabilitet? 7 jobber du vil sikkert aldri miste til en robot


Tenk på siste gang du trengte å ringe, men hadde ikke nummeret. Har du ringt 0 for å snakke med operatøren? Sannsynligvis ikke.

Det er fordi telefonoperatører har blitt erstattet av ny teknologi. Internett og mobile enheter hjelper oss med å finne hvilken kontaktinformasjon vi trenger med et raskt søk. I noen tilfeller, for eksempel online takeout-ordrer og live chat for kundeservice, eliminerer denne teknologien behovet for å ringe i det hele tatt.

Tempoet i teknologiutviklingen går raskere, og med disse endringene kommer skift i arbeidsmarkedet. Mens nye jobber blir opprettet, forsvinner andre jobber.

To siste rapporter (en i 2013 og en annen i 2014) så på hvilke sektorer av økonomien som er mest (og minst) sårbare for å bli tatt over av teknologi.

Ved hjelp av 2013-undersøkelsen satte NPR sammen en fascinerende verktøy som forutser sjansene for at jobben din vil bli automatisert de neste 20 årene. Sjansene er at redaktører vil være rundt en stund lenger. Fremskrivningene gir oss en 5,5% sjanse for å bli automatisert.

På den annen side har banktellerne en 98% sjanse for å bli erstattet. Hvis du tenker på det, begynte denne trenden for mange år siden med innføring av minibanker og nettbank.

Blant de minst erstatte er helse- og rusmisbrukere, med en 0,3% sjanse for å miste jobbene sine til teknologi.

Her er feltene minst sannsynlig å bli automatisert de neste 20 årene, basert på gjeldende forskning.

1. Juridiske tjenester

Mens fremskritt innen teknologi betyr at juridiske stillinger ikke lenger omfatter å slå opp saker i et støvete lovbibliotek, forutsetter forskere jobb som krever kunnskap og erfaring med rettssystemet, med lav risiko for å bli automatisert.

Imidlertid er noen arbeidstakere innenfor denne kategorien, som advokater og advokater, langt høyere risiko enn andre, som advokater og dommere.

2. Ledelse

Jobb som krever komplekse sosiale ferdigheter og evnen til å prioritere, rette lag og ta beslutninger, er mindre sannsynlig å bli tatt på av datamaskiner.

3. Finansielle tjenester

Mens enkelte deler av finanssektoren snart kan bli automatisert, vil mer strategiske, domsbaserte roller sannsynligvis holde seg fast.

4. Computing, Engineering og Science

Dette er ikke en overraskelse. Tross alt, noen må skape teknologien som forvandler økonomien. Det avgjørende elementet er hvor mye "kreativ intelligens" disse typer jobber krever, noter forskerne.

Imidlertid møter disse arbeidstakere utfordringen med å holde sine ferdigheter oppdatert ettersom feltet går videre.

5. Utdanning

Dette feltet er allerede forvandlet av teknologi, men rapporten forutsier at lærere og andre ansatte vil være rundt for lang tid. Som i andre felt, vil disse fagfolkene måtte tilpasse seg etter hvert som teknologien endres.

6. Kunst og media

Kreativitet er notorisk vanskelig å automatisere (selv om datamaskiner kan være ansvarlig for mer webinnhold enn du tror).

Når det gjelder å skape arbeid som skal konsumeres av mennesker, er det åpenbare valget andre mennesker.

7. Helsevesenet

Selv om noen helseposisjoner på lavere nivå kan være i fare for automatisering, er medisinsk fagpersonell som spesialiserer seg på ledelse og koordinere omsorg for pasienter med lav risiko for å bli erstattet.

For eksempel har tannlegerne en 0,4% sjanse for å bli erstattet, og ergoter har en 0,3% sjanse.

Hvem er mest sannsynlig å bli erstattet?

Feltene som er mest utsatt for automatisering er "Kontor og administrativ støtte; salg og tjenester; transport; konstruksjon og utvinning; og produksjon, "ifølge 2014-rapporten.

Noen estimater plasserer antall risikobaserte jobber så høyt som 40%, med lavinntektsarbeidere med høyere risiko enn de som er i høyere inntektsgrupper. Meget dyktige arbeidstakere står også overfor en lavere risiko for automatisering enn sine mindre trente motstykker.

Hvordan unngå å bli erstattet av en robot

Så hvordan beskytter du din posisjon som teknologien endres?

De beste ferdighetene arbeidsgiverne ser etter inkluderer digital kunnskap, ledelsesevner og kreativitet, ifølge forfatterne av 2014-studien. 2013-undersøkelsen fokuserte på jobbkrav som menneskelige ferdigheter, dyktighet, forhandlingsferdigheter og evnen til å manøvrere i vanskelige rom.

Å være konkurransedyktig kan bety at du søker nye ferdigheter for å forbedre din nåværende posisjon eller forberede deg på å endre felt.

Hvis du er klar til å bygge nye styrker, se etter stipend før du tar ut kostbare studielån.

Og ikke rabatt mindre formelle arenaer for å lære nye ferdigheter. Coursera, Khan Academy og selv Stanford tilbyr gratis kurs på alt fra koding til kreativ skriving.

Skal vi ta denne undersøkelsen som evangelium og basere vår eneste beslutning om funnene? Nei, sannsynligvis ikke. Selv forskerne innser at disse bare er spådommer, ikke fakta.

Det er imidlertid ikke nektet at teknologien endrer verden, inkludert arbeidsplassen. For å være konkurransedyktig, må arbeidere i alle sektorer tilpasse seg og skaffe seg nye ferdigheter.

Din sving: Er jobben din i fare for å bli automatisert? Hvilke nye ferdigheter jobber du med?

Lyndsee Simpson er forfatter og redaktør i Washington, D.C.Hun ville elske det hvis en robot kunne komme til å rengjøre leiligheten hennes i helgen.

Skrive Inn Din Kommentar