Penger

Genius-måten Denne 10-åringen ga $ 10K på Instagram

Genius-måten Denne 10-åringen ga $ 10K på Instagram

Da jeg var 10 år gammel, var spargrisen min ikke akkurat skyllet med penger.

Den inneholdt omtrent $ 8 i tilfeldig forandring, noen flattede pennier fra statens messe og tre kjære Susan B. Anthony-dollar.

For mine økonomiske behov var en glassgris tilstrekkelig ... men for Jani, en 10 år gammel fra Finland, går det nok ikke til å fungere.

Fordi han nylig tjent $ 10,000 for å finne en feil på Instagram.

Jani oppdaget et "sårbarhet som tillot ham å slette noen kommentarer til bilde delingsprogrammet", rapporterer Forbes.

Og takket være Facebooks bug-bounty-program - som gjelder for syv av selskapets eiendommer, inkludert Instagram - ble han godt belønnet.

Hva er en "Bug Bounty"?

I tilfelle du er så uklart som jeg handlet om hva det egentlig betyr, er det en primer: Stor tech selskaper som Facebook vil hvite hat hackere"(De gode gutta) for å finne og rapportere feil på sine plattformer.

"Vi anerkjenner og belønner sikkerhetsforskere som hjelper oss med å holde folk trygge ved å rapportere sårbarheter i våre tjenester," forklarer Facebook.

Så hvis du finner noe viktig, kan du få en belønning.

"Vi bestemmer beløpsmengder basert på en rekke faktorer, inkludert (men ikke begrenset til) innvirkning, brukervennlighet og kvaliteten på rapporten," sier det. "Hvis vi betaler en gevinst, er minimumsbeløpet $ 500."

Siden lanseringen i 2011 mottok programmet 2,400 + gyldige innleveringer og tildelt mer enn 4,3 millioner til 800 + forskere rundt om i verden, ifølge sin nyeste rapport.

Jani, den unge Finn, "oppdaget at han kunne endre kode på Instagram-servere for å tvinge slette brukeres ord," rapporterer Forbes.

Eller, som han forklarte til en lokal avis, "Jeg ville ha vært i stand til å eliminere noen, selv Justin Bieber." (Gud forbyr at vi mister Biebers veltalende prosa. Samfunnet ville smuldre!)

Vitser til side, det er et ganske stort sårbarhet - derfor fikk Jani en så stor belønning.

Han er den yngste mottakeren av en Facebook bug-bounty, og "planlegger å bruke sin inntjening på fotball og en ny sykkel," ifølge Forbes.

Adorbs. Og slags deprimerende, siden 10 år gammel, er denne gutten langt mer teknisk talentfull enn jeg noensinne vil være.

Måter å tjene penger

Hvis du er naturlig techy, vil du kanskje starte din egen jakt etter feil.

For å oppnå dine ferdigheter, kan du delta på en kodende bootcamp eller gå til skolen for datavitenskap. Fordi, selv uten bug-jakt, gjør koding praktikanter BANK.

Og hvis du ikke er et teknologisk geni, ingen bekymringer - vi har 19 andre latterlige måter du kan lage 10 grand.

Din sving: Har du hørt om Facebook bug bounty programmet før?

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar