Penger

Alt du trenger å vite for å selge (eller donere) plasma

Alt du trenger å vite for å selge (eller donere) plasma


Med alle måtene å tjene penger mens du er på college, hvorfor ikke prøve en som lar deg studere samtidig? Å selge blodplasmaet ditt er en enkel måte å tjene penger på mens du leser eller leser klassenes notater.

Da jeg var på college, hadde jeg ingen anelse om å tjene muligheter som å være en innholdskritiker eller spille lærebokarbitrage.

I stedet tilbrakte jeg tre år i spisesalen, rengjøring av matbrett og skrubbe mystikk kjøtt ut av pansjoner med institusjonsstørrelse.

Det var da jeg lærte at noen av mine jevnaldrende hadde oppdaget en mulighet til å studere og bli betalt på samme tid. To ganger i uken trakk de til nærmeste store by for å selge blodplasma, tjene penger mens de tok på seg den nødvendige lesingen.

Det har vært nesten et tiår siden jeg ble uteksaminert, men studentene tjener fortsatt ekstra penger ved å bytte ut noe rødt for litt grønt.

Courtney McClellan, en student ved BYU Idaho, har solgt plasma i løpet av skoleåret i tre semestre. Hun beskriver det som en flott mulighet for henne til å tjene ekstra utgifter penger mens du bruker tavleapparatet til å holde opp med oppgaver, eller til og med hente på TV-programmer når hun trenger en pause fra akademikere.

Søstre Jessica og Melissa Gierach, fra Wisconsin, gir også plasma for å tjene ekstra penger.

Vil du prøve? Her er deres tips for å få mest mulig ut av plasmaet ditt.

Hvor mye får du betalt for å donere plasma?

Det er vanlig at plasma donasjonssentre betaler mellom $ 20 og $ 30 per besøk, opptil to ganger i uken.

McClellan sa at hun ble betalt $ 25 for hennes første sesjon i uken og $ 45 for hennes andre, for totalt $ 70 i uken eller $ 1,120 for et 16-ukers semester. Ikke altfor dårlig!

Vil du tjene enda mer? Før du gjør en avtale, gjør et raskt søk på nettet eller i dine lokale papirer for å se etter muligheter til å tjene mer penger. Mange plasmasentre tilbyr registreringsbonuser som øker beløpet du tjener for donasjonen din.

Hvis du ikke finner en, kan du se om noen i ditt sosiale nettverk kan henvise deg. McClellan sa at hennes lokale plasmasenter tilbød en $ 50 henvisningsbonus når hun henviste til en ny giver som ga blod minst fire ganger. For å oppmuntre flere av vennene sine til å dra nytte av muligheten til å tjene penger, ville hun dele litt av hennes bonus med dem.

Sjansen er, du vil finne en måte å score litt ekstra for dine første besøk.

Hva du kan forvente når du donerer plasma

Når du kommer til plasmasenteret, logger du deg inn på pulten, fyller ut litt papir og venter på å bli innkalt til det fysiske.

McClellan sier hun har opplevd noen problemer under det fysiske som nesten forhindret henne i å donere. Hun har hatt tider når hjertefrekvensen eller temperaturen har vært litt for høy, og en gang ble det engang sagt å ikke ha neglelakk.

I slike situasjoner kan personalet få deg til å gjøre det fysiske en gang til, eller bare omplanere avtalen din.

Når du får det grønne lyset til å gi, setter sykepleieren en nål i armen. En steril maskin trekker blodet ut og separerer plasmaet fra blodcellene, som deretter returneres til kroppen din.

Så snart denne prosessen starter, er du fri til å studere eller lese mens du sitter i løpet av uavgjort. Jessica Gierach forklarte at det tar tid å bli vant til sensasjonen, og hun favoriserer å bruke små elektroniske enheter over å lese fysiske bøker.
På slutten setter sykepleieren et bandasje på armen, og du er klar til å gå. Fra start til slutt tar hele prosessen mindre enn to timer. Melissa Gierach sa at hver gang kan være annerledes, siden det avhenger av hvor opptatt senteret er og hvor raskt plasmaet ditt flyter.

Noen få nyttige tips før du donerer plasma

For å holde kroppen din i optimal stand, vær ekstra forsiktig med ernæringen.

Jessica Gierach ga plasma to ganger i uken for det meste av en sommer, men måtte stoppe etter noen måneder på grunn av kroppens lave jernnivå.

Det amerikanske Røde Kors tilbyr tips for bloddonasjon som også hjelper til med plasma-donorer: Pass på at du spiser mye protein og andre jernrike matvarer, og drikk ekstra vann før og etter donasjonen din.

Ikke gå inn for en økt hvis du føler deg under været; sjansene er at du vil mislykkes fysisk og har kastet bort tid og energi i prosessen.

Hvis du røyker, bør du avstå fra å røyke for en time før og etter hver økt. Du kan heller ikke donere hvis du har fått nye tatoveringer eller piercinger i løpet av de siste 12 månedene.

FDA anser det trygt å donere to ganger i uken, med minst 48 timer mellom donasjonstidene, selv om det amerikanske Røde Kors anbefaler donering bare hver 28. dag.

FDA fastsetter også retningslinjer for mengden plasma du kan gi, avhengig av vekten din. Du må veie minst 110 pund og være 18 år gammel.

Mens du ikke blir rik, selger plasmaet ditt, er det en flott mulighet til å få betalt mens du studerer. Jeg er fortsatt sjalu - det nærmeste jeg var i stand til å lære å studere mens det var på klokken, var å tape en side med notater til parabolmuren, så jeg kunne se på det mellom middagstopper.

Din sving: Har du tjent penger ved å gi plasma? Hvilke andre måter har du blitt betalt for å studere?

Charlotte Edwards er freelance personlig økonomi og foreldreforfatter, hvis arbeid har dukket opp i inntektene i utlandet, vi savnerne og barna mine eventyr.Hun er kona til en stor penny-pinching fyr, og mor av to kiddos som lærer om å spare og klare utgifter ved å tjene provisjon for husarbeid.

Skrive Inn Din Kommentar