Penger

Nyt å gå i skogen? Her finner du og selger hjortegribere

Nyt å gå i skogen? Her finner du og selger hjortegribere


Mens vi alle har sett bilder av hjorthoder som er montert på vegger, hadde jeg aldri tenkt på hjortespisser som en moneymaking venture.

Jeg tok feil. Hjorthorn, også kjent som skur, er veldig populære. For tre år siden oppførte jeg et gjennomsnittlig sett sett med seks-punkts gevir på eBay. De solgte for $ 27 - ikke mye penger, men hyggelig for noe jeg fant liggende i skogen i nærheten av huset mitt!

Imidlertid mine inntekter blek i forhold til de to brødrene jeg leste om i Fort Wayne Journal Gazette i fjor. De hadde jaktet hvite hertesvinger i Allen County, IN, hver vinter i flere år, og de tjente omtrent $ 25.000 fra å selge gevir hvert år. Det er ikke dårlig inntekt i fire til seks uker med arbeidet.

I tilfelle du ikke er overbevist om verdien av gevirer, bør du vurdere den årlige auksjonen som hostes av Boy Scouts. I år solgte de over 200 000 dollar av elgegribere.

Hvem vil kjøpe Antlers?

Mens du kanskje umiddelbart tenker på jegere og utendørs folk som kan montere hele settet på en vegg for dekorasjon, er mange andre mennesker opptatt av å få hendene på dine funn.

Håndverkere og slitne typer bygger alle slags møbler, smykker og håndverk ut av gevirer: Et raskt søk på Pinterest viser opp vinstativ, halsbånd, stoler, lysekroner og til og med et juletre. (Redaktørens notat: Løft hånden din hvis disse koblingene gjorde at du tenker på Disneys Gaston, som bragged, "Jeg bruker gevirer i alle mine dekorasjoner.")

Enda mindre enn perfekte vinkler har et marked: hunder elsker dem. Det er et stort marked for vinkelsuger for hunder, siden vinger vil ikke flekke teppet ditt, og de er helt naturlige. Akkurat nå er flere 1 pund mange antler chews oppført på eBay for rundt $ 25.

Når og hvor skal du se etter gevirere

Min sønn Travis, en ivrig jeger, søker ofte etter skur og finner vanligvis to eller tre sett hvert år. Han delte sine beste tips med meg.

En hjortespist begynner vanligvis å vokse på en bukke rundt sent mars eller april. Ved august eller september, er gevirene vokst. De er laget av bein, og mens de vokser er dekket med et levende vev som heter fløyel, som gir blodstrøm. Før avlssesongen gnider buken dette fløyelet av og bruker hans vinger til å etablere dominans over andre penger og finne en kompis. Etter avlssesongen (slutten av desember, mange steder), faller hornene vanligvis ganske raskt, siden de ikke har hatt blodstrøm i flere måneder.

Travis anbefaler jakt etter gevirer fra slutten av januar til midten av februar (men i enkelte områder kan du finne gevir så sent som i april). Men kom deg ut og finn gevirene raskt; hvis du venter for lenge, vil de forsvinne. Små dyr som ekorn, mus og svinekjøtt vil spise dem for kalsium og andre mineraler, og derfor ser du ikke hjortespisser på bakken om sommeren eller høsten.

Når det gjelder hvor å lete etter gevir, anbefaler Travis å sjekke om basene av trær som viser gnister. Andre eksperter anbefaler rådgivere til å sjekke sørlige skråninger, siden bucks liker å ligge i solen, og disse eksponeringene får mest mulig lys om vinteren og grovt terreng, siden hopping kan løsne løse gevirer.

Antler Quality bestemmer inntektene dine

Størrelsen og helsen til hjortens vinger avhenger av dens gener og ernæring, men vanligvis større vinkler til en eldre hjort - og kan medføre mer penger.

Når du noterer dine gevirer til salgs, gi mye informasjon om deres kvalitet og farge. Antlers er vanligvis gradert i tre kategorier:

En klasse, eller # 1 karakter: Disse er vanligvis et friskt skur. Vanligvis brune i farge, de gir mest penger.

B klasse, eller # 2 klasse: Selv om de ikke er så friske som A-klasse, er disse skurene fortsatt i god stand uten chalkiness. De kan være litt forvitret eller kjedelig på den ene siden, og kalles ofte "Hard Whites."

C klasse, eller # 3 klasse: Dette er de laveste kvalitetsskurene. De har sannsynligvis vært på bakken en stund og er hvite, forvitrede eller ødelagte. Men selv disse bleke eller brutte gevirene er verdt noe for folk som planlegger å gjøre dem til smykker eller hunden tygger.

Din sving: Har du noen gang funnet eller solgt vinger?

Timothy Hicks pensjonerte seg etter 35 års fabrikkarbeid og har nylig begynt å skrive om hobbyer og deltidsjobber som hans venner og familiemedlemmer har gjort.

Skrive Inn Din Kommentar