Penger

På et stramt budsjett? 6 måter å støtte veldedige organisasjoner uten å donere dine egne penger

På et stramt budsjett? 6 måter å støtte veldedige organisasjoner uten å donere dine egne penger

Bill og Melinda Gates er de mest veldedige i Amerika, ifølge Forbes.

De har donert $ 30,2 milliarder (37% av deres nettoverdi) i deres levetid - $ 2,65 milliarder i 2013 alene. Gates 'mål er å utrydde dødelige sykdommer rundt om i verden, inkludert malaria, polio og aids, og de har absolutt forpliktet seg til det.

Men hvordan kan resten av oss, som ikke har noen få milliarder dollar, ligge rundt, fortsatt gjøre gode, positive ting for våre lokalsamfunn?

Heldigvis kan selv de mest kontanter-strapped do-gooder gi tilbake. Hvis du ønsker å bidra til lokale veldedighetsorganisasjoner og ideelle organisasjoner, men ikke har mye penger å spare, kan du prøve en av disse alternative måtene å være veldedige på et budsjett.

1. Hjelp folk til å finne jobber

Mens mange mennesker tenker på frivillig arbeid på en matbank eller hjemløse ly, har du noen gang vurdert frivillig arbeid i et arbeidssøkingssenter?

Mange lokale sosialtjenestebyråer la frivillige arbeide en-mot-en med arbeidssøkere, hjelpe dem med å gjenoppta håndverket og søke jobb.

Mange slike anlegg samarbeider med matbanker og husly, og ditt lokale sosialtjenestebyrå kan peke deg i riktig retning.

2. Lær datamaskinen ferdigheter

Hvis du leser dette på en datamaskin, nettbrett eller telefon akkurat nå, har du sannsynligvis flere datakompetanse enn mange mennesker.

Fra eldre borgere ivrige etter å lære å kommunisere med barnebarn og andre slektninger tusenvis av miles unna, til økonomisk ufordelte arbeidssøkere eller funksjonshemmede som lærer å bruke adaptiv programvare, kunne mange bruke hjelp med grunnleggende teknologi.

Selv tilsynelatende enkle ting som å starte opp en datamaskin, logge på, åpne en nettleser og lære å bruke e-post, er livsforandrende ferdigheter for noen mennesker.

Ta kontakt med ditt lokale sosialtjenestebyrå eller eldre senter for å finne ut hvor du kan dele dine ferdigheter.

3. Doner ubrukte klær, leker og mer

Sjansen er at du har noe i ditt hjem akkurat nå som du ikke bruker. Kanskje du har klær du ikke har på deg fordi du har forandret din stil, vunnet eller gått ned i vekt, eller flyttet til et annet klima.

Har barna dine leker de ikke har spilt med i måneder eller år? Er garasjen din full av «helgerkriger» sportsutstyr når du tilbringer helgene dine på HGTV?

Hvis du har ting som du ikke vil savne og noen andre kan nyte, hvorfor ikke vurdere å donere dem?

Fjern klærne dine og pass dem sammen til de som vil bruke dem. Gå til Goodwill, Frelsesarmen eller din lokale butikkbutikk for å donere dine forsiktig brukte gjenstander, eller slå opp lokale husholdningsvåpen eller barns tjenester for å finne gode hjem for dem.

4. Gjør en forskjell med gamle elektronikk

Hvis dine gamle mobiltelefoner, datamaskiner eller annen elektronikk samler støv, doner dem til en god sak, som for eksempel Hos hjerteinfarkt.

En rekke forskjellige organisasjoner reparerer og distribuerer elektroniske gjenstander til personer i nød. Noen ganger, hvis enheten er utenfor lagring, vil organisasjonen skrape den og selge delene for å skaffe penger for årsaken.

5. Hold en Garage Salg for veldedighet

Hvis du har mange ting, kan du være vert for et garasjesalg for å samle inn penger til din favoritt veldedighet. Arbeid med veldedighet i forkant for å la dem få vite planen din og få deres støtte - de kan til og med være villige til å hjelpe til med å spre ordet.

Vurder å roping i familie, venner eller naboer for å bidra med sine egne lett brukte gjenstander til velgørenhetssalg eller for å hjelpe deg på dagen. Sørg for å annonsere at alle inntekter vil gå til din valgte veldedighet.

6. Være en bake salg eller bilvask

Hvis du ikke har mange ekstra varer å selge, bør du vurdere å sette inn noe albuefett eller utøve dine kulinariske ferdigheter til fordel for en sak. Arbeid med din favoritt veldedighet for å sette på en bilvask eller et bake salg for å samle inn penger.

Å jobbe med veldedighet direkte kan hjelpe deg med å få kontakt med flere frivillige, samt spre ordet via sosiale medier og andre tilkoblinger.

Før du donerer

Hvis du har penger til å donere (eller vurderer å skaffe penger til å donere), må du undersøke eventuelle ideer du vurderer å støtte.

Guide Star og Charity Navigator er gode ressurser for å konsultere amerikanske ideelle organisasjoner. Begge deler informasjon om organisasjoners skatteformer, hvordan de bruker pengene sine og hvor godt de bruker donasjonene de mottar.

Hva skal ikke donere

Gamle bokser av limabønner og knust ananas forårsaker ofte flere problemer for matbanker enn de løser. På samme måte vil de fleste velgørenhetsorganisasjoner eller ideelle bedrifter ikke ønske dine tøffe t-skjorter eller holey sokker.

Spør organisasjonen hva de trenger mest - Det er ofte ting du ikke ville forvente, for eksempel toalettpapir eller sanitære produkter.

Mange veldedige organisasjoner, for eksempel matbanker, faktisk foretrekker kontanter slik at de kan kjøpe det de trenger. De kan ofte kjøpe varer i bulk og med en betydelig rabatt, så de $ 5 du må donere går mye lenger i sine hender enn det som er i din.

Ikke glem skattefradragene dine

Enten du donerer fysiske gjenstander eller kontanter, må du sørge for at du mottar kvittering slik at du kan skrive den av på skatter.Mange nonprofits sender et kvittering selvsagt, men hvis de ikke gjør det, følg opp og få en fordi det kan hjelpe deg med å spare penger neste april.

Hvis du kjører rundt for å hjelpe en veldedighet, som en måltidstjeneste for eldre, kan du til og med kunne trekke fra kjørelengde. Sjekk med din skattemessige for å se om du er kvalifisert for noen av disse fradragene.

Din sving: Har du en favorittstrategi for å administrere å støtte veldedige organisasjoner når du er på et budsjett?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar