Penger

Den mørke siden av freelancing: Her er hva ingen vil fortelle deg

Den mørke siden av freelancing: Her er hva ingen vil fortelle deg


I de siste fire årene har jeg jobbet som forfatter, som lever gjennom freelancing og min online virksomhet.

Hvis du vurderer denne banen, har du sikkert lest råd fra dusinvis av kilder på detaljer som å optimalisere e-postlisten din, engasjerende følgere på sosiale medier, nå ut til potensielle kunder, få mest mulig ut av din tid når du arbeider hjemmefra og andre Nuggets of Visdom for suksess i den nye økonomien.

Hva du ikke ofte høre fra de av oss gjør dette arbeidet er. . . hvordan vi faktisk leve. Hvor kommer pengene fra?

Vi er ikke blatant løgn om vår inntekt. Men vi er alle villige til å innrømme når vi ikke kan betale regningene fra solo-bedriftene våre. Så vi bare utelukke andre finansieringskilder.

Hva vi Vil Fortell deg om å tjene penger

Gjennom årene har jeg bodd som forfatter på en rekke måter. Først fokuserte jeg hovedsakelig på å skrive for klienter på områder som:

 • freelance blogging
 • frilansjournalistikk
 • manuskriptredigering
 • nyhetsredigering
 • web copywriting
 • web copyediting

Så flyttet jeg inn i å skape mine egne produkter og tjenester som solopreneur og tjene penger gjennom:

 • ebook salg
 • coaching
 • online kurs
 • webinar

Jeg har også bygget min bloggholder opp slik at jeg kan tjene penger på:

 • sponsede blogginnlegg
 • affiliate salg

Råd om å starte en Internett-bedrift har en tendens til å fokusere på tips for suksess på disse områdene. Men det er mye luksus - fritid, energi til overs, penger å investere - antatt på den ryddige, rene banen - og de fleste av oss har det ikke. De fleste av oss tar en mye messiere vei.

Hva vi vanligvis vil ikke Fortell deg om å tjene en levende

Å bygge en heltidsinntekt som frilanser tar tid.

Du må etablere din kompetanse, samle kunder og bygge et omdømme ved å gjøre jobben en stund.

Som solopreneur har du en jevnere bratt bakke å klatre: Bygg ditt eget publikum, utvikle dine egne produkter og uendelig selvforfremmelse.

I mellomtiden må du huske og mate deg selv og kanskje en ektefelle, barn, kjæledyr og mer. Når frilansearbeid har tørket opp, stoppet coaching-klienter med å ringe eller selvforfremmelse ble kjedelig, måtte jeg fortsatt betale regningene!

For å gjøre det har jeg:

 • jobbet underlig jobber som hus-sitting, barnevakt, hund-walking og hus-maleri
 • jobbet deltid som en barista (slags klisje for en forfatter, ikke sant?)
 • delte utgifter med kjæresten min, eller stole helt på hans inntekt mellom klienter
 • tatt lån fra foreldrene mine
 • stole på gaver fra venner og familie
 • bodde hos foreldrene mine, uten leie

Og jeg er ikke den eneste.

Dette arbeidet gjør ikke støtte meg 100 prosent, men jeg pleide å tro det skulle. Jeg følte meg som en feil. Hvorfor gjorde alle andre bare å slå seg ut på egenhånd, men jeg kunne ikke få endene til å møtes?

Det var på grunn av inntektene de hadde var ikke snakker om.

Mange forfattere, trenere og andre solopreneurs jeg møter betaler regningene med ulike jobber og annen økonomisk støtte, akkurat som jeg er.

Og det er greit!

Det er en alvorlig ulykke til nye frilansere og solopreneurere for å utelate disse alternative inntektskildene når vi snakker om lansering av livsstils karriere. Vi setter deg opp for feil ved å foreslå at du burde kunne støtte deg selv helt med din solo-virksomhet, selv tidlig.

Å tro på denne myten var en stor skade for karrieren min som forfatter, så jeg vil gi rådene jeg skulle ønske jeg hadde hørt tidlig da jeg jobbet for å skrive en levende skrift:

1. Hold dagen din jobb så lenge som mulig

Jeg sluttet jobben min og prøvde å gjøre en levende freelancing måte for tidlig. Dette betydde at jeg hele tiden sliter med å holde hodet mitt over vann, og jeg måtte ta på jobb jeg ikke elsket bare for pengene.

Jeg kunne ikke fokusere på å finne arbeid som var riktig for meg, fordi jeg bare måtte ta det som ville betale.

2. Ikke vær glatt om gaver, lån og støtte fra familie og venner

En $ 100 regning på et kort fra søsteren min da jeg flyttet ut av staten, var den pushen jeg trengte å investere i min første selvutgitte ebook, som ble midtpunktet for merkevaren min.

Også, jeg avgir de lunefullene til jul og fødselsdager, og i stedet ber om gaver som støtter arbeidet mitt: iPad, podcast-utstyr, gasskort for reise, etc.

3. Flytt inn i virksomheten ditt Ett steg om gangen, i stedet for i ett stort sprang

Åh, spranget lyder morsomt, jeg vet det. Det høres modig og spennende og beundringsverdig - og sikkert, det er det.

Men det er også hensynsløst og litt elendig. Jeg ønsker absolutt at jeg hadde lettet ut av det tradisjonelle arbeidet og jobbet for meg selv i noen smartere stadier.

Løft den økonomiske byrden

I det siste året har jeg gått tilbake til jobb, til den fryktede dagjobben, for å supplere min skriveinntekt.

Det kan virke som en skam nå for å slå en klokke og jobbe for noen andre. Men jeg leter den økonomiske byrden fra min skriving og gir meg rommet jeg trenger å puste og endelig bygge en karriere jeg virkelig kan elske.

Din tur: Hvis du har bygget en karriere som freelancer, hva gjorde du for å tjene penger mens du bygget din bedrift? Hvis du er i ferd med å lansere en liten bedrift eller en sidekast, hvordan finansierer du arbeidet ditt?

Del historiene dine i kommentarene for å hjelpe andre å lære av din opplevelse!

Dana Sitar er en forfatter, blogger og person som bor i Wisconsin. Hun forvalter et Writer's Bucket List blog-nettverk og She Loves Comedy podcast nettverk og blogger søvnløshet-indusert personlige essays på danasitar.com.

Skrive Inn Din Kommentar