Penger

Kan du lage en fantastisk smørbrød? Denne kvinnen fikk $ 5000 med henne ...

Kan du lage en fantastisk smørbrød? Denne kvinnen fikk $ 5000 med henne ...

Elsker du å lage mat? Vil du samle inn penger for dine kulinariske kreasjoner?

Du har lest hvordan du tjener penger på matlaging, og du eksperimenterer allerede med å lage luksusretter på det billige.

Så hva med å skrive ned noen av dine oppskrifter for å tjene ekstra penger?

Jeg har nylig oppdaget den fantastiske verden av oppskriftskonkurranser, og bestemmer meg for å gi det et skudd.

Hva skjedde da jeg kom inn i min første oppskriftskonkurranse

Den aller første konkurransen jeg gikk inn hadde en stor premie på $ 25 000 - bare for å skrive en sandwichoppskrift.

Jeg fant ut om konkurransen noen dager før fristen, så jeg tilbrakte de få dagene som fullførte oppføringene mine. Så ventet jeg.

Jeg var begeistret da jeg ringte - min sandwich var en nasjonal finalist! Noen få intense uker gikk forbi mens jeg ventet på dommernes smakstester og oppfordret venner og familie til å stemme på oppskriften min.

Endelig ble vinnerne annonsert. Jeg vant min kategori - og mottok $ 5000!

Slik skriver du opp oppskriftskonkurranser

Lyd spennende? Du kan enkelt bli med i moroa og belønningene.

For å komme i gang, sjekk på nettet for kommende konkurranser. Contest Cook har en enorm liste, og den oppdateres alltid. Det er en liste for profesjonelle kokker, en for barn og noen for amatørkokkene.

Noen konkurranser tilbyr gratis flybilletter til et arrangement, slik at du kan lage matretten din rett. Andre tildeler penger, eller deler ut morsomme matpriser som matlagingsverktøy og apparater.

Du kan til og med vinne en sjanse til å konkurrere på TV eller tjene tusenvis av dollar!

Men først må du planlegge din matlagingsstrategi. Disse tipsene kan bidra til å gjøre oppføringen ditt det beste av gjengen:

1. Les konkurranseglene

Begynn med å lese alle retningslinjene. Les dem deretter igjen.

Og etter at du har fullført oppføringen, les reglene en gang til før du sender det inn.

Du kan skape den mest utsøkte retter som er verdig til en Michelin Star-restaurant, men diskvalifiseres for noe så enkelt som å ikke nevne sponsorens merkenavn.

Ikke la alt ditt harde arbeid gå på spill. Ta et ekstra par minutter å lese alle reglene, slik at du gir innspillet sitt beste skudd.

2. Finn ut hvordan inntreden din vil bli dømt

Reglene gir vanligvis en detaljert oversikt over hvordan dommerne vurderer hver oppskrift.

Ikke send inn en oppskrift som krever to timer med hakking av grønnsaker hvis "enkel forberedelse" er en stor faktor.

Hvis kreativitet er viktig for dommere, prøv å finne en fusjonsfat som vil overraske smakene.

Noen konkurranser stole primært på publikumstemmer - så vær klar til å rekruttere venner og familie i stemmene.

3. Forskning Foodie Trends

Visste du at blomkål er en av de store trendene fra 2015?

Hvis du har noe fasjonabelt, kan du være mer sannsynlig å få oppmerksomhet. Se inn i de mest populære krydder, drinker, sauser og grønnsaker.

Hvis du kan finne en måte å sette dem alle sammen - enda bedre!

4. Kanal Din indre matfotograf

Naturlig lys vil trolig være den mest smigrende til parabolen din. Ta tallerkenen din utendørs, eller fotograf den ved siden av et stort vindu.

Legg litt ferske råvarer fra oppskriften ved siden av tallerkenen din - det vil forbedre bildet og gi et visuelt forslag til hva som er i parabolen.

Vis maten vertikalt og horisontalt på platen for en bedre presentasjon. Ta med kameraet nær maten så publikum kan tydelig se hvert lag.

Legg til litt handling. Skje litt saus over toppen, eller grav i en gaffel for å løfte en bit - enten kan du legge til en spesiell dynamikk for bildene dine.

5. Smak på skapelsen

La deg selv tid før fristen for å smake-test og perfeksjonere oppskriften din. Det er vanskelig å fortelle på papir hvis du har overdrevet de varme paprikaene i chili, eller lagt for mye salt til dine grønne bønner.

Jeg koker vanligvis ved å kaste ingredienser sammen og smake i stedet for å måle - men det virker ikke for konkurranser. Jeg må tvinge meg til å være oppmerksom og måle alt som jeg går.

Fullfør målingene dine, og send kun når alt er akkurat.

6. Velg et smart navn

Hva høres bedre ut? "Tunfisk Salat med Mango" eller "Tropisk Tunfisk Frestelse?"

Gå utover den enkle beskrivelsen og vurdere følelsene du håper å fremkalle når folk leser oppskriften din. Hvis du allerede har prøvd hånden din ved å navngi konkurranser, blir du en stjerne.

Ditt navn skal fortelle måltidets historie.

For min konkurranse oppføring, jeg laget en kyllingsalat sandwich. I stedet for å kalle det "Kyllingsalat på Proteinbrød", kalte jeg det "Kylling og Egg Power Snack."

Jeg var på jakt etter et lette hjerte, men ønsket å markere viktige ingredienser og formålet med sandwich-tankingen etter en tøff trening.

7. Oppgi så mange ganger som mulig

Hvis en konkurranse har flere kategorier, skriv inn dem alle! Opprett et mangfoldig utvalg av retter, slik at du har den beste muligheten til å finne den som skiller seg ut.

Lykke til, Penny Hoarders!

Din sving: Har du noen gang gått inn i matlaging eller oppskriftskonkurranse?

Rachel Whetstone er freelance skribent og hjemme-hjemme mamma.Rachel tok en sjanse i år og hoppet inn i freelance-verdenen for å få muligheten til å tilbringe mer tid med familien sin. Hun liker å skrive artikler og oppskrifter, samt å gå mystisk shopping for å tjene hennes pennies.

Skrive Inn Din Kommentar