Penger

Vil du ha en baby i de neste par årene? Her er hvor du skal få jobb

Vil du ha en baby i de neste par årene? Her er hvor du skal få jobb


Netflixs nyhetsbrev om foreldreorlov ga dypgående samtaler om familieferie i USA.

Selv om dette problemet har vært varmt i flere år, tar bedriftene familieferie i egne hender i motsetning til å stole på (ikke eksisterende) regjeringsforskrifter.

Første ting først: Hva er standarden? Som en kvinne som planlegger å få barn i nær fremtid, er jeg flau for at jeg ikke visste dette.

I et nøtteskall, USA krever at selskaper tilbyr 12 uker ubetalte barselsorlov, men det er kjente begrensninger i denne politikken. Det gir bare nye mødre til bedrifter med 50 eller flere ansatte, de som har jobbet i mer enn et år. Enkelte stater supplerer disse føderale forskriftene med sine egne fordeler, som evnen til å klage på betalt ferie med uføreforsikring.

Sammenlign det med andre alternativer over hele verden. Litauen garanterer at kvinner får 70 dagers permisjon før arbeid og ytterligere 56 dager etter fødsel med 100% lønn. Kanadiere får 55% av sin lønn i 17 uker med barselsorlov, og begge foreldre kan ta ytterligere 35 uker uten lønn. Svenske foreldre får hele 60 uker til 80% av sin lønn.

Hvis du begynner å tenke på å flytte til Sverige, er det 10 selskaper hvis politikk er like bra.

1. Netflix

Streamingstjenesten annonserte nylig ubegrenset permisjon i opptil ett år etter fødselen eller vedtakelsen av en baby. Policyn gjelder for begge foreldre og ansatte vil motta full lønn i løpet av den tiden - ingen spesielle skjemaer kreves.

2. Microsoft

I en annen nylig kunngjøring planlegger Microsoft å tilby begge foreldrene 12 uker fullstendig lønn fra 1. november 2015.

Fødselsmødre får en ekstra betalt åtte uker av, pluss muligheten til å bruke to uker betalt kortsiktig funksjonshemming før forfallsdato.

3. Adobe

Fra og med 1. november, vil Adobe tilby opptil seks måneders betalt barselsorlov for fødselsmødre.

Primær omsorgspersoner, som for eksempel nye foreldre gjennom fødsel, surrogat, adoptjon eller pleie, vil motta 16 ukers betalt tid. Fødselsdommere får ytterligere 10 uker med utbetalt medisinsk permisjon.

Adobes Senior VP of People & Places skrev på selskapets blogg,

"Nå vil vi bedre støtte alle [våre ansatte], i et spekter av alder, kjønn og erfaring, med en variert blanding av familiebehov og situasjoner. Investeringen er utvilsomt verdt det. "

4. Google

Fødselsmødre mottar 18 uker fullstendig permisjon og primære omsorgspersoner får 12 uker. Ifølge Googles fordelerside, mottar nye foreldre også "litt ekstra utgifter".

Den enda bedre nyheten er at når du tar avreise får du ikke bare full lønn, men fordeler og fortsatt opptjeningslager. Hvis du er veldig heldig - og lastet - er det også drømmen om å registrere barnet ditt i Googles barnehage- eller førskoleprogram.

5. Facebook

Et annet teknologiselskap som tilbyr fantastisk permisjon for begge foreldrene!

Facebook-ansatte kan ta 17 uker foreldrepermisjon, spredt ut eller tatt på en gang over ett år etter fødselen eller vedtaket. Selskapet tilbyr også ansatte 4 000 dollar til å bruke på sine barn, subsidierte dagpleie og eggfrysing.

Det er spekulasjon om at denne sjenerøse politikken skyldes den yngre skarpe aldersgruppe av tekniske medarbeidere, hjulpet av at Mark Zuckerbergs kone forventer en baby. Jeg lurer på om han vil ta hele 17 uker av?

6. Twitter

Mens Twitters permisjon for det meste gir fødselsmødre, som mottar opptil 20 uker med full lønn, mottar fedre og adoptivforeldre opptil 10 uker for "bonding time".

Selskapet er også vert for "New Moms and Moms-to-Be" rundbord hvert kvartal hvor kvinner som går av eller går fra foreldreferdighet, kan komme sammen for å dele spørsmål, bekymringer og beste praksis, "rapporterer Atlanterhavet.

7. Miniatyr

Denne økende oppstarten tilbyr 16 uker fullstendig betalt permisjon til primære omsorgspersoner og seks uker til sekundære omsorgspersoner.

"Medarbeiderne burde føle at de har støtte fra deres arbeidsgivere for å binde seg med sitt nye barn uten at de føler at jobben blir truet," Selskapet (full avsløring: min gamle arbeidsgiver) fortalte meg.

"Foreldreorlov er viktig for å hjelpe foreldrene til å gå tilbake til jobb. Forskning viser også at lønnet permisjon er gunstig for alle involverte parter. "

8. DLA Piper

Et av de få ikke-tekniske selskapene som omfatter foreldrepermisjon, tilbyr global advokatfirma DLA Piper samme tid for begge foreldrene ved 16 uker med full lønn.

9. Patagonia

Utendørs klær og utstyr selskap konsekvent topper lister over "beste selskapet å jobbe for."

Ikke bare får alle nye foreldre åtte uker betalt permisjon (med ytterligere åtte uker ubetalt), Patagonia tilbyr også en på-stedet barnehage og etter opplæring.

10. Bank of America

Etter å ha jobbet for Bank of America i ett år, har alle nye foreldre muligheten til å ta opptil 12 uker med betalte fødselspermor, faderskap eller adoptivorlov.

På selskapets Glassdoor-side har ansatte rost selskapet for denne fordelen med kommentarer som "awesome" og "dette er et stort pluss for selskapet."

Vil du ha betalt foreldre permisjon?

"I små selskaper som våre, kan det være utfordrende å balansere ressurser og den økonomiske effekten av midlertidig å erstatte enhver ansatt som går på forlenget permisjon, ikke bare foreldre," sa Stacy Larkin, direktør for Total Rewards at Thumbtack.

"Det kan også være vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye tid akkurat det passer for organisasjonen din, da de ansattees behov vil variere."

Akkurat nå vil tiden du får som ny forelder, bare utelukkende av arbeidsgiverens skjønn, og sjenerøse pakker er vanligvis knyttet til selskaper med penger til å tilby dem.

Så hvis du planlegger å ha barn og ønsker betalt foreldreorlov, har du to alternativer: Flytt til Sverige eller få en jobb hos et av disse selskapene. Lykke til.

Din sving: Tilbyr din bedrift foreldrepermisjon? Fortell oss om politikken i kommentarene!

Marian Schembari er en forfatter og blogger basert i Düsseldorf, Tyskland ved hjelp av San Francisco. Hun skriver om reise og kreativitet og bruker alt for mye tid på Internett.

Skrive Inn Din Kommentar