Penger

Treasure Jakt: Noen Rolls of Coins er verdt mer enn du tror

Treasure Jakt: Noen Rolls of Coins er verdt mer enn du tror

Når du tenker på jakt, kan ikke myntruller være de første tingene som kommer til tankene.

Forbundne myntrolljegere ser etter samleobjekter samt mynter som metallverdien overskrider pålydende verdi - som en krone før 1982, hvis kobber er verdt rundt to cent.

For noen er det mer enn bare en hobby: noen få jegere har gjort tusenvis av dollar. Men det mer sannsynlige scenariet er en morsom skattejakt som innebærer litt arbeid og nett gir deg noen få penger nå og da.

Hvordan fungerer Coin Roll Jaktarbeid?

Den grunnleggende ideen er å få ruller med mynter fra banken og sortere gjennom dem for de som er verdt litt mer enn deres pålydende verdi. Etter å ha gravet gjennom og fjernet noen av disse "skatter", returnerer du resten av mynten til banken og starter prosessen over.

La oss se på de fellesverdene som møterullejegere går etter, samt noen grunnleggende forholdsregler og tips for å gjøre prosessen mer effektiv og lønnsom.

Halv dollar

Du ser sjeldent halvtomsmynter i omløp nå, men du kan fortsatt kjøpe dem fra banken. Halve dollar mynter kommer i ruller på 20 ($ 10 pålydende), og vanligvis bestiller banken dem for deg i esker på 50 eller 100 ruller ($ 500 eller $ 1000 per boks).

Se etter mynter mønstret før 1970. De daterte fra 1965 til 1969 er 40% sølv, og henter ca 2,87 kroner akkurat nå. De minted før 1965 er 90% sølv, og i øyeblikket kan du selge dem for rundt $ 7,02 hver.

Selv om de fleste sølvmynter har blitt trukket fra sirkulasjon av samlere gjennom årene, blir de gjeninnført på ulike måter, blant annet av barn og andre som bruker penger som finnes i myntsamlinger. En myntrolljeger hevder å ha funnet 630 av 40% -halvdelene og 180 av 90% -halvdelene i åtte måneder med et overskudd på over $ 2,650. Han er seriøs om denne virksomheten, og forklarer hvordan han gjentatte ganger kjøper 2000 på en gang ($ 1000) fra banken.

Hvis du ser noen Franklin halve dollar (1948 til 1963), kan de også være verdt noe for samlere, så sett dem opp i en myntverdierguide online før du selger dem for sølvinnholdet.

Quarters

Amerikanske kvartaler mønstret før 1965 er 90% sølv, og er verdt rundt $ 3,51 for deres sølvinnhold for øyeblikket. Quarters kommer i ruller på 40 ($ 10 pålydende), og er vanligvis lett tilgjengelige fra enhver bank. For store mengder må du kanskje be banken om å bestille dem for deg.

Med litt øvelse vil du raskt se sølvene bare ved å se på kantene på mynten i rullen. De ser hvitere ut, uten gullfargen har nyere mynter. Se opp verdien av noen som ble mynt før 1950-tallet for å se om samleverdien overstiger verdien av sølvinnholdet.

dimes

Dimes fra før 1965 er 90% sølv, og selger for omtrent $ 1,40 for øyeblikket. Sjekk samleverdier for eldre, spesielt kvikksølvdimens (1916 til 1945). Dimes kommer 50 til en rulle ($ 5), og de fleste banker vil ha en anstendig forsyning.

Som med kvartaler, bør du kunne se på kanten av en stabel dimes og plukke ut sølvene. En myntrolljeger sier at han finner en sølv en for hver 4.000 dimes han sjekker. Det er åtti ruller av dimes å gjøre hver $ 1,30 fortjeneste, så ha det gøy og ikke forvent å bli rik.

pennies

Penny jegere har to gode alternativer. Som tidligere rapportert, har mange begynt å spare pennies som ble myntet før 1982 fordi de har mer enn en øre verdt av metall - de inneholder 95% kobber. Prisen på kobber er omtrent $ 3,06 per pund for øyeblikket, og det er rundt 146 pennies per pund, noe som gjør dem hver verdt rundt 2 cent. Kobberprisene varierer ganske mye, og har vært så høyt som $ 3,40 i det siste året.

En mann i Oregon har 200.000 pennies lagret i bøtter i garasjen hans og venter på dagen da han kan doble eller tredoble sin $ 2000 investering ved å selge dem alle for smelteverdien. Men han gjør må vente, siden Det er ulovlig å ødelegge sirkulerende amerikanske mynter. Noen mennesker tror at penny vil bli avbrutt, inkludert president Obama. Når det skjer, kan det være lovlig å smelte ned disse mynter.

I mellomtiden kan du selge dem på eBay og la andre vente. Kjøpere betaler fraktkostnaden, og de siste auksjonene på eBay blir tilbudt til ca $ 133 for $ 100 pålydende. Du vil ikke bli rik sammen å samle 10.000 før 1982 pennies for å tjene $ 33 fortjeneste, men det er morsomt å selge penger til mer enn sin "utgifter".

Du bør også se etter pennier som er gamle nok til å ha verdi som samleobjekter. Vanligvis er disse de før 1959, som ofte kalles "hvetepennies" på grunn av designet på baksiden. Hvis du ser noen "double die" pennies, behold dem også. De har et bilde som er kompensert eller doblet fordi i løpet av mynteprosessen ikke kom to streik sammen. Etter å ha skilt ut funnene dine, bruk en veiledning for myntverdier online for å se hva de er verdt, og selg dem enten på eBay eller på en lokal myntbutikk.

En ekstra penny bonus: Noen jegere rapporterer å finne dimes i penny rolls.

Tjene penger Coin Roll Jakt

Bestilling bokser med halv dollar er metoden mest sannsynlig å være lønnsomt.Men selv myntjegeren nevnt ovenfor, som har funnet hundrevis av sølvhalvdeler, sier han noen ganger ikke noe ut av en boks med femti ruller. Selvfølgelig er heldige funn av sjeldne mynter mulig, men mesteparten av tiden får du små gevinster for tiden din.

Effektivitet er da viktig hvis du vil at dette skal bli mer enn en hobby. Den mest tidkrevende delen av prosessen er å returnere mynter du allerede har søkt. Rulle dem er ikke praktisk hvis du søker hundrevis av ruller, så du må bruke telleverk. Du kan finne en Coinstar-maskin og kjøre mynten din gjennom det, men gjør dette bare hvis du bruker avgiftsfri gavekort-alternativet. Pass på at du får et kort for et sted der du normalt handler.

For større mengder trenger du en bank som har en telleautomat og gir deg mulighet til å betale gratis i mynter. Du må kanskje åpne en sparekonto for å unngå avgifter. Noen vil be deg om å stoppe hvis du dumper mynter mer enn en gang i uken, så du må kanskje også rotere gjennom flere banker. Disse kalles "dump banker." Ring rundt for å finne de har maskinene og spør hvordan du kan bruke dem gratis. Et annet viktig tips: Få mynter fra andre banker, slik at du ikke får tilbake de samme som du dumping.

For å lære innkjøpene i denne virksomheten / hobbyen, besøk et forum dedikert til coin roll jakt. Medlemmer legger inn bilder av sine funn og utvekslingstips. I et nylig innlegg delte et medlem noen interessante utenlandske mynter han hadde funnet i hans ruller - en annen ting å lete etter. Lesing om andres erfaringer vil hjelpe deg med å avgjøre om coin roll jakt er verdt det for deg, eller om du heller vil prøve en mindre bokstavelig form for penny hoarding.

Din sving: Har du noen gang kjøpt ruller med mynter fra banken for å søke etter samle- eller sølvmynter?

Skrive Inn Din Kommentar