Penger

Vil du gjøre $ 93 000 rett ut av college? Velg denne Major

Vil du gjøre $ 93 000 rett ut av college? Velg denne Major

Hvis du leter etter en høyskolehøgskole som vil hjelpe deg med å betale av disse studielånene i en hast, bør du vurdere å bli en ingeniør. Når NACE (National Association of Colleges and Employers) (NACE) brøt sammen de høyest projiserte median-startlønnene for klassen 2015 etter felt, var hver av de 10 beste betalende høyskolelederne en type ingeniør.

Hvor høy er disse lønnene? Petroleumsteknikk majors projiseres å tjene en median lønn på $ 93.750, ifølge NACEs pressemelding for deres lønnssamtale i januar 2015. Og det er ikke på toppen av karrieren deres - det er rett ut av college.

Mens petroleumsingeniører var på toppen av pakken med en lang vei, hadde ni andre ingeniører i stor grad alle begynnelseslønnene på prognosen fra $ 62.500 til $ 66.500. Det er mer enn den typiske amerikanske familien bringer inn hvert år. I 2014 satte noen estimater den mediane amerikanske husholdningenes inntekt som $ 53.891.

Dessuten er dette bare starter lønn. Når du har noen års erfaring i ditt felt, vil lønnen din sannsynligvis være ganske høyere - så å bli en ingeniør kan være en smart måte å maksimere avkastningen på investeringen i din høyskole grad. Men selvfølgelig må du være glad i en av disse karriere før du bestemmer deg for å forfølge den.

Nysgjerrig for de ulike typene engineering? Vi brøt ned topp 10, slik at du kan se om noen av dem kan være bra for deg.

1. Petroleumsteknologi

Projisert median startlønn: $93,750

Petroleumsingeniører arbeider i olje- og gassfelt, der de fokuserer på å trekke ut avløp fra undergrunnen og samle så mye materiale som mulig fra eldre brønner. BLS rapporterte petroleumsingeniørerens 2012-medianbetaling som $ 130.280.

Oljeingeniørens sysselsettingsmuligheter forventes å sveve gjennom 2022, ifølge US News & World Report. De kunne se opptil 26% flere arbeidsplasser, mens den nasjonale sysselsettingsveksten vanligvis er nærmere 11% for alle yrker.

2. Kjemisk Engineering

Projisert median startlønn: $66,500

Mennesker som arbeider innen kjemisk ingeniørfag, bruker matematikk, fysikk, kjemi og andre vitenskaper til å løse problemstillinger knyttet til kjemikalier, drivstoff, mat, legemidler og mer. Noen ganger jobber de også med produksjonssystemer eller utvikler prosesser for å behandle biprodukter av produksjon. Den BLS rapporterte kjemiske ingeniører 2012 median lønn som $ 94,350.

3. Elektroteknikk

Projisert median startlønn: $65,000

Arbeid innen elektroteknikk innebærer å designe og teste elektrisk utstyr, inkludert motorer, navigasjonssystemer, kraftgeneratorer, kommunikasjonsverktøy og andre gjenstander. For eksempel arbeider noen elektriske ingeniører med GPS-systemer, iPod og radar detektorer. Deres medianbetaling i 2012 var $ 89.630, ifølge BLS.

4. Nuclear Engineering

Projisert median startlønn: $65,000

Denne karriereveien innebærer intensiv forskning og utvikling for å finne de beste måtene å bruke kjernekraft og stråling. Mange kjernefysiske ingeniører er sterkt involvert i nukleærmedisin, inkludert utvikling og finjustering av diagnostiske bildesystemer og medisinske behandlinger som bruker stråling. BLS rapporterte atomarbeiderens medianlønning i 2012 som $ 104,270.

5. Datateknikk

Projisert median startlønn: $63,000

Computer hardware ingeniører design og utvikle ulike komponenter som strekker seg fra kretskort til minnet enheter, rutere til prosessorer, og hvilken som helst annen del av en datamaskin du kan forestille deg. De arbeider for å bidra raskt til å fremme teknologien involvert i databehandling. Medianlønnen for maskiningeniører i 2012 var $ 100 920, ifølge BLS.

6. Maskinteknikk

Projisert median startlønn: $63,000

Hvis du liker variasjon, kan maskinteknikk være for deg. Mekaniske ingeniører designer og bygger verktøy, motorer, maskiner og mange andre gjenstander. BLS rapporterte mekaniske ingeniører 2012-median lønn som $ 80.580.

7. Systemteknikk

Projisert median startlønn: $63,000

Denne typen engineering inkorporerer kunnskap fra mange forskjellige disipliner for å bringe et produkt fra konsept til testing og drift. I utgangspunktet prøver en systemingeniør å identifisere potensielle problemer som kan utvikles i en bestemt prosess, og deretter komme opp med løsninger på disse problemene.

BLS har ikke en bestemt lønnsmedian for denne typen ingeniør, men GlassDoor rapporterer sin gjennomsnittlige lønn som $ 91.214.

8. Luftfart eller luftfartsteknikk

Projisert median startlønn: $62,750

Hvis du alltid har vært fascinert med plass og teknologien som brukes til å utforske vårt solsystem, kan luftfartsteknikk være for deg. Dette feltet innebærer å designe og teste forskjellige typer romfartøy, fly, missiler og satellitter. Du vil også bruke mye tid på å jobbe med prototyper og evaluere effektiviteten av foreslåtte design. BLS rapporterte sin medianbetaling for 2012 som $ 103.720.

9. Materialteknikk

Projisert median startlønn: $62,750

Material ingeniører jobber med et bredt spekter av stoffer, fra metall til plast til andre gjenstander. De jobber med å designe og forbedre produkter som bruker disse materialene, alt fra ski til flyvinger til dataplate.BLS rapporterte materialingeniørerens 2012 medianbetaling som $ 85,150.

10. Industri- eller produksjonsingeniør

Projisert median startlønn: $ 62 500 forventet startlønn

Hvis du er fokusert på effektivitet, kan du være en industriell ingeniør. Disse fagfolk jobber med strømlinjeformingsprosesser, for eksempel produksjon. De analyserer mennesker, maskiner, materialer og andre komponenter for å eliminere bortkastet tid eller ressurser, og gjøre prosessene mer effektive. BLS rapporterte sin medianbetaling for 2012 som $ 78.860.

Trenger du en høyskoleutdanning å være ingeniør?

Overraskende, du trenger ikke alltid en fireårig grad å bli ingeniør.

Bureau of Labor Statistics 'nyttige diagram oppsummerer de ulike typene engineering, og inkluderer en rekke ingeniører jobb som vanligvis bare krever en Associate-grad. For eksempel, flyteknik og teknikk (som tjener en median lønn på $ 61.530) og ingeniører (som tjener en median lønn på $ 47.560) trenger bare en toårig grad.

Men hvis du har en kvalifisering til engineering, kan du velge å fullføre en fireårig grad og bli en fullverdig ingeniør - og oppnå en enda høyere lønn.

Din sving: Hvis du er en ingeniør, det som fikk deg til å velge din disiplin? Hvis du vurderer college majors, hva synes du om disse tekniske alternativene?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar