Penger

Ikke avslutt jobben din ennå. Disse 10 strategiene kan gjøre det bedre

Ikke avslutt jobben din ennå. Disse 10 strategiene kan gjøre det bedre

Noen ganger jobber er nyttige, så jeg har hatt et par dusin av dem. Men jeg har en bekjennelse å gjøre: Det er ingen jobb i denne verden som jeg egentlig vil ha.

Jeg er ikke den eneste som misliker jobber. Mindre enn en tredjedel av de amerikanske arbeidstakere er "engasjert i jobbene sine" ifølge en Gallup-studie, som definerte engasjerte arbeidstakere som "involvert i, entusiastisk og engasjert i sitt arbeid og arbeidsplass."

De andre to tredjedelene faller et sted mellom "eh, det er greit", og "jobben min er et levende helvete."

Hvis du er en av disse "unengaged" ansatte, kan du kanskje lure på hva du bør gjøre. Men før du hopper ned til nummer 11 på denne listen (avslutter), ta en titt på ti andre ting du kan gjøre for å gjøre crappy jobben bedre.

1. Endre arbeidet ditt

Da jeg var i ledelsen på en restaurant (jeg hater restaurantarbeid), kjempet jeg i flere timer for å lage ukeens arbeidsplan mens jeg også overvåker et mannskap med minimumslønn.

En dag tok jeg timeplanen hjem, fullførte den om en time og gikk inn tre timer på kortet mitt. Jeg gjorde det samme hver uke etter det. Eierne aksepterte det på grunn av de store besparelsene de fikk fra min mer effektive planlegging.

Så lenge du beholder arbeidsgiverens primære mål i tankene (fortjeneste, hvis du ikke var sikker), kan du kanskje gjøre endringer i hva du gjør eller hvordan du gjør det. Se etter muligheter for å gjøre arbeidet ditt mer tolerabelt, og fortell dine veiledere om fordelene selskap vil motta fra endringen.

2. Gjør jobben din til en forretningsopplæringskurs

Jeg har tidligere skrevet om hvordan du bruker en jobb som forretningsopplæring, som du kan gjøre med de fleste stillinger. Selv etter alle disse årene uten en restaurant jobb, føler jeg fremdeles at jeg vet nok til å starte og drive min egen restaurant.

Selvfølgelig, hvis du til slutt starter en bedrift, vil du ta på mer ansvar og muligens risikere livet ditt. Så du bør nok bare bruke denne strategien når du misliker arbeidsgiveren din og / eller vil drive egen virksomhet, ikke når du hater arbeidet selv.

3. Bygg relasjoner på jobb

Atten år etter at jeg sluttet jobben min som blackjack-forhandler (jeg hater kasinoarbeid), er mange av mine tidligere medarbeidere fortsatt gode venner. Din arbeidsplass er et flott sted å møte mennesker og bygge relasjoner.

Men det er mer enn det. Flere studier har vist at å ha venner på jobb er bra for deg. En studie viser at du kan leve lenger hvis du har gode venner på jobben. En annen rapport sier at 10% av menneskene møter deres ektefeller på jobb.

4. Få et løft

Jeg likte aldri å jobbe som en blackjack-forhandler, men jeg holdt jobben lenger enn noen annen fordi betalingen fortsatte å bli bedre. Å tjene mer penger gjør en skarp jobb mer tolerabel, så se mitt innlegg på hvordan å få en høyning.

Selvfølgelig er det andre måter å tjene mer penger på jobb, som foreslått av de to neste elementene på listen.

5. Selg noe på jobb

På tidligere arbeidsgivere har jeg sett kollegaer på å selge egg og andre husholdningsartikler på jobben, og noen som til og med ga ut visittkort til sidehustler de drev.

Avhengig av hva arbeidsgiveren tillater, er det mange andre ting du kanskje kan selge til kolleger. For eksempel har smykkemann Rena Klingenberg skrevet om hvordan man kan selge smykker på jobben, med tips for å sette på et "smykker trunk show" under lunsj eller andre pauser.

6. Finn andre penger-making muligheter på jobb

Jeg betalte min første boliglån ved å leie rom i hjemmet mitt, og mine arbeidsplasser var gode for å finne leietakere som ikke var ferdige fremmede.

Jeg lærte hvordan du snu bilene til en fortjeneste fra en kollega, og til og med solgt en bil på parkeringsplassen.

Jeg har også profitt fra lån til medarbeiderne (i hvert fall visste jeg at de hadde jobb).

Etter å ha jobbet deltid for en investor som slo opp hus, begynte jeg å låne ham penger til høye renter for boliger han flirte - og tjente mye mer penger fra de lånene enn jeg jobbet for ham.

Snakk med kolleger og du kan oppdage en mulighet eller to. Kanskje man har en god forretningsidé og trenger hjelp, eller en annen vet om en god investering.

7. Bruk jobben din til å finne en bedre

Nettverk hjalp 41% av arbeidstakere med å finne sine nye stillinger, en undersøkelse funnet. Hva bedre sted å starte den prosessen enn hvor du er? Jeg har funnet minst to jobber ved å snakke med folk på jobb.

Dine medarbeidere kan ha hørt om jobbåpninger, men det er bare en start. Snakk med leverandører, kunder og alle andre du kommer i kontakt med gjennom jobben din.

Du trenger ikke å tydeliggjøre at du skal slutte, men du kan spørre om stedene folk jobber og hva som skjer der.

8. Bruk arbeid som inspirasjon for skriving

Mine dusinvis av jobber (og 100 andre måter jeg har tjent penger på) har gitt mye materiale til mine innlegg, nettsteder og bøker. Hvis du er en forfatter, kan du bruke dine arbeidserfaringer for enten ikke-fiksjonsarbeid eller som inspirasjon til fiktive historier.

I Scott Adam's Dilbert tegneserie, Wally var basert på en ekte kollega fra Pacific Bell. En crappy jobb kan til og med inspirere en stor roman.

9. Ta det lett på jobb

Kanskje du bare tar jobben din for alvor og jobber for hardt. Den dårlige jobben kan være mer utholdelig hvis du bare gjør mindre.

Bestem deg selv om etikket til denne tilnærmingen (jeg vil slutte i stedet for ikke å gjøre jobben), men Susan Adams har noen praktiske strategier for hvordan man får betalt for ingenting i hennes Forbes-kolonne.

10. Reduser Dagen eller Timene

Jeg har overbevist flere arbeidsgivere om å kutte antall dager og / eller timer jeg jobbet med. En gang har jeg kuttet timeplanen min fra fem dager til en dag i uken i flere måneder. Jeg tilbød arrangementet til min arbeidsgiver som "ta det eller miste meg.".

Hvis du budsjetterer godt og / eller utvikler andre inntektskilder, kan dette være en fin måte å ta en pause fra å gjøre for mye ubehagelig arbeid. Hvis du ikke er sikker på at arbeidsgiveren skal gå for ideen, lagre denne planen til du er klar for denne neste strategien ...

11. Avslutt

Du bør sannsynligvis ikke bare gå inn i sjefens kontor og rope, "Ta denne jobben og skyv den!" Selvfølgelig, hvis du husker sangen, kan du være gammel nok til pensjonering, men selv da kan det være bedre å gå grasiøst.

Så bruk min guide til hvordan å slutte en jobb. Å ha mislikte og forlatt hver en av mine dusinvis av jobber, er en ekspert på jobb.

Din sving: Hvis du har en galopp jobb, hvordan gjør du det tålelig?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar