Penger

Kommer tilbake til arbeid etter å ha bodd hjemme med barn? Unngå "Motherhood Penalty"

Kommer tilbake til arbeid etter å ha bodd hjemme med barn? Unngå "Motherhood Penalty"

Da jeg bestemte meg for å forlate fulltidssjobben min til å bli en hjemme hos morene mine, gjorde jeg det med hensikt å freelansere i overskuelig fremtid. Med all snakk om kjønnsforskjellen i nyheten i det siste, bekymrer jeg meg imidlertid om at hvis jeg bestemmer meg for å komme tilbake til bedriftsverdenen, blir jeg straffet for min tid med barna. Og jeg har rikelig med grunn til å være bekymret.

"Mange hjemme-og deltidsarbeidende mødre vil etter hvert bestemme seg for å gå tilbake til heltidsarbeidet, og når de gjør det, kan de støte på en "barselstrafikk" som strekker seg utover den faktiske tiden ut av arbeidsstyrken, Forklarer The Simple Truth About the Gender Gap (2015), en rapport fra American Association of University Women (AAUW) om ulik lønn mellom menn og kvinner over hele livet.

Nyere undersøkelser fant at "mødre ble vurdert som mindre kompetente, mindre engasjerte, mindre egnet til utleie, forfremmelse og lederopplæring, og fortjener lavere lønn" - bare fordi de hadde barn. Og en nylig Pew-undersøkelse bekreftet at det å ta seg tid fra jobben eller å redusere arbeidstiden til å ta vare på barn, bidrar til en kvinnes reduserte lønn.

Denne moderskapsstraff betyr at kvinner med barn som har tatt tid ut av arbeidsstyrken, er mindre tilbøyelige til å bli ansatt og, når de er ansatt, tilbys en lavere lønn enn sine barnløse kvinnelige kolleger.

Så hva kan en hjemmemor gjøre for å forbedre sjansene for å få jobb og bli betalt det hun er verdt når hun bestemmer seg for å gå tilbake til kontoret? Her er seks måter du kan holde dine ferdigheter skarpe og gjøre ditt CV skinner når du er klar til å gå tilbake til jobb.

1. Utdann deg selv

Har du alltid lyst til å lære et morsmål? Er du interessert i å forbedre tastaturfagene dine? Trenger du å utvide din Photoshop-kunnskap? Nå er det den perfekte tiden til å oppdatere dine ferdigheter eller lære nye. Ta en online eller videreutdanning kurs for å oppdatere eller forbedre dine faglige ferdigheter eller legge til nye på ditt repertoar.

Jeg har nylig pusset opp på min HTML og CSS ferdigheter gratis på w3schools.com, og jeg deltok på et gratis verksted gjennom mitt lokale Small Business Resource Center, der jeg lærte strategier for å vokse min virksomhet. Hvis du er villig til å gjøre litt søk, er det mange steder du kan lære for billig eller gratis. Og ikke glem, hvis du må betale for et kurs, er denne utgiften skattefradragsdyktig!

2. delta på en konferanse

Hvis midler tillater, dra nytte av profesjonelle konferanser i ditt område - eller bruk disse strategiene for å komme inn gratis. Disse hendelsene er perfekte for å lære om dagens trender i ditt felt. I tillegg kan du nettverk og lage faglige tilkoblinger som kan komme til nytte når du sender ut CVer i fremtiden.

Min lokalforfatters forening tilbyr minst en konferanse om året, og jeg var heldig nok til å gå i høst. Jeg likte å lære fra vellykkede forfattere, koblet sammen med folk jeg ikke hadde sett siden før gutta mine ble født og gjøre nye forbindelser med forfattere og agenter som var interessert i mitt arbeid.

3. Frivillig

Du får kanskje ikke betalt, men frivillig arbeid er fortsatt erfaring som kan minimere tidsgap på ditt CV. En venn som for tiden bor hjemme hos datteren hennes, frivillig sin tid til å skrive tilskudd til en ideell organisasjon hun støtter.

Finn muligheter til å holde ferdighetene dine friske ved frivillig arbeid for barnas skole, en lokal ideell eller en annen organisasjon.

4. Start Freelancing

Hvis du tjente penger på siden før barna ble født, er du foran kurven her. Hold det arbeidet så mye eller så lite som mulig, og du vil kunne bruke denne erfaringen når du forhandler med din nye sjef. Hvis du ikke hadde en sidegig, ikke bekymre deg. Du kan sette dine ferdigheter til å fungere uansett hvordan du velger og starte en frilansvirksomhet nå.

Selv veldig deltidsarbeid vil holde oppdraget ditt oppdatert uten store hull i arbeidserfaring, og vil vise fremtidige arbeidsgivere at du ble aktiv i arbeidsstyrken i løpet av tiden din vekk fra kontoret.

I tillegg til å skrive tilskudd bestemte vennen jeg nevnte ovenfor seg for å utøve sine entreprenørmuskler ved å starte en rengjøringsvirksomhet. Nå rydder hun opp hjem i helgene, og når planen tillater det, får man ekstra penger og får verdifull erfaring med å drive en bedrift.

5. Bor opp på forhandlingsferdigheter

Delta på et verksted eller les en bok om forhandlinger, så når du går tilbake til arbeidsstyrken, har du de ferdighetene du trenger for å forhandle lønnen og stillingen du fortjener.

Forhandling er noe jeg sliter med, som kvinner ofte gjør, så dette tipset er en jeg jobber med meg selv. Jeg har lest blogger og artikler på nettsteder som Inc, og jeg har Be om det på min leseliste.

6. Få politisk

Skriv brev til lovgivere, start en blogg eller bli med organisasjoner som American Association of University Women (AAUW) eller League of Women Voters of the United States (LWV).Det kan ikke virke så mye, men jeg har signert petisjoner for å forbedre standardene for barselsorlov og sende e-post til lovgiverne mine, og oppfordrer dem til å støtte forbedringer til familie- og medisinsk permisjon som krever betalt barselsorlov.

Å bli involvert i politikken bak kjønns lønnsomhet vil ikke bare holde deg mentalt og sosialt aktiv, det vil hjelpe deg med å utøve ferdigheter som kan være nyttige i arbeidet ditt. Handlingene du tar kan påvirke arbeidsgivere og oppmuntre til lovgivning som vil forbedre arbeidslivet når du kommer tilbake til kontoret.

Å gå tilbake til en bedriftsjobb etter å ha vært hjemme hos barna kan virke skremmende, men hvis du bruker disse tipsene for å holde ferdighetene dine friske og ditt CV oppdatert, vil du være i ferd med å forhandle deg inn i en topp posisjon - med utmerket lønn - når du er klar!

Din sving: Har du med suksess overgått fra hjemmet til foreldrene tilbake til arbeidsstyrken? Del dine tips i kommentarene!

Opplysning: Vi har en seriøs Taco Bell-avhengighet rundt her. De tilknyttede koblingene i dette innlegget hjelper oss med å bestille av dollarmenyen. Takk for støtten!

Ami Spencer Youngs er frilansskribent og yoga lærer, og hever karrieren sammen med to gutter under tre. Lær mer om livet hennes og hennes skriving på writingherlife.com eller på Twitter på @writingherlife.

Skrive Inn Din Kommentar