Penger

Det er en lite kjent lov som kan kreve at flyselskapene betaler deg $ 800 ...

Det er en lite kjent lov som kan kreve at flyselskapene betaler deg $ 800 ...

Reise er full av eventyr og moro - og ofte hodepine. Hvis du har fløyet på et tidspunkt de siste årene, har du sannsynligvis opplevd din del av forsinkelser og kanselleringer.

Selv om alle er ubeleilige, blir den mest frustrerende opplevelsen "bumped" av en overbooket flytur, som skjer oftest rundt ferien og andre toppturer.

Du har kanskje trodd at å få bumped var bare prisen for opptak for å fly. I virkeligheten er det imidlertid ulovlig for flyselskapene å overbooke flyreiser - og Du har rett til erstatning dersom det skjer med deg.

AirHelp, en oppstart basert på New York City, er her for å hjelpe deg med prosessen med å bli betalt når du er forsinket.

Hvem kan bruke AirHelp

Hvis du har blitt nektet ombordstigning, eller flyet ditt har blitt forsinket eller kansellert, i Europa eller USA de siste tre årene, kan du kvalifisere til refusjon på opptil $ 800.

Som beskrevet av AirHelp, varierer lovene sterkt mellom Europa og USA.

For flyreiser til og fra EU:

Med mindre ekstraordinære forhold utover flyselskapets kontroll, må du få økonomisk kompensasjon dersom flyet ditt blir kansellert, overbooket eller ankommer sent på tre timer eller mer.

For flyreiser i USA:

Hvis du nektes ombordstigning, kvalifiserer du deg for 200% av din enkelbillettpris hvis du kommer til ditt endelige reisemål mellom en og to timer for sent, med et lock på $ 650.

Hvis du ankommer til din endelige destinasjon mer enn to timer for sent, er du kvalifisert for 400% av din enkelbillettpris, med et lock på $ 1300. (Du er ikke berettiget til kompensasjon for forsinkede eller avbestillte flyreiser.)

Hvordan AirHelp fungerer

Hvis du tror du kan kvalifisere for refusjon, fyll ut et enkelt nettskjema på AirHelps nettsted eller i appen.

Du vil svare på noen få grunnleggende spørsmål om flyet ditt: flyselskap, dato og klokkeslett, hvorfor det ble forsinket eller kansellert, eller hvorfor du ble nektet ombordstigning.

Når du har sendt inn informasjonen din, informerer AirHelp straks om flyet ditt er kvalifisert for kompensasjon. Hvis flyet kvalifiserer, begynner AirHelp å petisjonere flyselskapene på dine vegne.

Selskapet har en "no win, no fee" -politikk, noe som betyr at du bare betaler hvis det vinner kompensasjon fra flyselskapet. Hvis og når AirHelp mottar kompensasjon, vil det overføre pengene direkte til bankkontoen din, minus 25% avgift.

Hva er det som å bruke AirHelp

Det høres ut som en god ide, men fungerer AirHelp faktisk? Jeg bestemte meg for å teste det ut.

Siden jeg ikke trodde at noen av mine siste flyreiser ville være kvalifisert, kom jeg inn informasjonen til en venns Spirit Airlines-flytur som var mer enn 12 timer for sent. Siden innenriksflyvninger bare er kvalifisert for kompensasjon dersom du har blitt nektet ombordstigning, sa AirHelp det ikke kvalifisert.

Forsøk å overvinne min skuffelse, spurte AirHelp om det kunne søke etter min e-post for gamle reiseruter som kan kvalifiseres. Jeg synkroniserte det med Gmail, og 15 minutter senere mottok jeg et varsel om at den var ferdig med å søke. Dessverre kom jeg nok en gang igjen tomt.

Lauren Lowther, Kansas City, MO, hadde bedre hell. Denne siste feriesesongen hadde hun betalt en hel del $ 2 200 for en tur-returbillett til Paris for å se sin manns familie.

Da det kom tid til å komme hjem, endte hun med å sitte på asfalten på Charles de Gaulle flyplass i fem timer og ventet på en reservedel; Til slutt kunngjorde kapteinen at de ikke forlot til neste dag.

Når de gikk avsted, fortalte flyselskapet dem at de kvalifiserte for refusjon og ga til og med informasjon om hvordan de skulle få det. Men da Lowther sendte inn kravet hennes via nettportalen, ble det nektet.

"Jeg trodde det var rart siden de fortalte oss på CDG [flyplassen] vi hadde rett til å bli refundert," sier Lowther. "Så jeg sendte igjen og ble avvist igjen. Jeg vet at jeg prøvde minst to ganger - jeg tror jeg også prøvde en tredjedel. Det sa bare, "Dessverre kan vi ikke respektere din forespørsel." Jeg var sjokkert, for det var helt deres feil. "

Forståelig frustrert, oppnådde Lowther AirHelp. To måneder etter at hun sendte påstanden på nettet, ble firmaet kablet € 450 (ca. $ 487) til hennes bankkonto - hennes kompensasjon etter AirHelps 25% provisjon.

Kate May, en rekrutterer fra Hajoca Corporation fra Philadelphia, PA, mottok også € 450 takket være AirHelp - som gjorde mannen sin. Den beste delen? Ingen av dem måtte løfte en finger.

På vei hjem fra ferie i Danmark ble Mai og hennes ektemann forsinket med åtte timer på grunn av et motorproblem. De hadde ikke forfalt noen refusjon da, seks måneder senere, kontaktet AirHelp mannen sin.

"Helt ærlig, vi trodde det var en svindel," sier hun, "men etter å ha undersøkt det og gitt litt personlig informasjon, fikk vi en ganske stor tilbakebetaling."

Det tok litt mer enn to måneder for hennes ektemann (som arkiverte først) for å motta hans refusjon på € 450, og deretter seks uker for henne.

Nær $ 1000 for å fylle ut en kort form? Det høres ut som en god avtale, og mai er enig. "Mens de tar betalt avgift," sa hun, "de gjorde alt legworket, og det var verdt det."

Når det gjelder Lowther, ville hun bruke AirHelp igjen?

"Å, helt," sier hun. "Jeg ville ha hatt null kompensasjon hvis det ikke var for dem."

I en verden med stigende flypris og uendelige forsinkelser, er det fint å se et selskap som gir litt strøm tilbake til forbrukeren. Neste gang du er bumped av et fly, vet du hvem du skal ringe.

Din sving: Har du noen gang opptjent refusjon fra et flyselskap?

Susan Shain (@Sanan_Shain) er freelance skribent og travel blogger som alltid søker eventyr på et budsjett.

Skrive Inn Din Kommentar