Penger

Hvordan Beachcombing hjalp en kvinne gjør mer enn $ 1000 i 5 måneder

Hvordan Beachcombing hjalp en kvinne gjør mer enn $ 1000 i 5 måneder

På en tur til stranden i fjor, hentet jeg flere glassplater. De var en lysegrønn farge, slitt slank fra tumbling i bølgene.

Jeg trodde de kunne se fint ut i en potte eller en pen tallerken. Jeg ante ikke at de var verdt pengene.

Partneren min nevnte at han hadde hørt om sjøglass smykker, og på neste håndverksmesse jeg besøkte, fant jeg en stall som selger noen. Det var vakkert, og prisene varierte fra £ 20 ($ 26) for øredobber til £ 75 ($ 99) for et anheng. Jeg har også funnet flere nettbutikker som selger brikker for over $ 200.

Det var da jeg skjønte at jeg kunne tjene penger med havglass.

Jeg har samlet og solgt på semi-regular basis de siste månedene, og jeg lager rundt $ 65 per uke. Siden februar har jeg gjort mer enn $ 1000.

Hva er Sea Glass?

Havglass er glass som havnet i havet og kjøpte avrundede kanter og et frostet utseende fra tumbling i vannet. Det tar tiår for et stykke brutt glass for å bli sjøglass.

De fleste stykkene stammer fra brutte flasker, men det kommer også fra servise, skipsvrak eller annet glass som har funnet veien inn i vannet.

Andre typer glass er ofte forvekslet med sjøglass, inkludert håndflis, som har blitt kunstig tumblet for å runde kantene. Et annet forvirrende eksempel er strandglass, som vanligvis brukes til å beskrive glass fra ferskvannskilder som innsjøer og elver.

Strekningen av den nordøstlige engelske kysten i nærheten av meg er kjent som et godt sted å finne samlebare sjøglass. En flaskefabrikk som var åpen mellom 1850 og 1920-tallet dumpet mye glass i sjøen, og brikkene vasker fortsatt i land i dag.

Hva er den beste typen Sea Glass å selge?

Havglass kommer i flere forskjellige typer og karakterer. Verdi bestemmes av farge, størrelse og form, alder, tilstand og sjeldenhet.

Hvit, grønn og brun er de vanligste sjøglassfarger, siden de vanligvis brukes til produksjon av flasker og fortsatt er i bruk i dag. Ulike farger vasker opp på forskjellige strender, men som regel finner du hvitt eller klart glass hvor som helst der det er sjøglass.

Brikkene jeg fant på min lokale strand i fjor var "seafoam grønn, "En mindre vanlig farge enn vanlig flaskegrønn, ofte fra vintage Coca-Cola-flasker.

Mørke blå sjøglass kommer fra gamle medisinflasker og er svært sjelden - bare om en i 200 stykker er denne fargen. Det er bare et begrenset antall til å begynne med, og det er ikke lenger i produksjon.

Siden fargen vanligvis kommer fra små, tynne glassflasker, er det enda mer sjelden å finne et stort eller tykt stykke.

Andre sjeldne farger inkluderer rosa, lavendel og lime grønn - nyanser som kan ha vært brukt til parfymeflasker eller kunstglass. Flerfarget havglass og dekorativt glass, eller gjenstander som marmor og glassperler, er også svært ettertraktet.

Den sjarmerende sjøglassfargen er rød og oransje. Et fint stykke røde havglass er verdt mer enn hundre hvite biter.

Form er også viktig. Lignende størrelser for øredobber, trekantede og hjerteformer er populære. Jo mer avrundet og frostet et stykke er, desto mer egnet er det sannsynligvis for smykker.

Hvis den har skarpe kanter, sjetonger eller liten frost, er det lite sannsynlig å være verdt mye, men kan fortsatt være nyttig for håndverkprosjekter.

Hvor lett er det å finne Sea Glass?

Områder som har vært populært i lang tid, er gode innsatser, samt strender med rikelig med singel (stein), hvor glass blir "fanget" i steinene.

Noen samlere sier at det er en god tid å søke etter en storm, når bergarter og sand er blitt forstyrret.

Det er ikke hardt arbeid, og min 8 år gamle datter hjelper ofte. Hun har sin egen lille "skattekiste" hvor hun holder sine favorittstykker.

Vi går langs vannkanten når tidevannet går ut. Våt glass skinner, noe som gjør det lettere å få øye på. Noen ganger sitter vi og siver gjennom singelen med våre hender eller en spade.

Å samle sjøglass er en avslappende, hyggelig og lønnsom hobby. Jeg ser ofte andre mennesker som kaster stranden for glass.

Hvor mye kan du selge Sea Glass?

Hvor mye penger jeg lager, avhenger av kvaliteten på brikkene jeg finner.

Jeg har solgt enkeltstykker for mellom $ 15- $ 30, men en pakke på 10 mindre, mer vanlige stykker kan bare gi rundt $ 5.

Mitt beste salg hittil har vært en hjerteformet rød stein, som selges i en Facebook-auksjon for 47 dollar.

I gjennomsnitt vil fire timer på stranden gjøre meg rundt $ 60- $ 75. Inkludert reiseutgifter, pakking og salgstid, gjør jeg vanligvis omtrent $ 15 per time, men det er ikke lett å beregne eksakte beløp.

Noen ganger passer jeg "skattejakt" inn i en familiedag på stranden, eller bare sperre for et par timer selv om jeg har fritid. Jeg kunne finne noe nydelig mønstret glass, eller kom hjem med et bunt av mindre verdifulle hvite, grønne og brune.

De fleste av mine stykker selger online til amerikanske budgivere. Jeg selger hovedsakelig på eBay og i en Facebook-auksjonsgruppe. Mange av mine kjøpere lager og selger sjøglass smykker og håndverk, og jeg har også begynt å lage enkle håndverk elementer å selge.

Finne og selge havglass har blitt mer populært de siste årene, for det meste på grunn av hvor enkelt det er å selge på nettet på sosiale medier eller håndverksområder som Etsy.

Havglass er sannsynligvis en reduserende ressurs. Som det forsvinner fra våre kyster, kan eldre glass spesielt verdsette i verdi og bli enda mer ettertraktet.

Og forhåpentligvis vil jeg være der for å samle den. Vil du?

Din sving: Har du noen gang funnet sjøglass på stranden?

Tricia Lowther er freelance skribent fra Storbritannia. Hun er også en kampanje for The Toys Be Toys-bevegelse, som fremmer likestilling for barn.


Skrive Inn Din Kommentar