Penger

Kan du virkelig tjene $ 240 per måned å selge plasma?

Kan du virkelig tjene $ 240 per måned å selge plasma?

I løpet av en stram finansiell periode for noen år siden, ga jeg endelig inn til alle annonsene jeg holdt å se fra den lokale franchisen til en plasma-kjøpvirksomhet.

"Gjør $ 240 per måned," annonsene blar. Som noen som har blitt kalt en "rask" bleeder av teknikere på doktorkontoret, syntes jeg dette ville være en enkel måte å tjene penger raskt på. Tross alt, ville jeg i utgangspunktet bli betalt for å sitte stille mens han var koblet til en maskin, ikke sant?

Det var ikke så enkelt som jeg trodde.

Her er det jeg lærte av min plasma-salgserfaring, for å hjelpe deg med å avgjøre om det er et godt alternativ for deg.

Hva du kan forvente når du selger plasma

Går inn, jeg ante ikke hva jeg kunne forvente. Jeg fokuserte bare på pengene og hvordan jeg kunne bruke den til å kjøpe skolelever for barna mine.

Det er ikke vanskelig å komme i gang - plasmasentre annonserer mye ved hjelp av reklametavler, mailere og elektroniske og trykte annonser, som vanligvis leder deg til et nettsted. Hvis du er usikker på hva som er i ditt område, prøv Googling din bys navn + "plasma donasjon."

Jeg registrerte meg på nettet for en innledende økt på et plasmasenter nær hjemmet mitt. Da jeg kom, fylte jeg ut en omfattende helsemessig historie på en datamaskin og gikk gjennom en grunnleggende fysisk. Det tok mer enn en time, inkludert ventetiden.

Da det var på tide å gi plasma, tok jeg med et magasin for å lese under prosessen. Det var flott å kunne hente på magasinet mitt mens jeg hvilte på en semi-komfortabel stol.

Den faktiske donasjonen tok nesten en time - ikke fordi det tok så lang tid for meg å donere en halvliter plasma, men på grunn av tiden det tok å vente på teknikerne. De pleier å flere kunder samtidig, alt i ulike stadier av donasjon. Det gjorde ikke vondt - jeg er ikke redd for nåler - men følelsen av kald saltvannsløsning rushing inn i årene mine da det var gjort var litt uventet.

Etter prosessen fikk jeg $ 20 på et forhåndsbetalt kort. For meg var $ 20 for to timer ikke ideell, men jeg lærte raskt Jo flere ganger du donerer i en uke - opptil tre ganger - jo mer du kan gjøre.

Utfordringene med å selge plasma

En arbeidende mor med to barn, jeg oppdaget raskt å finne tid å donere var en utfordring. Jeg kunne gå online og reservere en tid, men måtte ofte endre det fordi noe annet kom opp, og plutselig hadde jeg ikke en ledig time eller mer for å komme seg dit.

Jeg fortsatte å prøve, fokusert på det som ble annonsert som "enkle" penger. Men etter omtrent tre eller fire uker med å donere to ganger i uken, løp jeg i problemer: Mine jernnivåer var ikke høye nok.

Jeg har aldri vært anemisk, men jerntallet som trengs for å donere plasma er litt høyere enn vanlig. Flere ganger, etter å ha trent eller noen ganger uten grunn, var mine jernnummer ikke høyt nok til å gi. På disse dagene ble jeg sendt hjem - etter å ha brukt 10 minutter på å fylle ut datamaskinen undersøkelsen du må gjøre ved hvert besøk og vente ytterligere fem minutter for en tekniker å sjekke min jerntelling og temperatur - uten cent.

Når jeg uttrykte frustrasjon, foreslo en tekniker et jerntilskudd på toppen av mitt vanlige multivitamin. Jeg gjorde matte og funnet en flaske ville koste tilsvarende en plasma donasjon, så jeg bestemte meg for å passere. (Jeg var også bekymret for hva ekstra jern ville gjøre for mitt følsomme fordøyelsessystem.

I tillegg til de lave jernnivåene ble jeg også avvist en gang fordi jeg bare hadde litt isvann og kroppstemperaturen min var for lav. Jeg måtte vente 15 minutter før jeg ble revurdert og gitt go-ahead å donere, og til slutt tok jeg meg til å tjene min $ 20.

For å lage en lang historie kort, var jeg bare vellykket omtrent halvparten av tiden jeg prøvde å gi plasma, så jeg bestemte meg for å lete etter andre måter å tjene ekstra penger.

Kan du tjene gode penger å selge plasma?

Hvis du har en ganske åpen tidsplan og ingen frykt for nåler, og du ikke har reist utenlands eller kjøpt noen tatoveringer nylig, kan donering av plasma være en ganske smertefri måte å tjene ekstra penger.

Før din avtale, vær sikker på å drikke mye vann - å være godt hydrert, er bra for å utvikle vener, noe som gjør nålen lettere å gå inn. Spis mat rik på jern, for eksempel rødt kjøtt, erter, spinat, jernfestet korn og fjærfe for å sikre at nivået ditt er høyt nok til å gi.

Husk å ta med en god bok, et magasin eller en elektronisk enhet for å holde deg opptatt under donasjonsprosessen. Senteret jeg besøkte hadde gratis WiFi, så du kan til og med jobbe med en Internett-bedrift mens du venter.

Til slutt, før du registrerer deg, gå online eller sjekk posten for bonuskuponger som kan øke din donasjonsbetaling. Hvem kunne ikke bruke en ekstra $ 10?

Din sving: Har du noen gang solgt plasma? Hva var din erfaring som?

MaryBeth Matzek er freelance skribent basert i Wisconsin. Lær mer på www.1bizzywriter.com eller følg henne på Twitter på @ 1bizzywriter.

Skrive Inn Din Kommentar