Penger

Sikt mot din drømmesjobb? Her er hvordan et informasjonsintervju kan hjelpe

Sikt mot din drømmesjobb? Her er hvordan et informasjonsintervju kan hjelpe

Hvis du noen gang har snakket med en karriereveiledning eller Googled "Hvordan finne en jobb," har du sikkert blitt fortalt å komme seg ut og gjøre noen informasjonsintervjuer.

Og hvis du er noe som meg, har du straks cringed på forslaget.

Så hva er et informativt intervju? I utgangspunktet, Det er et kort møte med en person som allerede er godt etablert i sitt felt.

Ved å komme sammen med personen, har du sjansen til å velge hjernen deres om å bryte inn i bransjen, planlegge neste trinn i karrieren din og forstå fremtidens felt.

"Individet i feltet kan gi deg" innsiden "om hva feltet egentlig er, og gi nyttige innsidertips du kanskje ikke ellers får, sier Katharine Brooks, administrerende direktør for personlig og karriereutvikling på Wake Forest Universitet og forfatter av "You Majored in What? Kartlegge veien fra kaos til karriere. "

Mens informasjonsintervjuer er gode for yngre arbeidere frisk ut av skolen, de kan også være nyttige hvis du er skifte karriere eller på vei i en annen faglig retning.

Som de fleste former for nettverk kan informasjonsintervjuer være skremmende. Kanskje du ikke vet hva du skal spørre om. Eller du frykter å spørre om andres tid eller komme over som falsk eller selvinteressert.

Uansett tøft er informasjonsintervjuer effektive. Noen undersøkelser finner at en av 12 informasjonsintervjuer resulterer i et tilbud.

Hvis så er tilfelle, skriv meg opp.

Så hvordan bestemmer du hvem du skal spørre? Hva er hemmelighetene til å sette opp et intervju? Og hva spør du når du er i rommet? Det er det vi skal finne ut av.

Trinn 1: Finne en god passform

Så du vil gjøre et informasjonsintervju. Hva nå?

Du må finne noen til å intervjue. Og hvis den noen ikke passer bra, sliter du bort tiden din og din.

Pass på at personen du spør er i stand til å svare på spørsmål du faktisk har om feltet. Ikke bare sett opp intervjuer for å ha dem. Dette er en sikker vei for å gjøre et dårlig inntrykk uten å faktisk få nyttig informasjon.

Du får mest mulig flaks når du nærmer deg mennesker du har forbindelser med, selv om det er noen få skritt fjernet. Tenk: Tante nabo som jobber i ditt felt eller professorens romkameratkamerat.

Folk er generelt glade for å lage introduksjoner. Du kan også vurdere å sette ordet ut på Facebook, eller spør familiemedlem med et stort nettverk for å se om noen kjenner noen som har forbindelse til ditt felt.

Når du søker folk ut, kan du også ha mer suksess med å spørre folk på mellomnivå, i stedet for å gå direkte til toppen.

For eksempel er det mer sannsynlig at du tar litt tid med markedsføreren enn konsernsjef. Og Markedsføringslederen har sannsynligvis nyere erfaring med den type jobb du prøver å lære mer om.

LinkedIn kan også være nyttig for å vise hvem som er knyttet til deg og hvordan. Hvert selskaps side viser dine forbindelser til ansatte i selskapet. Hvis du oppdager en forbindelse, bør du vurdere å sende et notat til personen i nettverket ditt, og spørre om de ville føle seg komfortable å introdusere deg.

Trinn 2: Be om intervju

Mange mennesker er mer enn villige til å møte med noen nye til feltet. Men folkene du vil intervjue er også sannsynligvis blant de travleste.

Så du må gjøre forespørselen konsis og forklare hvorfor du vil snakke med den personen spesielt.

Er du interessert i sitt fagområde? Har du lest (og liker) noe de publiserte? Intrigerer deres karrierebane deg?

Skreddersy din innledende e-post til hver mottaker. Hvis du kopierer og limer inn samme notat til flere personer, gjør du det feil. Start med en solid prøve e-post og juster den derfra.

Du bør tilby å imøtekomme den eldre personens tidsplan. Vanligvis er et kort kaffemøte et godt tilbud (og du bør planlegge å betale). Eller de kan be deg om å slippe på kontoret.

Du kan få et svar på linje med, "Dessverre har jeg ikke tid i timeplanen min til å møte personlig. Jeg er imidlertid glad for å svare på noen få spørsmål via e-post. "

Hva nå? For det første, ikke spøk dem.

Send over noen gjennomtenkte spørsmål som vil hjelpe deg med å få informasjonen du er ute etter. Hvis du aldri svarer, vil det være klart at du ikke var interessert i å lære fra dem, og det kan skade forbindelsen.

Trinn 3: Beslutter dine spørsmål

Så hva skal du spørre om? Du finner det bedre ut, fordi det er på deg å styre samtalen.

Ikke vis opp og forvent at den eldre personen skal bære møtet.

"Etter å ha blitt intervjuet en eller to ganger, kan jeg fortelle deg at det mest frustrerende aspektet av disse møtene er en uforberedt intervjuer, sier The Muses Jennifer Winter.

Her er noen spørsmål du kan inkludere:

  • Hva ser en typisk dag på jobb ut?
  • Hva er den vanskeligste delen av jobben din?
  • Hva er din favoritt aspekt av jobben din?
  • Hvordan er jobben din i dette firma forskjellig fra hva du gjorde i ditt siste selskap?
  • Hvor går feltet som helhet?
  • Hva tror du at jobben vil se ut om 10 år?

Du kan finne lister over utvalgsspørsmål over Internett, men vær sikker på at du viser opp spørsmål du faktisk vil svare på. Rediger dine spørsmål basert på dine egne kunnskapshull og ting du er opptatt av, samt ferdigheter du kanskje vil utvikle.

Trinn 4: Gå til møtet

Ok, det er møtetid. Behandle det som et formelt intervju - kle deg riktig, kom litt tidlig og utfør deg profesjonelt. Imidlertid nærmer ikke dette møtet en hensikt å lande et tilbud.

Ja, informasjonsintervjuer kan føre til senere jobbtilbud. Det er imidlertid for den eldre personen å starte (og det skjer vanligvis nedover veien).

"Hvis du får et informasjonsintervju, må du under ingen omstendigheter bruke den til å tonehøye personen ved å ansette deg," sier konsernsjef Alison Green. "Misforståelse av årsakene til å møte med noen er ikke en god måte å få jobb på,"

Møtet ditt vil ikke være produktivt for noen av dere hvis personen føler at du er der for å be om en jobb, i stedet for å søke informasjon.

Still spørsmålene dine oppriktig. Hør, ta notater og spørre oppfølgingsspørsmål. Husk å lede samtalen, men juster tilnærmingen din basert på den andre personen.

Hvis de ser spesielt utrolige på betydningen av ett aspekt av feltet, spør mer om det. Hvis de skyver av dine mer abstrakte spørsmål eller virker forvirret på hvordan du skal svare, hold deg til mer konkrete, daglige spørsmål.

Trinn 5: Pakker det opp

Etter hvert som tiden din blir kort, pakker du ting opp på gang.

"Ikke overstay deg velkommen, sier New York Times karriere kollega Marci Alboher. "Det er alltid bedre å signalisere at møtet slutter og la den andre personen si at han eller hun er åpen for å fortsette diskusjonen."

Du vil vise at du verdsetter personens tid. Hold det kort, og takk for at du snakker med deg.

Send en takk e-post etter intervjuet. Vær spesifikk om informasjonen du dekket og legg vekt på din takknemlighet for deres råd.

Igjen, ikke be om en jobb. Hvis personen har en mulighet i fremtiden, vet de at du er interessert.

Nå tror du kanskje det er slutten. Men hold øynene dine åpne for muligheter for å få kontakt med personen i fremtiden.

Se etter artikler relatert til deres områder av interesse, som du noen ganger kan sende dem. Ta med et kort notat om hvorfor artikkelen kan være interessant. Når du går på industriarrangementer, må du forhåndsvise gjestelisten for å se hvem du kanskje vet og vil koble til.

Hvis alt dette høres ut som nettverk, er det fordi det er. Men for meg er nettverk ikke så ille når du reframe det som å lage og pleie profesjonelle vennskap.

Din sving: Har du noen gang satt opp et informasjonsintervju?

Lyndsee Simpson er en redaktør og forfatter som bor i Washington, D.C.


Skrive Inn Din Kommentar