Penger

Pizza Hut Bare ansatt en robot servitør. Skulle du være bekymret?

Pizza Hut Bare ansatt en robot servitør. Skulle du være bekymret?

"Veggie Lover's eller Super Supreme?"

"Vil du legge til breadsticks til bestillingen din?"

Neste gang du har disse interaksjonene på Pizza Hut, kan du bare chatte med en robot - som jeg mener en faktisk, mekanisert humanoid maskin, ikke en veldig kjedelig høyskole student.

SoftBank leverer sin (admittedly adorable) humanoid bot, Pepper, til asiatiske Pizza Hut-butikker i slutten av 2016. Ved hjelp av MasterCards MasterPass-teknologi, vil Pepper kunne behandle kundens fullbestillinger, fra hilsen til kassen.

I tillegg vil Pepper gi tilpassede anbefalinger og minne om beskyttere om pågående tilbud og tilbud. Robotens selv fikk menneskelige håndbevisninger og en vennlig intonasjon for å gjøre hele samhandlingen litt mindre skumle.

Kan være.

Robot servitører er fremtiden

Pizza Hut er på ingen måte det eneste selskapet som outsourcerer sine minimumslønnsjobber til teknologi.

Kinesens Taste and Aroma-restaurant avslørte i fjor en flåte av robot servitører - selv om de er mye mindre høyteknologiske enn Pepper, bare bærer forhåndsdefinerte ordrer langs faste stier.

Hoteller i Japan og Belgia benytter også robotpersonale, og TEDxSydney ønsket velkommen en liten robotbruker til det berømte operahuset.

Og denne typen teknologisk outsourcing skjer ikke bare i utlandet.

Du er sannsynligvis allerede kjent med de nye (ish) selvkjøpsbanene i mange amerikanske dagligvarebutikker. Og som svar på de siste minimumslønnene, planlegger Wendys og McDonalds å installere arbeidsreduserende, selvbetjente kiosker på amerikanske steder.

Ex-McDonalds konsernsjef Edward Rensi sier Ny minimumslønn gjør en overtakelse av raske matvarer uunngåelig, forutsi et "tap av jobb som du ikke kan tro."

Tross alt er det enkelt matematikk: Selv om en robots engangsoppsettkostnad kan være høy, er det raskt mer kostnadseffektivt enn å betale et kjøtt-og-blod menneske $ 15 per time.

I tillegg er roboter uendelig mer pålitelige enn folk. De våkner aldri med hodepine og kommer sent til jobb, og de krever ikke helsetjenester, fridager eller insentiver for å gjøre den beste jobben de kan.

Vil robotter ta jobben din?

Hvorvidt du vil være komfortabel å gi bestillingen din til en humanoid automat, vi er villige til å satse på at du ikke er komfortabel å overlevere din jobb til en.

Servere på hyggelige restauranter kan være trygge for en liten stund lenger. Noen kinesiske servitører har vist en uheldig tendens til å levere kundenes ordre ... rett inn i sine runder. Ikke akkurat service med et smil.

Men med store navn selskaper gjør konkrete planer om å rulle ut automasjonsteknologi i år, Det er ikke urimelig for fastfood-arbeidere å begynne å bli bekymret for jobbene sine.

Heldigvis vil du sannsynligvis ikke slynge pommes frites for resten av livet uansett - minimumslønn næringsmiddelindustri jobber pleier å være ganske kjedelig og takkløs, generelt.

Forbered deg på robotrevolusjonen

Hvis du leter etter måter å forberede på den kommende robotenovertaket, er det noen ressurser for deg å vurdere.

Det kan være på tide å gå tilbake til skolen, noe som kan være dyrt. Sjekk ut disse 100 studiestipendene for å hjelpe deg med å bli utdannet på den billige (eller gratis) - og ikke glem at selv prestisjetunge skoler kan tilby sjenerøs behovsbasert hjelp.

Hvis du egentlig ikke liker ideen om en tradisjonell, fireårig grad, sjekk ut disse seks alternative sertifiseringer med lønnsomme prospekter.

Eller, hopp over skolingen helt og slå ut på egen hånd. Her er vår guide til å få drømmen din freelance virksomhet fra bakken.

Og selv om ingen av disse alternativene er på bordet for deg akkurat nå, kan du se på andre høyt betalte detaljhandelsjobber. Heldigvis ser det ut til at de fremdeles jobber med noen ganske store kinks på robotic klær-folding teknologi.

Din sving: Er du forberedt på den kommende robotenovertaket? Hvilke andre jobber er truet av automatisering?

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes kreative skriving har blitt omtalt i DMQ Review, Sweet: A Literary Confection og andre steder. Hun er veldig glad for at roboter ikke kan skrive gode artikler eller poesi ... ennå.

Skrive Inn Din Kommentar