Penger

Hva betyr Oppsigelse fra Paris Klimatavtale Mean for US Jobs?

Hva betyr Oppsigelse fra Paris Klimatavtale Mean for US Jobs?

Torsdag utlod verdensledere (vel, 194 av dem) en kollektiv stønn som president Donald Trump annonserte at USA dro ut av Paris Klimatavtale.

Avtalen er en frivillig avtale blant 195 land for å redusere klimagassutslipp og andre faktorer som forskere har klandret for global oppvarming på egne vilkår. Ingen regler, bare retningslinjer.

Siden begynnelsen av sin kampanje for president, har Trump gjentatte ganger sitert avtalen som en "dårlig avtale" for amerikanere, og merker at det har skadet kullgruvearbeidere.

Men konsernsjef og entreprenører, inkludert Elon Musk, Richard Branson og Disney Bob Iger, sier at virkeligheten er fornybar energi vil bare drive amerikansk økonomisk jobbvekst.

Utsikter for fornybar energi jobber er lyse

Faktisk er det et klart utsiktspunkt for fornybar energi jobber.

Ta for eksempel jobb i solsektoren - 373 807 i 2016, ifølge en januarrapport fra US Department of Energy. Det er mer enn fire ganger antall personer som brukte tid på kullgruvedrift gjennom hele året.

Og hva med vindenergi? US Bureau of Labor Statistics utarbeider vindturbinteknikere som de raskest voksende jobbene i løpet av 2024. Bureauet forventer at sysselsetting i denne handelen blir mer enn doblet i det året.

Fra og med 2015 betalte disse vindkraftjobbene en medianlønn på $ 51.050 og krevde ikke en full høyskolegrad. Det hjelper lav- og midtfaglærte arbeidere å finne et sted i en raskt skiftende økonomi, sier en rapport fra arbeidsstedet.

Det samme kan sies om av sol. Bygg og produksjon av solenergi deler vokste på det raskeste tempoet i enhver sektor av den bransjen, sier eksperter med Department of Energy i januarrapporten.

Forpliktelse til fornybar energi vil opprettholde denne veksten, sier ledere.

"Beskyttelse av vår planet og å drive økonomisk vekst er kritisk for vår fremtid, og de er ikke hverandre eksklusive," sa Iger i en uttalelse. "Jeg er uenig uenig med beslutningen om å trekke seg fra Paris-avtalen."

Branson utelukket beslutningen om å trekke seg tilbake i et intervju med NPR, mens Musk avsluttet to av Trump-administrasjonens rådgivende råd.

Yikes. Hvis du har at mange rike dudes kaster skygge ved din beslutning, kan du kanskje ikke gjøre det mest forretningsvennlige valget.

Og det er mer: Ifølge siste tilgjengelige data fra BLS, var det bare 53.420 personer i kullgruveindustrien i mai 2016.

Det er mer enn 20 000 færre enn The Washington Post rapportert tidligere i år. Den artikkelen fremhevet også at kullindustrien ansatt færre arbeidstakere enn Arby.

Ja, Arby er.

Og utsikten for kull er ikke bra.

Et avsnitt i energi- og miljøforskningsinstituttet Institutt for energiøkonomi og finansanalyse 2017 USAs kullutsikt begynner med gode nyheter om en kull-vennlig administrasjon, men det fortsetter med, "For mange bedrifter gruver fortsatt for mye kull for for få kunder."

Noen regjeringer sier at de fortsatt er forpliktet til fornybar energi

"Skuffet med dagens beslutning om Paris-avtalen. Klimaendringer er ekte, "General Electric CEO Jeff Immelt skrev på Twitter i går. "Industrien må nå lede og ikke avhenge av regjeringen."

Ikke alle regjeringer, Jeff. Spesielt på statsnivå.

United States Climate Alliance, en gruppe av tre stater (veddemål du kan gjette hvilke) har lovet å oppfylle alle målene i Paris-avtalen, i hvert fall innenfor sine grenser.

Washington Gov. Jay Inslee, California Gov. Jerry Brown og New York Gov Andrew Cuomo (se, jeg fortalte deg) dannet gruppen samme dag som Trumps kunngjøring.

De Climate Alliance-statene representerer mer enn 20% av all USAs økonomiske produksjon, så hvis de tre guvernørene kan holde fart på fornybar energi jobber, kan det få innvirkning uansett Trumps neste trekk.

En annen syv stater - Colorado, Connecticut, Hawaii, Massachusetts, Oregon, Rhode Island og Virginia - har også blitt enige om å støtte målene i Paris-avtalen.

USA teknisk kan ikke trekke seg fra Paris-avtalen til 2019. Og til da har Trump lovet å gjenforhandle avtalen.

Så kanskje ikke bryte ut Mad Max rustningen enda ennå.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar