Penger

Overkvalifisert for jobben din? Kjedsomhet er ikke den eneste grunnen som er et problem

Overkvalifisert for jobben din? Kjedsomhet er ikke den eneste grunnen som er et problem

Når du har brukt fire (eller fem) år til å gå ut av college med drømmene dine, er det vanskelig å bilde noe mer sjelsugende enn å bli sittende fast på en inngangsnivå, blind jobb som ikke har noe å gjøre med studiet ditt.

Er scenariet et usannsynlig mareritt eller en legitim bekymring?

Bare ca 25% av høyskoleutdannede arbeidstakere er overkvalifisert for jobbene sine, ifølge en ny studie fra Urban Institute.

Det er en dramatisk lavere tall enn tidligere rapporter, og hevder at kursen er nærmere 44%.

Så hva er avtalen?

Yngre grader er vanligvis den mest overkvalifiserte for en jobb

Stephan Rose, studiens forfatter, fant det yngre arbeidstakere med grader er ofte overkvalifisert for jobbene de holder. Det er fornuftig, men når du vurderer å "jobbe deg opp gjennom rekkene", er en jobbbane like gammel som tiden.

Mens de venter på en jobb i sine foretrukne felt, finner menn vanligvis seg i detaljhandel eller kundeservicejobb, påpeker studien. Kvinner tar jobber som sekretærer, lærerassistenter eller kontorstøtte.

Det er flott å lære at antall høyskolegrader i jobber som ikke passer godt, er ikke så høyt som en gang trodde.

Men hvis du er en av de overkvalifiserte 25%, er denne studien ikke veldig trøstende.

Det virkelige problemet med å være overkvalifisert for en jobb

Å være overkvalifisert for en jobb kan være sjelsugende, men praktisk talt er det ikke det største problemet.

Inntekt er det virkelige problemet her.

Rose oppdaget overkvalifiserte kvinnelige arbeidere gjør 48% mindre penger enn kvinner som jobber i jobber som samsvarer med sine kvalifikasjoner. Gapet utvider til 50% for overkvalifiserte mannlige arbeidere.

Fargemennesker står overfor en dobbel whammy som går utover en lønnsforskjell. Studien fant 7% av afroamerikanerne og 10% av hanspanikere er mer sannsynlig å være overkvalifisert for sine jobber enn hvite folk.

Jeg vet at alt dette høres ut som ganske dystert nyheter, men fortsett.

Før du slår opp college søknaden og FAFSA, husk at høyskole grader kan være en viktig faktor for å få jobben du vil ha i bransjen du elsker. Du vil også tjene mer penger.

Det er ikke gøy å jobbe i en jobb du er overkvalifisert for, og det er helt sikkert en dra for å tjene mindre penger enn dine fremtidige kolleger.

Dessverre, med mindre du har valgt en major som allerede har en god inngangslønn, kan det være slik ting går en stund etter eksamen.

Heldigvis er det en god sjanse det er bare midlertidig.

La oss være ekte - vi har alle hørt historier om folk som lander deres drømmejobb 45 minutter etter deres opplæringsseremoni. Men det skjer ikke så altfor ofte.

I stedet endrer nye høyskolegrader det jeg kaller "stedholder" jobber da de etablerer sin arbeidshistorie og pålitelighet.

Det er ingen skam å jobbe en jobb utenfor studiet ditt, så legg det ut av tankene dine akkurat nå. Arbeidsledigheten for mennesker 25-34 år gammel er nesten 5% for øyeblikket, og det er vanskelig å finne arbeid på noe felt, mye mindre en spesialindustri.

Videre får mange mennesker verdifull arbeidserfaring fra midlertidige jobber som hjelper dem gjennom resten av karrieren.

Hvis du er overkvalifisert for jobben du har nå, kan du vurdere en sidelust i feltet du er lidenskapelig om. Det vil holde deg koblet til det du elsker. Og hvem vet, kan du til og med spare ekstra penger.

Din tur: Er du overkvalifisert for jobben din? Hvordan gjør du det beste ut av det?

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun har hatt sin andel av plassholderarbeid og lært noe fra dem alle. Vel, bortsett fra sommeren brukte hun å telle skjell til et museum.

Skrive Inn Din Kommentar