Penger

De begynte å lage minimumslønn, og nå eier de kaffebedrifter

De begynte å lage minimumslønn, og nå eier de kaffebedrifter


Alan Tolson var på college da han ble en barista hos Carpe Diem Coffee & Tea Co. i Mobile, Alabama.

Han jobbet deltid mens han gikk på skolen ved Universitetet i Sør-Alabama, og gjorde minimumslønn pluss tips.

Nå, 17 år senere, er han den stolte eieren av butikken.

"Da jeg begynte på skolen, hadde jeg ikke et bestemt sluttpunkt i tankene," sa Tolson. "Jeg visste at jeg ønsket å drive en bedrift, men akkurat hvilket felt som ville være i, jeg hadde ikke helt spikret ennå. Men jo dypere jeg kom inn i kaffe, jo mer innså jeg at jeg likte det. Det er så mye vitenskap bak det, men du kan også være kunstnerisk på samme tid. "

Fra Barista til Bedriftseieren

Så hvordan gikk han fra å være en barista til en kaffebarseier?

Masse hardt arbeid.

Etter å ha jobbet som en barista ble Tolson en skiftleder, deretter en kaffebrygger. Deretter gjorde butikkens tidligere eier ham en lønnsom arbeidstaker og satte han i ansvaret for å håndtere butikkens engroskaffevirksomhet. Han sporet opp og sikret nye kunder, fylt ordre og sørget for at alle fikk sin kaffe til tiden.

Den utholdenhet betalte seg. I 2013 da butikkens eier bestemte seg for å pensjonere, spurte hun Tolson om han ønsket å kjøpe butikken.

"Å være en liten bedrift, vi må ha mange hatter, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg kunne gjøre det," sa Tolson. "Det ga meg eksponering for mange forskjellige elementer i virksomheten som kreves for å holde alt i gang."

Tolson sa at virksomheten har en fortjeneste og har hatt dobbeltsifret prosentvis omsetningsvekst i hvert av de tre siste årene. Carpe Diem ble også kåret til det beste kaffebaret i Mobile for det andre rette året av leserne til Mobiles ukentlige avis.

"Mens jeg ville beskrive den totale strømmen som stabil hele dagen, kan du stole på en linje ut av døren til morgendag, etter skoletid og hele helgen morgen," sa han.

Selv om han ikke ville dele hvor mye penger han lager i dag som butikkens eier, sa Tolson at han fortsatt betaler lønnen han tjente som kaffebrygger. I stedet for å gi seg en heve, valgte han å reinvestere fortjenesten til å forbedre virksomheten og betale ned gjelden han pådro seg da han kjøpte den.

"Denne beslutningen er basert på min tro på at det å investere i bedring av virksomheten og våre ansatte vil gi fordeler på veien," sa han.

Tolson var på forhånd om utfordringene ved å være en bedriftseier. Noen eiere kan holde lysene på, mens andre ikke er det, sa han.

"Bedriftseiere er de siste som får betalt, etter all annen lønn, skatter, lagerkostnader, overhead, etc.", sa han.

"Jeg har sett inntektsberegningens eierintervall fra ikke å få ender til å møtes og måtte lukke sin virksomhet for å handle eiere som er svært vellykkede og alt i mellom."

Kjenn din virksomhet innefra

Trikset for enhver vellykket bedrift er å kjenne den innvendig og utvendig, ifølge Jim Hilson, medeier av Saxbys Coffee i Georgetown, et Washington, D.C.-nabolag.

Jeg er i stand til å håndtere Saxbys fordi jeg tilbrakte to år å lære å være en barista, tjene kunder, kjøre kassa og lede andre ansatte, " Hilson skrev i The Hoya, Georgetown Universitys studentavdeling.

Hilson var en barista tjener minimumslønn på Saxbys Coffee i hans junior og senior år med college. Fire år etter at han hadde gått fra Georgetown, kjøpte Hilson og vennene hans Eric Rodawig og Ken Martin butikken.

En annen nøkkel til hans suksess var samarbeider med mennesker som hadde ulike styrker. Hans to forretningspartnere er eksperter innen regnskap, budsjettering og forretningsadministrasjon, forklarte han.

"Sammen har vi dannet et lag med riktig kollektiv kunnskap for å drive en kaffebar med suksess," skrev Hilson.

Hilson fremhever enda en viktig ingrediens: lidenskap.

"Jeg liker å helle hver kaffe jeg heller, skiver hver bagel jeg skar og blir vennlig med hver kollega og kunde som jeg møter; det er det som holder meg glad for å holde tiden min, energi og fokus i Sachsen, "skrev han.

Hilson ville ikke si hvor mye penger han gjør i dag som en av medeiere i butikken, men han beskrev virksomheten som en "total suksess", pluss han kommer til å jobbe i et miljø han elsker.

"Jeg er takknemlig, jeg valgte å komme tilbake til kaféet jeg visste, og samfunnet i Georgetown," sa han i et intervju.

Butikken er travleste om våren og høsten, når det ikke er så varmt i D.C. som i sommermånedene. Fordi butikken ligger nær Georgetown University og flere andre skoler, har den også en tendens til å gjøre det bedre når skolen er i sesong, sier Hilson.

Kundeservice er nøkkel

Tulsa Sturmey begynte å jobbe på Second Cup Coffee Co. i Prince George, Britisk Columbia, for 19 år siden da hun var bare 21. Hun jobbet seg opp fra å være en barista som gjorde $ 6 en time, det hun kalte en "kaffeagent" til blir butikkansvarlig.

Hun hadde bare tenkt å jobbe på Second Cup før hun fant en jobb i reiselivsbransjen, som hun gikk på skole for.Men på den tiden - på slutten av 1990-tallet - var ingen ansatt i Prince George, og hun hadde det vanskelig å finne arbeid.

"Etter en stund sluttet jeg å se fordi jeg virkelig likte det jeg gjorde, så hvorfor forlate?" Sa hun.

Til slutt fikk hun sjansen til å kjøpe en Second Cup-franchise, og i november, hun ble en kaffebar eier. Siden da har hun renovert virksomheten og prøver å ta med nye ansikter gjennom døren. Hennes nåværende lønn er rundt $ 60 000 per år.

Gjester fortsetter å komme tilbake til Second Cup fordi de liker de vennlige baristene og deilig kaffe. Omtrent tre fjerdedeler av alt daglig salg er fra faste kunder, sier Sturmey.

"Det som gjør oss populære mot Starbucks og Tim Hortons er vår kundeservice," sa Sturmey.

Sturmey sa at hun hoppet på sjansen til å kjøpe kaffebaren fordi hun ønsket å være sin egen sjef, og fordi hun ikke ville at noen skulle kjøpe den - etter å ha jobbet på Second Cup så lenge følte hun seg investert.

Sturmey sa at hennes ansatte er nøkkelen til hennes suksess som bedriftseier. Uten dem ville folk ikke komme tilbake til Second Cup.

Selv om hun vet flere vellykkede kaffebariere som aldri har jobbet som baristas, mener Sturmey å jobbe seg fra bunnen til toppen, noe som har bidratt til å forme henne til en bedre bedriftseier.

"Jeg tror ærlig at jeg er en bedre eier av min plassering fordi jeg jobbet meg opp gjennom butikken," sa hun. "Jeg har en politikk som jeg ikke ber mine ansatte å gjøre noe jeg ikke ville gjøre."

Din sving: Tror du det er en fordel å jobbe i en bedrift før du eier den?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar