Penger

NYC gjorde det bare ulovlig for arbeidsgivere å spørre om lønnshistorie

NYC gjorde det bare ulovlig for arbeidsgivere å spørre om lønnshistorie

At plass på en søknad om å spørre deg om dine tidligere lønninger, kan være skremmende.

Arbeidsgivere er i utgangspunktet å dømme deg - vel, hengende lønnen de vil tilby deg - på den informasjonen.

Og en underpaying jobb kan alvorlig kaste potensielle karriereinntekter av sporet når fremtidige arbeidsgivere bruker lønnshistorien din til å bestemme hva de skal betale deg.

Si at du hoppet inn i en lavt betalende stilling fordi du er rett ut av skolen, og du var begeistret bare for å lande en jobb i ditt felt.

Eller kanskje du endret karriereveier og tok lønnsslipp, fordi du trodde du måtte starte på bunnen og betale dine avgifter.

Bare fordi du slo av med en dårlig lønn i fortiden, betyr det ikke at det bør følge deg gjennom hele karrierebanen din.

Arbeidere i New York City vil heldigvis få en pause fra den forstyrrelsen.

Newsday's nynyhet rapporterer bystyret vedtok en regning onsdag (med en stemme på 47-3) hindre at nye hyringer blir nødt til å avsløre hva de tidligere har tjent til offentlige og private arbeidsgivere.

Det er et skritt i riktig retning for rettferdige lønninger - selv om loven ikke dekker interne kandidater som søker om kampanjer eller overføringer eller offentlige ansatte hvis lønn er basert på kollektive forhandlinger mellom ledelse og fagforeninger.

Å gjøre jobbsøkere oppgir at tidligere lønn fortsetter å fremme kjønnsgapet. Ifølge data fra US Department of Labor, i 2016 kvinner tjente 82 cent for hver dollar en mann tjente.

"I fjor utgav kontoret mitt en rapport som fant ut at kvinner i New York ble utro med $ 5,8 milliarder i år i tapt lønn," fortalte Letitia James, Money, "og da ansatte brukte tidligere lønnsinformasjon for å fastslå kompensasjon, fortsetter det Kjønnslønnsgapet ved å stole på lønn som reflekterer lønnsdiskrimineringen og ikke reflekterer den potensielle kandidaten. "

James, som jobber for byen som mellommann mellom regjeringen og bestanddelene, foreslo lovgivningen i august i fjor.

Byens kommisjon for menneskerettigheter vil håndheve den nye loven og kan fine selskaper opp til $ 250.000 hvis de ble funnet i brudd, ifølge AmNewYork.

I fjor, Massachusetts ble den første staten for å undertegne en lignende lov, ifølge New York Times.

Det vil være interessant å se om andre byer eller stater også bestemmer seg for å forby lønnshistoriekrav.

Din tur: Ønsker du at fremtidige arbeidsgivere ikke vil spørre deg om lønnshistorie?

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar