Penger

Dette er de 10 sikreste og mest farlige jobbene i Amerika

Dette er de 10 sikreste og mest farlige jobbene i Amerika

Hvis du leser denne artikkelen fra komforten til kabinettet, er det sjansene for at du er mer sannsynlig å få et papirskåret enn at du skal få et massivt trelegem som faller på deg.

Men branner, trafikkulykker, slips, turer og utstyrssvikt er en vanlig realitet for de farligste yrker i Amerika.

I 2015 var det totalt 4.836 dødsulykker i USA, ifølge de nyeste tallene fra Bureau of Labor Statistics. Her er jobbene som hadde høyest arbeidsskader det året:

De 10 mest farlige jobber i USA

BLS oppførte de farligste jobbene i USA som følger:

 1. Logger
 1. Fiskearbeidere
 1. Luftfartøyer og ingeniører
 1. Taktekkere
 1. Søppel- og gjenvinningssamlere
 1. Jern- og stålarbeidere
 1. Driver / salgsarbeidere og lastebilførere
 1. Bønder og ranchere
 1. Elektriske kraftledere
 1. Landskapsarbeid og jordbrukere

Tyler Weed har tilbrakt de siste 12 somrene som jobber som en laksebåt deckhand i Alaska.

Han har gjort så mye som $ 56 000 og så lite som $ 9 000 i laksesongen (gjennomsnittlig årslønn for fiskeindustrien er $ 29 280).

Dager er lange og harde, starter rundt kl. 4 og varer opptil 15 timer. Weeds hovedoppgave som en deckhand er å sette opp fiskenettet og senere hente det tilbake i bruk av et system med hydrauliske heiser og remskiver.

Weed sa at fordi laksebåter fisker nærmere kysten, er hans hjørne av næringen ikke like farlig som vinterkrabbe i Beringhavet.
Likevel var han en gang på en båt som løp på grunn, og han så en fisker kutte foten mens han var på jobben.

«Ingen av disse sakene har gjort meg til å tenke på arbeidet jeg gjør,» sa Weed, som er en medisinsk student som bor i Portland, Oregon. "Jeg tror den viktigste faktoren i å være trygg, jobber med et erfarent mannskap som holder utstyret i god stand, og jeg er heldig å jobbe med et mannskap som er ung, intelligent og klar."

Dessuten tillot hans sommeraksjer ham til betale seg gjennom college.

De 10 sikreste jobbene i USA

Hvis du leter etter en karriere hvor det ikke er en forutsetning for å leve farlig, er disse de 10 sikreste jobbene, ifølge den siste rapporten fra CareerCast som bruker data fra Bureau of Labor Statistics.

 1. Regnskapsfører
 1. aktuar
 1. Datasystemanalytiker
 1. Klinisk ernæringsfysiolog
 1. Tolk / oversetter
 1. matematiker
 1. Medisinsk rekrutteringstekniker
 1. Paralegal assistent
 1. statistiker
 1. webutvikler

Disse jobbene anses å være tryggere på grunn av lavere aktivitetsnivå og reisekrav - de vil også sannsynligvis se deg på en høyere lønnsslipp.

Julieanna Hever, som har jobbet som dieter for de siste 12 årene, sa at hun aldri har vurdert hennes karriere farlig, og er ikke overrasket over at det å være en dieter er blant de sikreste yrker.

"Annet enn å ha pasienter og klienter klager på kosttilskuddene sine eller noen vanlige farer som finnes på kjøkkenet, er det ikke så mange potensielle problemer som jeg kunne forestille seg i mitt yrke," sa Hever.

I motsetning til mange diettister som jobber på sykehus og klinikker, sier Hever, som spesialiserer seg på plantebasert ernæring, at to dager aldri er det samme (som hun anser en fordel). Hun sa at hun jobber med klienter via telefon eller på nettet, skriver artikler og bøker og har møter om forretningsutvikling og nye prosjekter.

Jobbvekst for diettister forventes å øke 16% mellom 2014 og 2024, ifølge Bureau of Labor Statistics, og diettister gir i gjennomsnitt USD 58 920 per år.

"For meg var jeg lidenskapelig om ernæring hele mitt liv," sa Hever. "Med fedme og kronisk sykdom gradvis på vei oppover, og ernæring er den første årsaken til død og uførhet i USA, er jeg ikke overrasket over vekstprognosene innen dietetikk."

De andre sikreste karriere har også en rosenrødt jobbutsikt: kontoer og revisorer tjener i gjennomsnitt $ 68.150 per år og har en vekst på 11%, som er raskere enn gjennomsnittet.

Aktuarer tjener $ 100 610 per år og nyter en vekst på 18%; Datasystemanalytikere tjener $ 87,220 per år og har en 21% jobbutsikt; og tolker / oversettere tjener $ 46,120 per år og har en vekst på 29%.

Enten du skalerer en bygning eller sikrer at kunden din er oppdatert på eiendomsskatt, hold deg trygg der ute. Og hvis du planlegger din karriere eller gir deg den andre handlingen din, må du huske på at mer utdanning ofte gir mulighet for en tryggere og mer lukrativ karriere.

Wendy Joan Biddlecombe er en reporter og redaktør som bor i New York City.

Skrive Inn Din Kommentar