Penger

Inspirert av Hunder, Hun prøvde å selge på Etsy ... og laget $ 100K + i fjor

Inspirert av Hunder, Hun prøvde å selge på Etsy ... og laget $ 100K + i fjor

Mens hun vokste opp på en Minnesota-meieriproduksjon, så Cristen Breuer at hennes bulldog Moose likte å leke med de svarte gummi-rørene som ble brukt til melking av kyr.

Den oppdagelsen førte til at den registrerte sykepleieren tok opp rørene i hundesnekkeleker. I 2012 begynte hun å selge "Mootugs" på Etsy som en sidevirksomhet for mellom $ 14 og $ 21 hver.

Raskt frem til 2015, da hun tok inn seks figurer - og avslutte sin heltidsjobb.

Slik har Breuer bygget sin travle side i en heltidsvirksomhet.

Komme i gang med Mootugs

Breuer startet Mootugs som en hobby og en måte å samle inn penger til fransk Bulldog Rescue Network.

"Jeg var en ny frivillig på den tiden, og siden jeg ikke kunne fremme, så jeg på en annen måte jeg kunne bidra," sier hun. "Siden min egen bulldog likte å leke med melkerørene, trodde vi det kunne være et morsomt element som andre folks hunder ville nyte også."

Hun ville velge en redningsorganisasjon for å støtte hver måned og donere en prosentandel av inntektene til redning i bytte for at de hjelper henne med å markedsføre lekene.

Takket være det positive munn-munnet, ble Mootugs omtalt i magasinet Country Living and Modern Dog, og landet en femfigures grossistavtale med hundenabonnementstjenesten BarkBox.

I tre måneder brukte Breuer og hennes ektemann kvelder og helger for å lage Mootugs for hånd - om 600 på en helg og 150 om kvelden.

"Et soverom i huset vårt ble tømt ut, slik at vi kunne stable det (til taket) med bokser med leker," sier hun. "Det var så mye arbeid og våre venner og familie trodde vi var helt galne."

Til tross for hennes suksess med BarkBox, tok Mootugs ikke av den måten Breuer hadde håpet på, så hun brainstormte andre ideer.

Breuer's Big Break

Samtidig ble hun oppdrettshunder og sier at hun ønsket "identifikasjonsmerker for min foster- og bosatt hunder som matchet sine dumme personligheter."

Hun kunne ikke finne tagger som sa "Oh ****, jeg er fortapt" for hennes store, plagefulle blodhund eller "Kan ikke kontrollere min licker" for hennes bulldog som elsket å slikke alt i sikte, så hun lærte å lage taggene selv.

I 2014 brukte Breuer penger fra grossistavtalen med BarkBox for å kjøpe taggeringsutstyr og lansere en annen Etsy-butikk som heter Bad Tags. Den butikken selger håndlagde, tilpassede hund ID-koder med søte og sassy ord på dem som "snuggle is real" og "straight outta rescue." De selger for $ 14.

Når dårlige etiketter ble lansert, hjalp sosial media buzz med å drive salg.

"Det tok umiddelbart av," Breuer sier. "Venner og familie bestilte koder og de elsket dem. De delte bilder av hundene som hadde på seg taggene, og det snødoblet. Jeg begynte å få ordre fra fremmede. "

I tillegg til Etsy-butikken lanserte hun også et frittstående nettsted for dårlige etiketter.

Å ta Side Hustles Full Time

Men det var ikke lett for Breuer å balansere hennes to siders hustle og hennes heltidsjobb. Hun tjente rundt $ 68.000 i året som sykepleier og behandlet rundt $ 100 i ordrer per dag ut av huset hennes, et tempo som bare ikke var bærekraftig.

"Jeg vil være oppe hele natten og ta vare på pasienter, få litt søvn i løpet av dagen og våkne med nok tid til å oppfylle ordrer," sier hun. "De er alle håndlagde, så jeg ble strakt så tynn med tiden min."

Noe måtte gi.

"Det kom til det punktet hvor jeg måtte fortsette å amme og sette de to bedriftene på bakbrenneren, eller jeg kunne ta spranget og gå for det," hun sier.

Hun bestemte seg for å gå for det.

I januar 2015 solgte Breuer og hennes ektemann sitt store forstadshjem og flyttet inn i et lite fiksere-øvre hus på en hobbygård, slik at de ville få færre økonomiske forpliktelser, og hun ville føle seg mer komfortabel å forlate jobben sin.

Hvor mye gjør bedriftene?

Til tross for risikoen har Breuer sprang lønnet seg.

I fjor samlet hennes to virksomheter i gjennomsnitt $10 415 i omsetning per måned (80% av dem er dårlige etiketter) og samlet salg rammet seks tall.

Breuer forventer et stort fjerde kvartal i år, siden mange av hennes kunder bestiller sine produkter som feriegaver. I tillegg er "butikken små" bevegelsen, der forbrukerne støtter små lokale bedrifter over store selskaper, også et løft i ferien.

I disse dager, gjør Breuer hånd om 30 ordrer per dag og lukker bare opp butikken de fleste netter når mannen hennes minner henne om å komme seg av datamaskinen.

"Jeg jobber med å være selvstendig næringsdrivende enn jeg jobbet som sykepleier," hun innrømmer. "Det er en 24/7 jobb, men jeg elsker det."

Din tur: Har du prøvd å selge på Etsy? Hvilke andre kjæledyrprodukter kan du lage og selge?

Susan Johnston Taylor er en stolt hundemor til en redning Chihuahua som heter Sebastian og en frilansskribent som har bidratt med forretnings- og personlig finanshistorier til Atlanterhavet, Boston Globe, Entrepreneur, Fast Company og US News & World Report online. Hun får sine sparsomme Yankee vaner fra sin mors side av familien.


Skrive Inn Din Kommentar