Penger

Tid til å vokse opp: 13 penger flyttes du må gjøre før du slår 25

Tid til å vokse opp: 13 penger flyttes du må gjøre før du slår 25

Jeg er litt mindre enn to år ut fra min 25-årsdag.

Og mens jeg hører 25, blir de siste bursdagsfolkene veldig spent på (noe om å bli eldre, kvartalslivskriser, yada yada), jeg teller ned dagene til jeg treffer det velsignede kvartalet mark.

Hvorfor er jeg så spent på å se 25, spør du? Fordi, når jeg sitter der, oversvømme i den myke, varme gløden med 25 smeltefulle stearinlys, feirer jeg alle de økonomiske fordelene denne nye æraen (ja det er en tid) bringer.

For å leie en bil når jeg går på tur, blir det mye billigere. Uten "ung leietaker" -avgift kunne jeg spare et par hundre dollar på en enkelt tur.

Pluss, selv om ideen om at du magisk våkne opp til en $ 100 besparelse på bilforsikring på 25 år er en myte, den er sant at din rente burde begynne å falle og bli mye mer omsettelig så lenge du er en trygg og ansvarlig sjåfør.

Så ja, 25 virker ganske bra for meg.

Men mens de to fordelene er ganske søt, det er mange økonomiske strategier du kan implementere på egen hånd for å sikre at økonomien din er organisert og optimalisert for å komme inn i resten av voksenlivet.

13 Grown-up Money Moves til å gjøre når du treffer 25

Her er noen gode tips for pengenehåndtering hver 25-årige bør vurdere å hjelpe deg med å oppnå ekte voksenliv - sammen med noen tips om hvor du skal spenne de ekstra pengene du sparer på forsikrings- og leiebilavgifter.

1. Konsolidere din gjeld, slik at du kan begynne å betale den ned raskere

Hvis du sitter på høyrente kredittkort fra de yngre, mindre ansvarlige årene (eller, du vet, dine nåværende år), kan det være vanskelig å komme seg over betalingene og begynne å se de faktiske fremskrittene når du betaler disse saldoerene ned.

Du trenger ikke å la disse ublu kredittkortrentene knuse deg - konsolidering og refinansiering kan være svaret.

En god ressurs er forbruker økonomisk teknologi plattform Selv finansiell, som kan hjelpe deg med det riktige personlige lånet for å dekke dine behov.

Selv søker de beste online långivere for å matche deg med et personlig lånetilbud på mindre enn 60 sekunder. Dens plattform kan hjelpe deg med å låne opp til $ 100 000 (ingen sikkerhet nødvendig) med faste priser som starter på 4,99% og vilkår fra 24 til 84 måneder.

2. Finn ut om du betaler for mye for bilforsikring

Hvis du har truffet 25 og din bilforsikring fortsatt ikke er budding, er det på tide å handle rundt for en lavere rente.

Mens det ikke er mulig å unngå å betale for bilforsikring hvis du eier en bil, kan du spare penger ved å handle rundt og sammenligne priser minst en gang i året.

På samme måte som du sammenligner prisene på flyreiser, sko og bærbare datamaskiner før du kjøper, hvorfor ikke sammenligne bilforsikring?

The Zebra, en online bilforsikringssøkemotor som tilbyr "forsikring i svart og hvitt", sammenligner alternativene dine fra 204 leverandører på bare noen få minutter.

Trettiogo år gamle Artie Januario betalte $ 95 per måned for bilforsikring, og fordi en av hans beste venner var hans forsikringsagent, spurte Januario ikke det. (Yikes).

Etter en langrennsflyttning fra Boston til Austin, Texas, bestemte han seg for å prøve ut Zebra's tjenester. I løpet av en halv time fra starten av søket hadde Januario ny forsikring, og hans månedlige betaling var bare $ 65 - En ganske stor avtale siden bilforsikringsrater i Texas er generelt høyere enn de i Massachusetts, hvor han hadde bodd før.

Gå over til Zebras søkeplattform for å se hva det kan gjøre for dine priser.

3. Bli kjent med kredittpoengene dine

Å være en ekte voksen - minst like ekte som en voksen som et kvart århundre med kunnskap og visdom gjør deg - du må forstå hvordan og hvorfor din kreditt score eksisterer, og hva du kan gjøre for å gjøre det bedre.

Men for å skape en plan for å få poengsummen opp til en "ja, det er ganske bra for en person din alder" nivå, må du først vite hva du har å gjøre med.

Har du kredittkortgjeld? Er navnet ditt knyttet til eventuelle ubetalte lån? Er du ute på medisinske eller brukregninger du ikke visste om?

Kredittrapporten din gir deg denne informasjonen.

Du kan få en gratis kopi av kredittrapporten din hver 12. måned fra hver av de tre store kredittrapporteringsbyråene.

Hvis du vil holde øye med kreditt, få din kreditt score og "kreditt rapport kort" gratis hver måned fra Credit Sesame. Dette nettstedet bryter ned nøyaktig hva som står på kredittrapporten din i lekmanns vilkår, hvordan det påvirker poengene dine og hvordan du kan adressere det.

Jerry Morgan registrerte seg for Credit Sesame, og i omtrent seks måneder var han i stand til å øke sin kreditt score 120 poeng takket være plattformens forslag og ressurser.

4. Få din 401 (k) i formasjon

Så du er 25, du bidrar til en 401 (k), og du føler deg ganske bra om veien til pensjon.

Men er din 401 (k) jobber så hardt som det kan være? (Spoiler varsel: Sannsynligvis ikke.)

La oss være ekte, skjønt.Å tappe inn i den kontoen og dechifisere informasjonen - eller mangel på det - kan være vanskelig.

Da Kelsey Buxton åpnet sin 401 k-konto tilbake i november 2016, hadde hun store planer om å lære, administrere og optimalisere sine investeringer.

"Men det er en heltidsjobb," sier hun. "Det er det en finansiell rådgiver er for."

Heldigvis er det en robo-rådgiver for det. Blooom, et SEC-registrert investeringsrådgivningsfirma, vil optimalisere og overvåke 401 (k) for deg.

Det gir deg en opprinnelig 401 (k) checkup gratis, og du vil bli kjent med kontoen din litt mer intimt. Finn ut om du betaler for mange skjulte avgifter, ha det riktige beløpet investert i aksjer i forhold til obligasjoner, det slags morsomme ting.

Deretter er verktøyet $ 10 per måned for å fortsette å overvåke din pensjonskonto. La Blooom vite målet om pensjonsalder, og det kan hjelpe deg med å komme dit ved å investere mer og mindre aggressivt.

Etter å ha funnet Blooom, skjønte Buxton at hun ikke ville trenge å skille ut for en finansiell rådgiver - eller tilbringe utallige timer å lære seg vanskelighetene med å investere. Blooom rebalanced og maksimert Buxtons investeringer, og vil av og til tilpasse kontoen sin når det er et smartere alternativ.

Buxton kan fortsatt gå inn på kontoen hennes og endre investeringsinnstillingene, men for det meste lar hun Blooom gjøre sine ting.

"Alle midler og ting kan bli overveldende, så Jeg liker ideen om at noen skal klare det for meg men jeg kan fortsatt tilpasse det hvis jeg lærer mer om det, sier hun.

Den beste delen? Buxton er nå på vei til å gå i pensjon år tidligere enn 70 - alderen opprinnelig forventet av hennes 401 (k).

5. Oppgrader til en voksen bankkonto

At studenten sjekker kontoen du åpnet på college bare kommer ikke til å kutte den når du går inn i voksen verden.

Hvis du er klar til å oppgradere til en bankkonto som ikke behandler deg som en uansvarlig ung person, vurdere å åpne en konto med Chime, en bankkonto på nettet som tilbyr noen unike funksjoner som andre banker ikke har fått på seg ennå.

Chime tar ikke avdragsgebyr, månedlige vedlikeholdsavgifter, utenlandske transaksjonsgebyrer eller minimumsavgiftskvitteringer, og kunder har tilgang til tusenvis av avgiftsfrie MoneyPass-minibanker rundt om i landet.

Chime har også en automatisk besparelsesfunksjon som vil rulle opp debetkorttransaksjonene til nærmeste dollar og dumpe endringen i besparelser.

Samuel Demeny og kjæresten hans, Thomas, håper å flytte fra Houston, Texas til Stillehavet Nordvest i nær fremtid, men vil spare litt penger først. Heldigvis gjør Chime det tungt løfte for dem.

Begge banker med Chime og dra nytte av det runde verktøyet for å spare for flyttbare utgifter, og prosessen har vært ganske enkel.

"Vi kan betale for mange ting foran, fordi vi begge bruker Chime, og pengene er lagret," forklarer Demeny.

Chime-kunder kan også motta lønnsslippene opptil to dager før lønningsdagen når de oppretter direkte innskudd til en Chime-utgifterskonto. Demeny får lønnsslippet to dager foran sine kolleger - på onsdag i stedet for fredag.

Det faktum at jeg er betalt onsdag mot fredag, hjelper meg med å budsjettere før helgen selv starter, forklarer han, så ... Jeg kan sette opp mine planer tilsvarende uten overspenning.

En annen grunn Demeny og Thomas liker å banke med Chime? "Deres kundeservice er topp lyd," sier Demeny. "... Du kan sende en tekstmelding og innen 10 eller 15 minutter har et svar."

I tillegg tar det bare omtrent fem minutter å registrere seg. Selskapet verifiserer din personlige informasjon, legger merke til at du er minst 18 år eller eldre (som er greit fordi du gjør den store 2-5!), Så er du god til å gå. Ingen åpning depositum kreves.

6. Kom inn i Investing Game

Det er ingen strålende hemmelighet at investering kan være en smart måte å tjene penger på.

Noen ganger, skjønt, føles det begrenset til noen rike elite.

Men stash er annerledes. Denne appen lar deg begynne å investere med så lite som $ 5 og for bare en $ 1 månedlig avgift for saldoer under $ 5000.

Stash kuraterer investeringer fra profesjonelle fondsledere og investorer, og lar deg velge hvor du skal sette pengene dine - men det etterlater de kompliserte investeringsbetingelsene ut av det.

Du velger bare fra et sett med enkle porteføljer som gjenspeiler dine tro, interesser og mål.

Bonus: Akkurat nå, Penny Hoarder samarbeider med Stash for å finansiere din første investering - slik at du får en $ 5 bonus for å komme i gang!

7. Begynn å holde dine kvitteringer

Å holde kvitteringer er en annen "Jeg er i 20-årene, og må begynne å være en voksen" ting å gjøre. Men visste du at de kvitteringene kan tjene penger på kjøp?

Ibotta er en brukervennlig tilbakebetalingsapp som samarbeider med mer enn 50 forhandlere, omtrent hvor som helst du vil gjøre noen form for shopping, noe som gjør det enkelt å få penger tilbake fra alle de kvitteringene du sparer.

Penny Hoarder Colleen Rice har mer enn $ 300 i kontanter tilbake til hennes navn, takk til Ibotta.

Slik fungerer det: Før du går til butikken, søker du etter varer i handlelisten din i appen. Jordbær? Kryss av. Et øre av mais? Kryss av. Legg til hver tilbakebetalingstillegg til listen din i appen.

Deretter handler du.

Når du kommer hjem, klikker du på et bilde av kvitteringen og skanner gjenstandens strekkoder med telefonens kamera.

Bam. Penger tilbake.

Noen tilbakebetalingsmuligheter vi har sett inkluderer:

  • 25 cent tilbake for noe element.
  • 25 cent tilbake på jordbær.
  • 50 cent tilbake på frossen frukt snacks.
  • $ 1 tilbake på en boks med te.
  • $ 5 tilbake på et tilfelle av Shiner Bock øl.

Legg merke til at mange ikke er bundet til et merke - bare kjøp for stifter på listen, og tjen penger tilbake!

Ibotta er gratis å laste ned. I tillegg får du en registreringsbonus på $ 10 etter opplasting av din første kvittering.

8. Begynn å bygge sunne vaner - og få betalt

Når du treffer 25, kan du føle at vaner (bra eller dårlige) er satt for livet - men de må absolutt ikke være.

Det kan være utrolig vanskelig å finne motivasjonen for å bygge bedre vaner, skjønt, om de vaner er penger eller helsemessige. Heldigvis er det en måte å kombinere begge.

Et selskap som heter HealthyWage vil bokstavelig talt betale deg for å miste vekt.

I 2016 ble Teresa Suarez frustrert av sin egen mangel på motivasjon - og ved tanken på en mulig fremtid hvor hun fortsatte å ignorere hennes helse.

"Jeg visste at jeg kunne være på 300 pounds innen måneder," husket hun.

Så Suarez registrerte seg for HealthyWage.

Hun satser $ 125 per måned for at hun vil miste 60 pund om seks måneder. Da hun oppnådde det målet, vant hun en hel del $ 2,415,28 - mer enn å tredoble sin opprinnelige investering i seg selv.

Satser på seg selv og vet at hun ville tape penger hvis hun ikke fulgte gjennom, var kickstart Suarez som trengte å faktisk gjøre varige livsstilsendringer.

I tillegg, deltar i HealthyWage-utfordringen "helt forandret måten jeg tenker på å spise og trene," forklarte hun.

Ikke bare blir du mer sunn, du tjener også litt penger. Hvordan er det for motivasjon?

Slik fungerer det:

  1. Les hele vår HealthyWage-gjennomgang, og registrer deg.
  2. Definer en målvekt og hvor mye tid du gir deg selv for å oppnå det.
  3. Sett en innsats på deg selv fra $ 20 til $ 500 i måneden.

Avhengig av hvor mye du må tape, hvor lenge du gir deg selv det og hvor mye penger du legger på bordet, kan du vinne opp til $ 10.000.

9. Bygg en sparekonto du kan være stolt av

Spare penger er tøft. Men det er en rite av passering inn i voksen alder for å ha et nødfonds ved hånden i tilfelle plutselige bilreparasjoner eller veterinærregninger.

Så hva om du kunne spare på en måte hvor du ikke engang skulle legge merke til?

Digit gjør det mulig.

Denne innovative appen automatiserer lagring for deg. Bare knytt det til kontoen din, og dets algoritmer vil bestemme små (og trygge!) Beløp for å trekke seg inn i en egen, FDIC-forsikret sparekonto.

Ved hjelp av denne set-it-and-forget-it-strategien, klarte Matt Wiley (en selvbeskrevet "Bad Saver") å spare opp $ 4.300 uten å merke seg.

"Jeg var fascinert av ideen om en algoritme som tok penger ut av kontoen min på måter jeg ikke ville legge merke til," Wiley sier. "Jeg jobbet min første jobb ut av college og i utgangspunktet lever lønnsslipp til lønnsslipp, så jeg hadde definitivt ikke satt noe til side. Det virket verdt et forsøk. "

Digit har en garanti som ikke er overtrekk, noe som betyr at det aldri ville trekke penger ut av Wileys konto hvis han ikke hadde råd til det.

Fra mai 2015 til slutten av det året hjalp Digit hjulpet Wiley med å spare $ 607. I 2016 var det en annen $ 1,884. I 2017 klarte han å sette bort en annen $ 1,857.

Hvis du ender opp med å ha sparet penger før du forventet, har du alltid tilgang til den innen en virkedag. Wiley endte opp med å måtte bruke besparelsene for bryllupskostnader og et trekk fra Florida til New York.

At han hadde besparelser å falle på, var stor, og mente at han ikke ville måtte sette opp kredittkortgjeld for å dekke noen grunnleggende livsutgifter.

Tallet er gratis å bruke i de første 100 dagene, så er det $ 2,99 per måned etterpå. Som Wiley påpeker, er det mindre enn Netflix - og det er helt verdt det.

"For folk som meg [han snakker om alle de dårlige Savers der ute], det er ikke den beste måten å redde på."

Bonus: Penny Hoarders vil få ekstra $ 5 bare for å registrere deg!

10. Finn en sidegitt for litt ekstra kontantstrøm

Ved 25 er du sannsynligvis mot bunnen av karriere totem pole - og at sannsynligvis betyr at du kan stå for å få litt ekstra penger som kommer inn.

Så hvorfor ikke finne en sidegig som gir deg litt ekstra inntekt hver måned?

TaskRabbit hjelper deg med å få kontakt med folk i ditt område som trenger hjelp med å få ting gjort - alt fra å plukke opp renseri for å ringe kundeservice og tolerere holdemusikken.

Hold øye med virtuelle oppgaver, som hovedsakelig er sentrert rundt personlig assistanse, administrativt arbeid eller forskningshjelp. Du kan gjøre de og tjene penger uten å gå ut døren din.

Vær trygg på at du ikke får betalt pennies for å løse noens Excel woes. Sjekk ut disse tipsene fra brukere som lager mer enn $ 2000 per uke gjennom appen.

11. Deal med eventuelle looming medisinske regninger du kan ikke riste

Medisinske regninger kan blåse et stort hull i økonomien din. Faktisk er de den viktigste årsaken til konkurs i USA, rapporterer USA Today.

Men å navigere deg gjennom helsesektoren og helseforsikringen er enormt komplisert og komplisert. Hvorfor ikke få litt hjelp?

For det, sjekk ut Joany, et teknologibedrift som hjelper deg med å håndtere dine medisinske regninger. Det kan hjelpe deg med å forstå regninger; og oppdage faktureringsfeil, overladninger og andre unøyaktigheter.

Joany's gratis helsevesenet concierge-tjeneste hjelper folk å sammenligne helseplaner, søke etter leger, sjekke helseplan dekning og mer.

Begynn å bruke tjenestene ved å sende inn grunnleggende informasjon og nyttig dokumentasjon angående din helseforsikring, for eksempel et bilde av en lege resept eller medisinsk regning.

Det er raskere hvis du har helseforsikring, men Joany's team vil fortsatt prøve å finne løsninger for deg selv om du ikke gjør det.

Tjenesten er gratis for deg, fordi Joany blir betalt gjennom din helseforsikringsleverandør.

12. Opprett et budsjett

Hør nå, siden du er i andre halvdel av tjueårene, er det ikke lenger søt å ha et budsjett med bare tre linjeposter - spesielt ikke når to av dem er øl.

Nei, nå som du er 25, er det på tide å piske budsjettet i form. Eller opprett en for første gang, hvis du aldri har prøvd før. Vi har noen tips som vil hjelpe deg med å skape et budsjett som fungerer for deg - noe som betyr at du fortsatt kan bidra med litt penger til ølfondet ditt.

Den mest grunnleggende budsjetteringsregelen er 50/20/30-regelen. Det er ikke en vitenskap, men det er et flott hoppepunkt som vil hjelpe deg å forstå hvor mye av lønnen du skal tildele til forskjellige områder av livet ditt.

Når du har det grunnleggende, følger du disse syv trinnene for å skape et budsjett som passer inn i livet ditt - ikke en du må passe inn i livet ditt.

13. Forhandle dine regninger ned ved hjelp av Trim

Å være 25 betyr mange veldig kule ting, men det betyr også at du er helt alene når det gjelder regninger - både betalingene og hele arbeider med verktøyet selskapet ting.

Og hvis du har hatt å snakke med en representant fra ditt internett / kabelfirma nylig, vet du hvor lenge du kan sitte på vent.

Derfor er det på tide å ringe inn en robot. Den personlige økonomien bot trim vil forhandle kabelen din eller internett regninger ned for deg.

Det fungerer med Comcast, Time Warner, Charter og andre store leverandører.

Du kan registrere deg enkelt med Facebook eller din e-postadresse. Deretter laster du opp en PDF-fil av din siste regning, og Trims AI-drevne system kommer til å fungere. Hvis det først ikke lykkes, vil det fortsette å forhandle til det kan spare deg for noen penger.

Også, hvis du har noen utbrudd, mener Trim du fortjener en kreditt, og det vil håndtere det for deg.
Trim tar 25% av besparelsesfanen, og du får resten.

Hopp over finanskrisen i kvartalet og livet

Hør, du kommer til å ha nok til å bekymre seg om 25. De eksistensielle quandarene skal begynne å treffe hardt og fort, og det siste du vil ønske å trene verdifull hjernekraft til, er penger.

Men hvis du kan bruke disse tipsene og triksene for å sette opp økonomien din (og livet ditt) for å lykkes, har du en mindre ting å tenke på.

Vel, i hvert fall til den store 3-0 kommer en "banker ...

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar