Penger

Her er hva Minimumslønnsstyrken ser ut akkurat nå i USA

Her er hva Minimumslønnsstyrken ser ut akkurat nå i USA

En kamp raser i Seattle akkurat nå over en nylig økning i minimumslønnen.

Vel, slags.

En gruppe forskere som ble ansatt av byen for å studere krusningseffekter av innsats for å øke minimumslønnen til 15 dollar, fant bevegelsen økt ledighet og faktisk skadet lavest lønnsarbeidere: De i servicebransjen.

Nå er det en kamp om hvem som har rett: Jacob Vigdor og University of Washington-teamet som gjennomførte studien eller en vokalgruppe utenfor økonomer som bestrider sine funn. Det kommer ikke til å være et enkelt svar, siden Vigdor hadde tilgang til private data som ikke er offentlig tilgjengelig.

Minstelønnens opprør har også spilt ut i andre deler av landet, med St. Louis faktisk senking sitt mandatbetalingsnivå fra $ 10 til $ 7,70.

Som gjenopprettingsøkonom kan jeg fortelle deg at praktisk talt ethvert politisk problem - spesielt splittende - vil ha studier som støtter hver side. Og når man snakker om splittelse, har minst et halvt dusin økonomer jeg kontaktet, nektet å kommentere dagens minstelønnsdiskusjon, med henvisning til bekymringer over sin kontrovers.

Men la oss grave inn i fakta vi kan se på: Hvem er minimumslønnsarbeidere i Amerika og hvor bor de?

Minimumslønneren ca 2016

Når tenker du på gjennomsnittlig minimumslønnsarbeider, hva tenker du på? Er det dommer Reinhold som Brad Hamilton i "Fast Times at Ridgemont High", kaster ut pommes frites på All-American Burger?

The Penny Hoarder så på hvordan oppdelingen av minimumslønnsarbeidere har endret seg fra 2006 til 2016 og funnet at andelen av 16- til 24-åringer som har arbeidslønn med minimumslønn, har falt med nesten 25% i løpet av det siste tiåret.

Når flertallet, jobber unge mennesker bare ikke med disse typer jobber slik de hadde tidligere, ifølge US Bureau of Labor Statistics data.

Andelen 16- til 24-åringer som jobber med denne lønnen, er nær sitt laveste punkt på 15 år: 45%.

I mellomtiden stod andelen av de eldre enn 24 som bor på minimumslønn på 55% i fjor.

Mens årsakene til endringen varierer (sommerjobber bare ikke ser ut til å betale for tenåringer lenger), prøvde tidligere president Barack Obama uten hell å presse kongressen for å øke minimumslønnen i 2014 og 2015.

"Akkurat nå er det en regning som vil øke Amerikas minste lønn til $ 10,10 i timen. Det ville løfte lønninger for nesten 28 millioner amerikanere over hele landet. 28 millioner, "sa Obama i 2014." Og vi snakker ikke bare om unge mennesker på deres første jobb. "

Faktisk har minimumslønnsarbeidere i alle aldre problemer med å finne bolig akkurat nå.

Uansett hva den føderale regjeringen gjør, har 20 amerikanske stater vedtatt - eller vil vedta - minimale lønnsvekst i år, påvirker mer enn 4 millioner arbeidere. Men i fjor, hvilke stater hadde den høyeste konsentrasjonen av arbeidstakere som gjorde den føderale minimumslønnen?

Kentucky, Louisiana, Idaho, Mississippi og South Carolina hadde høyest andel av deres arbeidskraft på minimumslønn i 2016. Louisiana og Kentucky og fjerde og syvende høyeste arbeidsledighet per mai 2017.

Det er definitivt ingen enkle svar når det gjelder hva som skal gjøres om minimumslønnen. Penny Hoarder-personforfatteren Lisa McGreevy sammenlignet det til et no-win-treningsscenario fra Star Trek.

Hvem vet hva den demografiske sammenbruddet av minimumslønnenes arbeidskraft vil være i et annet tiår? Men bør det fortsette å utvikle seg eldre, bør minimumslønnen også øke?

Med økonomer effektivt låst på problemet, vil det være opp til den offentlige mening å avgjøre hva som skjer i de kommende årene.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder.


Skrive Inn Din Kommentar