Penger

Jeg trengte ekstra penger til ferie - her har jeg tjent $ 500 i 3 uker

Jeg trengte ekstra penger til ferie - her har jeg tjent $ 500 i 3 uker

Da jeg planla en nylig tur til Nashville, var jeg så opptatt av å finne den beste ferieavtalen som jeg glemte om en annen stor feriepris - faktisk penger å tilbringe i ferien. Uten ekstra penger kom jeg, bestemte jeg meg for å ta noen ukonvensjonelle stier for å få litt ekstra penger før jeg dro.

Slik skrapte jeg opp en ekstra $ 500 i de tre ukene før jeg dro på turen min:

Jeg donerte plasma

Hvis du ikke har noe imot nåler og du er i god helse, kan donering av plasma være en fin måte å tjene ekstra penger. I tillegg hjelper du med å redde liv.

Du får vanligvis bare donere to ganger per uke, og hver donasjon tar omtrent en time. Mitt lokale donasjonssenter betaler for øyeblikket $ 70 per uke - $ 20 for din første donasjon og $ 50 for din andre donasjon.

Ofte kan nye givere få en bonus etter å ha fullført noen få donasjoner. Dessverre kvalifiserte jeg ikke for bonusen som ble tilbudt fordi jeg hadde donert før, men det tok fortsatt ikke mye tid å få opp en anstendig balanse.

Sum inntekt: $ 210

Jeg betalte i min endring

Har du en støvete masonburk full av forandring sitter på kommode? Det gjorde jeg sikkert. Gruven var nesten full og pre-ferie var en fin tid til kontanter. Jeg kombinerte mynter fra min skiftkanne, bilen min og lommeboken og tok alt til min bank. Det var ganske tilfredsstillende å bokstavelig talt høre lyden av penger.

Ta din løse forandring til banken din hvis du kan. Mens myntsentermaskiner vanligvis belaster et gebyr for kontanter, vil bankene vanligvis ikke belaste deg for innkassering. Coinstar belaster ikke gebyr hvis du velger et eGift-kort.

Sum inntekt: $ 70

Jeg solgte uønskede varer

I det siste hadde kjæresten min og jeg solgt noen større varer på Craigslist, inkludert vår vaskemaskin og tørketrommel, en båt og en lastebil. Men før ferien hadde jeg bare noen få små ting jeg ønsket å selge raskt, så jeg bestemte meg for å prøve Facebook Marketplace.

Der var det veldig enkelt å legge inn mine varer til salgs: Jeg snakket bare noen få bilder og la til en pris og en beskrivelse. Alle med Facebook-profil kan legge inn elementer på Facebook Marketplace.

Jeg oppførte en Keurig, en gammel iPad og en Fitbit som jeg aldri hadde på seg. Jeg solgte hvert element innen de tre ukene jeg hadde før jeg dro til turen min.

Et ord til de kloke: Hvis du gjør en utveksling med en fremmed, ta noen med deg. Hvis du ikke har noen tilgjengelig, møtes på et offentlig sted. Jeg har aldri personlig hatt en dårlig opplevelse, men det er bedre å være trygg heller enn beklager når det gjelder valutaveksling.

Sum inntekt: $ 180

Jeg fant en frilansjobb

Jeg var allerede dabbling i freelancing for å sette penger mot studielån. Jeg skriver til live, så jeg ble med Upwork, en online freelance-plattform. Jeg landte noen gigs tidlig, men hoppet på nettet for å finne noen raske jobbmuligheter før ferien.

En rask introduksjon til freelance-plattformer som Upwork: Du oppretter en profil og søker etter jobber basert på dine talenter. Jeg søker etter jobber, men det er mange muligheter, fra web og grafisk design til IT og regnskap. Når du finner en jobbpost som interesserer deg, legger du til jobben. Hvis klienten liker deg, er du ansatt.

Jeg skrev et 500-ords blogginnlegg for en klient og tjente $ 50. Upwork belaster deretter en 20% avgift fra inntektene dine.

Sum inntekt: $ 40

Etter bare noen få uker hadde jeg en ekstra $ 500. I stedet for å bekymre seg for hvordan jeg skal betale min regning og nyte turen, tok jeg bare noen få skritt for å tjene litt ekstra penger.

Nichole Wierzba er en markedsføringskritiker om dagen og frilansskribent om natten. Når hun ikke er gal på sin datamaskin, spiser hun meksikansk mat eller leker med hunden sin.

Skrive Inn Din Kommentar