Penger

Ringer Alle Road Warriors: Slik lager du $ 750 / Uk bare kjører rundt

Ringer Alle Road Warriors: Slik lager du $ 750 / Uk bare kjører rundt

Paul Pruce flyttet til Philadelphia i 2015 fra en liten by i nærheten av Scranton, Pennsylvania, for en jobb.

Han var begeistret for sin nye jobb som personlig trener som brakte ham til byen. Dessverre falt muligheten etter bare noen få måneder - og han ble sittende fast i Philadelphia uten jobb.

Han hadde begynt å kjøre med Lyft på siden om en måned før han mistet jobben sin.

Over noe annet hevde fleksibiliteten ham.

Han hadde brukt konserten som en tilbakegang mens han så etter en annen jobb, men bestemte seg for å holde fast på det på heltid, kjører 45 til 50 timer i uken - og tjener rundt 800 dollar.

Fordelene med Pruce's Side Gig

Pruce kjæreste er på college to timer unna, så han liker at han kan justere sine timer etter behov for å besøke henne.

"Jeg legger ikke inn PTO (forespørsler) med firmaet mitt eller noe slikt for å få tak i tiden og få den avvist og finne ut hva jeg skal gjøre," sier han. "Du er bokstavelig talt på din egen tid."

Som en Lyft-entreprenør kan han jobbe når han vil. Han trenger ikke å melde seg på skift. Han logger bare inn når han vil ta rides, og logger av når han ikke gjør det.

"Jeg tenkte aldri kjøring. Jeg har det bare ikke noe i det hele tatt, men jeg antar det som gjorde meg en god passform, var det hyggelig å snakke med folk, sier Pruce. "Jeg liker å få sine historier, høre hva de gjør, hvor de går. Jeg har hatt noen veldig fascinerende mennesker, som er fantastisk. "

Samtalene er en god fordel, sier Pruce.

"Jeg er alltid fascinert av hva folk gjør, om det er noe galt eller noe vanlig," forklarer han. "Min mest minneverdige ble jeg plukket en gentleman fra, jeg tror det var Penn Hospital, og jeg tok ham til flyplassen ... Det viser seg at han er en av de ledende legene i USA for å skille siamesiske tvillinger."

Jobben er så sjelden, doktoren sa til Pruce han utfører kun seks operasjoner om året.

Selv om det var en nedbrytning, kunne jeg ikke unngå å spørre, "Hva gjør han for resten av året?"

Pruce er ikke en medisinsk ekspert, men han hadde det samme spørsmålet også - og Lyft-turen ga ham muligheten til å spørre det.

"Jeg antar at det meste av tiden faktisk er tatt opp med konsultasjoner og alt det de må se på før de skilles," sa legen.

Pruce er alltid åpen for muligheter som kan oppstå fra kjøring.

"Du vet aldri hvem du skal møte," forklarer han. "Det er så enkelt som kanskje du trenger en hårklipp og du møter noen som er en frisør. Eller hvis du er i mellom jobber på jakt etter en jobb, kan du møte noen som har ansvaret for å ansette på et sted eller ønsker å utvide sin virksomhet. "

Han har til og med laget noen nye venner av Lyft-ryttere, og han er glad han er i byen.

Philadelphia er et unikt miljø å kjøre inn, peker han på. Byens hovedattraksjoner er sport og historie, sier han, som tiltrekker seg svært forskjellige typer turister.

"Det er en annen turistbefolkning, fordi den ikke er på en strand, eller det er ikke på et veldig varmt sted," sier han. "... Det er en veldig interessant blanding (av mennesker)."

Med en rekke populære idretter - fotball, hockey og basketball - kan en Philly Lyft-driver være opptatt året rundt.

"Minst en gang i uken vil det være en slags spill, og så blir høgskolene veldig opptatt også," forklarer Pruce.

Hvordan bli en Lyft Driver

Nummer-ett-stykket Pruce tilbyr til alle som tenker på å komme i gang med Lyft, bare å prøve det.

"Mitt største råd ville være hvis de har noen interesse i det hele tatt, gjør det," oppfordrer han.

"Ikke nødvendigvis bare gå kaldt kalkun og avslutt (din) dagjobb, men jeg vil si om (du) har noen interesse i det hele tatt, i det minste gå gjennom søknadsprosessen, få alt godkjent, sier Pruce.

Hvis du ikke er ute etter en ny karriere, sier han at det kan gi et godt sikkerhetsnett hvis du er mellom jobber, eller en måte å supplere inntekt fra en jobb som ikke betaler regningene.

"Det er bedre å ha noe og ikke trenger det enn å ikke ha noe og så ende opp med å trenge det."

Han anerkjenner at Lyft kanskje ikke er for alle. Hvis du ikke liker å kjøre eller hater ideen om å tilbringe tid i trafikken, blir det en utfordring. Ridesharing innebærer også mer samhandling med folk enn du kanskje forventer, så du bør være åpen for de serendipitøse samtalene.

Å være en sjåfør jobber som dette: Du melde deg på med Lyft og jobbe når du vil. Du beholder en del av turenes avgifter og 100% av passasjertipsene. Lyft sier drivere kan tjene opptil $ 35 i timen.

Bilen din må være 2005 eller nyere (2007 eller nyere i Pennsylvania), har fire dører, passere sikkerhetsinspeksjon, og har oppdatert registrering og forsikringsdekning.

For å kvalifisere som sjåfør må du være minst 21 år gammel, ha et førerkort og minst ett års kjøreopplevelse.

Tips for en ny løftefører

I tillegg til å kjøre heltid, begynte Pruce nylig å jobbe deltid som en driverrelatert rep.Han har kuttet ned kjøretidene litt, så nå tjener han $ 750 i uken kjøring, pluss litt ekstra arbeid noen timer i uken, trener nye drivere.

Pruce jobber med drivere som har registrert seg for å bruke appen, men har ikke tatt sin første tur ennå.

Han sier at de vanligste nølingene er å være usikre på hvordan du bruker appen eller at folk blir ubehagelige med å ha folk i bilen.

Pruce jobber med disse bekymringene. Han møter med tøffe drivere for å fungere som en rytter og gå dem gjennom prosessen, slik at de kan komme over hindringen for å ta den første turen.

Nå som han har kjørt full tid i mer enn et år, har han også noen tips for å dele med nye drivere.

Selv om du kan sette din egen tidsplan, pruce påpekte noen timer er bedre for virksomheten enn andre, så du bør planlegge klokt. Logg inn i disse tider når du vet at etterspørselen er høy i ditt område.

Han forplikter seg til å starte om klokka 6:30 eller 7:00 for å tjene på morgenhastigheten. Deretter er han fleksibel, avhengig av hva som kommer opp gjennom dagen.

"Hvis jeg har litt lesing, vil jeg gjerne komme på," forklarer han, "kanskje jeg skal sitte på flyplassen, for det er vanligvis omtrent en time at du må vente på å ta en tur der. På den måten venter jeg fortsatt på en tur, men jeg kan fortsatt være produktiv. "

Han sier også ikke å bekymre deg hvis du ikke kjenner en by godt. Å være en sjåfør er en fin måte å bli kjent med.

Pruce lente seg på sin GPS da han først begynte å kjøre, men nå, "jeg går nedover gater og gjør forskjellige ting som folk som har bodd i byen hele livet, ikke engang vet om."

"Nå," sier han, "når jeg går hjem, blir jeg fortalt at jeg kjører som en byperson, så jeg antar at jeg tilpasset kjøremiljøet."

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar