Penger

Følelse av kontroll på jobben? Det kan være farlig for helsen din

Følelse av kontroll på jobben? Det kan være farlig for helsen din

Vi vet at en høy stress jobb kan være dårlig for helsen din (og ekteskapet ditt).

Men en ny studie tyder på at en krevende jobb faktisk kunne være til gavn for ditt velvære - under de rette omstendighetene.

Forskere ved Indiana University Kelley School of Business gjennomførte en studie for å finne forholdet mellom stillingsbehov, nivå av kontroll og sannsynlighet for død. De så på et utvalg av mer enn 2300 innbyggere i Wisconsin på midten av 60-tallet i løpet av syv år.

Studien fant jobbstillinger med lav kontroll og høy etterspørsel - som detaljhandel, mattjeneste eller kontoradministrasjon - økte risikoen for død med 15%.

tydelig, Manglende kontroll i jobben din kan bety at du dør yngre.

Etterspørselen av disse jobbene - håndtere kunder, ulige skift og timer på føttene - ta en fysisk og psykologisk toll på kroppen.

Det forverres av relativt lav kontroll. Ansatte har lite å si om hvordan ting går eller hva de kan gjøre for å løse stressende situasjoner.

Men høy etterspørselsjobb hvor ansatte har større kontroll reduserte risikoen for død med 34%.

En administrerende direktør kan håndtere mye etterspørsel, men de dikterer også nøyaktig hvordan de skal løse de problemene de står overfor. I så fall er en jobb utfordrende og givende, ikke utmattende og iført.

Så det kan ikke være understreke i jobben din som forverrer helsen din, men din ufleksibilitet til å takle det stresset.

"Jobb krav, spesielt de som er knyttet til utfordringer stress, er stressorer at enkeltpersoner er motivert til å løse, og belastning vil trolig oppstå når enkeltpersoner ikke klarer å løse kilden til stress," forfatterne skrev. Forbes rapporterte.

For å forklare reduksjonen i sannsynligheten for død for høye etterspørselsjobber med høyere kontroll, skrev forfattere:

"Dette stammer fra vår logikk at når det kombineres med høy kontroll, krever krevende arbeidsplasser individer en psykologisk tilfredsstillelse som kommer fra personlig vekst, demonstrasjon av mestring og økt kompetanse fordi de har de nødvendige ressursene for å svare på utfordringer i arbeidsmiljøet. ”

Slik får du større kontroll i jobben din

Studiens forfattere gir anbefalinger til ledere om å tilby ansatte mer kontroll - eller oppfatning av kontroll - i jobben sin.

"Vi oppfordrer ledere til å vurdere hvilke virkninger jobben krever og kontrollfaktorer har på arbeidstakernes dødelighet når de strukturerer arbeid," skrev de.

Det er en tung byrde for ledere å bære.

Hvorfor ikke være proaktiv og ta på seg noe av ansvaret selv? Her er noen tips for å ta tilbake kontrollen på jobben.

1. Be om økning.

Noen av de mest hjelpeløse øyeblikkene i mitt liv har jobbet en elendig jobb og fortsatt ikke klarer å få endene til å møtes. Ta tøylene, og be om å bli betalt det du er verdt.

Redd for å starte? Les disse tipsene om hvordan du ber om en oppgang.

2. Endre måten du jobber på.

Kjempes du for å få arbeidet ditt gjort på grunn av ineffektivitet i prosessene du ble lært? Gjør det annerledes!

Noen ganger må du bare vise sjefen din måte fungerer. TPH-bidragsyter Steve Gillman sa da han jobbet i restaurantstyring, kunne han få sine sjefer til å la han logge tre timers lønn i en times arbeid fordi han reddet dem så mye generelt med sin effektivitet.

3. Lær så mye du kan.

Da jeg jobbet i matvarebutikk i min sena tenåring, foraktet jeg vanligvis hver regel som ble levert av våre bedriftslederne.

Men jeg var i stand til å nyte jobben min, fordi jeg gjorde at sjefen min forklarte begrunnelsen bak hver enkelt av disse reglene, noe som gir meg et krasj-kurs i slags detaljhandel.

Å lære hva som foregikk i bedriftskontorene, hjalp meg bedre å forstå arbeidet jeg gjorde på bakken og fikk meg til å føle meg litt mindre som en ubetydelig tannkule i maskinen.

Det hjalp meg også med å løse vanskelige kundeklager, fordi jeg faktisk kunne svare på spørsmålene kundene hadde om hvorfor vi gjorde ting slik vi gjorde.

4. Bygg allianser.

Ok, kanskje ikke gå så langt som å samarbeide med bestemte kolleger i kamp mot andre. Men det kan bidra til å utvikle relasjoner på jobben, både med folk i din stilling og høyere-ups.

Allierte i din posisjon kan lære deg nye strategier for problemløsing. Sterke bånd med ledere eller veiledere kan bety at de er mer villige til å lytte til innspillet eller kaste deg et bein når du trenger det.

En studie viste at folk med venner på jobben levde lenger!

5. Ikke prøv så hardt.

Dette kan ikke alltid være løsningen, men det er ikke en forferdelig ide.

Gillman foreslår, "Kanskje du bare tar jobben din for alvor og jobber for hardt. Den dårlige jobben kan være mer utholdelig hvis du bare gjør mindre. "

Du kan være en naturlig go-getter eller problemløsende. Men hvis problemene i jobben er over din lønn, la dem gå. Gjør jobben din, men ikke ta på ekstra stress hvis det ikke kommer til å lønne seg.

Din sving: Hvilke tips kan du legge til for å ta kontroll i en lavkontrolljobb?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar