Penger

Disse eksperttipsene kan hjelpe din Linkedin-profil til å utgjøre arbeidsgivere

Disse eksperttipsene kan hjelpe din Linkedin-profil til å utgjøre arbeidsgivere

Tid for noen ekte snakk: Din LinkedIn profil sannsynligvis suger.

Jeg vet at det sikkert gjorde meg.

Hvis du har en - bare 25% av de amerikanske voksne gjør - har du sannsynligvis ikke oppdatert det i måneder, kanskje til og med år.

Men en ny kommentar fra en av våre Penny Hoarder-lesere fikk meg til å tenke: Jeg bør virkelig oppdatere profilen min. Og det burde du også.

Her er hvorfor ...

Hvorfor bør du endelig oppdatere din LinkedIn-profil

Jeg laget LinkedIn-profilen min for flere år siden, og, med unntak av noen få grunnleggende jobboppdateringer, har jeg nesten ikke sett på det.

Siden jeg abonnementer fra e-postmeldinger (hvorfor sender LinkedIn så mye?), Kan den enkle handlingen med å logge inn være ganske overveldende. Vanligvis ser jeg alle varslene og signerer seg raskt.

Men så leser jeg en kommentar en av våre fantastiske Penny Hoarders igjen på vår Facebook-side.

Vi spurte, "Bruker du LinkedIn? Har det hjulpet deg med å finne en jobb? "- og Amies svar var:

Jepp. Kjæresten min ble rekruttert for en flott ingeniørstilling, og dagen da han startet jobben hans, var samme dag jeg fikk et fantastisk tilbud fra et miljøbyggingsfirma som nådde meg via LinkedIn. Ingen av oss var i arbeidsmarkedet da vi ble kontaktet, og vår samlede inntekt er ~ $ 140k.

De begge fikk jobber fra å bruke LinkedIn? Real, live, høyt betalende jobber? Jeg visste ikke det var enda en mulighet.

Da jeg lærte at folk hadde hatt suksess med LinkedIn (passiv suksess på det!) Bestemte jeg meg for at det var på tide for en profil makeover.

5 LinkedIn Profil Tips: Stå ut på mindre enn 30 minutter

Forbedre din LinkedIn-profil trenger ikke å vare lenge. En halv time er alt du trenger for å gjøre en stor forskjell.

Ett tips: Rekruttere bruker søkeord som "solgt", "oppnådd" og "bygget" når du søker etter kandidater, så vær sikker på å drysse kraftige ord gjennom hele din oppdaterte profil.

1. Tilpass nettadressen din

Du har en tilpasset URL for Facebook og Instagram-sidene dine - så hvorfor ikke LinkedIn?

Det ser mer profesjonelt ut (og er lett lettere å huske) hvis du gjør nettadressen din noe som www.linkedin.com/in/yourname. Her er en opplæring som viser deg hvordan.

2. Slett det selfie

Hvordan er profilbildet ditt? Hvis det er en selfie, eller har vennene dine skjæret ut på hver side av deg, må det gå.

Bildet ditt er ditt første inntrykk; gjør det telle.

I dag bærer alle kameraer i lommen, så komme deg ut i noe naturlig lys og få en venn til å snakke med noen fine, profesjonelle hodeskudd.

3. Skriv et killer overskrift

Annet enn bildet ditt, er overskriften din det eneste folk ser, siden det er de eneste tingene som dukker opp på søkesider. Du har en sjenerøs 120 tegn å selge deg selv - bruk dem!

Ta med tittelen først, og vurder deretter å legge til en (eller flere) av følgende:

sterke sider: Hva skiller deg fra de andre menneskene i din posisjon? Dette er også et flott sted å inkludere noen nøkkelord.

tjenester: Hva kan du tilby leseren? Konsulenttjenester? Egendefinert logo design? Gjør det kjent helt fra starten!

Personlighet: Slå av din humor eller dumme side. Ved å reflektere ditt sanne selv, er du mer sannsynlig å tiltrekke seg arbeidsgivere som passer godt.

Her er noen ressurser på å skape smarte og nyttige LinkedIn-overskrifter.

4. Spreng opp ditt sammendrag

Hvem er du og hvorfor rocker du? Selvfølgelig vil det nok være vanskelig å oppsummere i noen få avsnitt, men sammendraget er din mulighet til å prøve.

For å få mest mulig ut av sammendraget ditt, sier William Arruda, "du må kunne uttrykk ditt personlige merkevare i 2000 tegn og strålende 3D, skaper et blendende bilde av hvem du er og hva som gjør deg bra. "

Trenger noen veiledning på hvordan å gjøre det? Jeg elsker hans detaljerte strategi.

5. Be om anbefalinger

Det kan høres skummelt ut, men ikke hopp over dette trinnet!

LinkedIn gjør det veldig enkelt å skrive og be om anbefalinger. Jobbsøkende strateg Mir Mirvy anbefaler at du har "minst tre", og sier En til to anbefalinger for hver 50 tilkoblinger er en "god retningslinje".

For å be om en fra en veileder eller kollega, klikk på pilen i nærheten av profilbildet ditt, og klikk på "Spør om å bli anbefalt." De vil motta en forespørsel; Når det er sendt inn, er alt du trenger å gjøre, å klikke på "Legg til i profil."

Hvis du føler deg hesitant, prøv å skrive en anbefaling til noen først - så be dem om å gjengis.

Woohoo! På dette tidspunktet bør profilen din se ganske flue.

Spør en venn om å korrekturlese den, og når du er ferdig, klikk på "Vis profil som" for å sikre at den vises riktig for dine besøkende.

Så hvem vet det? Hvis du er noe som Amie og kjæresten hennes, kunne muligheten bli banket!

Susan Shain, bidragsyter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar