Penger

Denne kvinnen lærte seg å kode - og tjente $ 137 000 på ett år

Denne kvinnen lærte seg å kode - og tjente $ 137 000 på ett år

Kelly Vaughn har aldri tatt en klasse i webutvikling.

Hun har aldri deltatt i en kodende bootcamp.

Midt i et hav av dudes og CompSci majors, er hun sjelden: en selvlært kvinnelig utvikler.

I en alder av 24, avsluttet hun jobben for å freelance på heltid - og i hennes første år tjente hun 137.000 dollar. Slik gjorde hun det.

En tidlig introduksjon til koding

Vaughn begynte å eksperimentere med programmering da hun var bare 11.

Hun ønsket å skape sitt eget samfunn for nettstedet Neopets, så hennes far kjøpte henne en "HTML for Dummies" -bok.

I dag sier hun, det er mange flere ressurser for folk som ønsker å lære å kode - inkludert koding av bootcamps og nettsteder som Treehouse og Codecademy - men med kjøringen og nysgjerrigheten, viste boka seg nok.

Hun fortsatte å øve, og fikk sin første betalende konsert på 14 år, lage et jaktforsyningsnettsted for en venn av sin fars.

Hennes lønn? En T-skjorte.

Kort tid etter begynte hun å selge spesialdesignede MySpace-temaer for $ 15 hver.

Tar en annen vei

Men når det gjaldt for college, valgte Vaughn ikke å ha hovedfag i datavitenskap - hun antok at arbeidet i feltet ville ta det gøy ut av det.

I stedet tok hun ut med sin bachelor i psykologi og fulgte deretter mastergrad i sosialt arbeid og folkehelse.

For å hjelpe til med å betale for undervisning, fortsatte hun med frilansarbeid på siden - et trekk som til slutt førte til et aha-øyeblikk.

"Halvveis gjennom gradskolen, er jeg fortsatt koding, og jeg blir betalt," sier hun. "Så det er en jobb, og jeg hater det ikke. Kanskje det er noe jeg kunne nyte å gjøre full tid. "

Hun ønsket ikke å være quitter, hun fullførte sin gradskole og aksepterte en jobb med Centers for Disease Control. Men etter bare ni måneder bestemte hun seg for å ta spranget til selvstendig næringsdrivende.

Det var oktober 2015, og hun var 24 år gammel.

Gjør det på egen hånd

Til tross for sin unge alder var Vaughn villig til å forlate sin heltidsjobb: Hun hadde et beredskapsfond, en ektemann med helseforsikring og en pålitelig inntekt, samt en kontrakt for pågående arbeid med ett selskap.

Hun fokuserte sine webutviklingstjenester rundt lansering av nettbutikker for små og mellomstore bedrifter - hovedsakelig ved hjelp av Shopify-plattformen.

I løpet av sin første måned som freelancer tredoblet hun sin inntekt. I løpet av de første tre månedene fikk hun 28 000 dollar.

Det følgende året beløp hun $ 137 000, med bare $ 9 000 av overhead.

I Vaughns andre helår begynte hun å skalere: Hun bygde et team av entreprenører for å hjelpe med design, søkemotoroptimalisering, sosiale medier og copywriting, og bestemte seg for å rebrand som mer enn bare en freelancer.

"Hvis du vil vokse, må du skille deg fra merkevaren," sier hun. "Jeg kunne ikke lenger være Kelly Vaughn Creative; Jeg måtte ha et mer etablert byrånavn. "

Hun lanserte Taproom Agency i oktober 2017, og har nå syv entreprenører som jobber for henne - alle kvinner, alle fjerntliggende.

"Det er en veldig spesiell ting å være en del av et helt kvinnelig digitalt byrå i en manndominert industri," sier Gemma Haylett, utvikler på The Taproom. "Jeg tror vi er unike fordi alle er veldig støttende til hverandre ... Den eneste lave er at jeg ikke kommer til å henge ut med mine fantastiske kolleger siden vi lever over hele verden!"

Hvordan hennes Biz vokste så raskt

Det kan virke som Vaughns suksess kom ut fra ingensteds, men sannheten er at hun har jobbet mot dette øyeblikket i mer enn et tiår.

"Jeg har brukt mye tid på å bygge opp kundebase og markedsføring - få navnet mitt der ute før jeg gikk på full tid", sier hun.

I flere år brukte hun sosiale medier til å dele sin portefølje og samhandle med andre mennesker på sitt felt. Hun kom også sammen med Facebook-grupper som Freelance to Freedom Project og Unstoppable ($ 97 / år), og har sett mange folk får sine første kunder på den måten.

"Noen vil si" Send over din portefølje, og jeg sender navnene til klienten min, "forklarer hun. "Det er en veldig god ressurs for folk som nettopp har begynt."

En annen faktor i hennes suksess var hennes høyt fokuserte nisje. Ikke bare gjorde merkevarebygging seg selv som en Shopify-ekspert forsterke henvisninger, det bidro også til at porteføljen hennes skiller seg ut i søkemotorer og blant andre utviklere i samfunnet.

"Den lokale komponenten var veldig viktig," sier hun. "Selv i dag, foretrekker mange av kundene å jobbe med noen som er lokale. Selv om vi aldri møter ansikt til ansikt, er alternativet der. "

På Imposter Syndrome og Suksess

Mer enn 90% av utviklerne er mannlige, noe som har ført til vanskelige situasjoner for Vaughn.

"Da jeg var yngre - 19, 20 - ville jeg noen ganger motta e-postmeldinger på min personlige portefølje og sa at du er veldig søt for en utvikler, sier hun. "Jeg var som" Cool, hva med jobben min? ""

Noen år senere spurte en potensiell kunde henne selv: "Hvordan vet jeg at du ikke skal løpe bort med pengene mine og ha en baby?"

Heldigvis, da Vaughn ble mer erfaren, møtte hun mindre og mindre negativitet om hennes kjønn - men fortsatt bekymrer hun seg for hennes alder.

"Jeg liker ikke å fortelle [klientene] hvor gammel jeg er, fordi det er et dommens nivå som kommer med å være så ung," forklarer hun. "Imposter syndrom er nesten en hverdags kamp - hvordan er jeg kvalifisert til å gi deg råd om hvordan du driver din bedrift?"

Men med støtte fra familien og vennene, og suksessen til nettstedene og butikkene hun har lansert, har hun vært i stand til å kontinuerlig bygge sin tillit.

"Det er den generelle følelsen av prestasjon som betyr noe," sier hun. "At folk stoler på Taproom; at vi kan hjelpe bedrifter til å vokse. "

Susan Shain er freelance skribent og digital nomad. Hun dekker reise, mat og personlig økonomi (i utgangspunktet, hvordan du sparer penger slik at du kan reise mer og spise mer). Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar