Penger

Robotene kommer - men det betyr ikke at du er ute av en jobb

Robotene kommer - men det betyr ikke at du er ute av en jobb


For en stund nå har våre (snart til) Robot Overlords gjort oss nervøse.

Hver dag kommer artikler som dukker opp, til å varsle oss om at alle jobbene våre til slutt skal utføres av en robotarm som vi står ved hjelpeløs, ser på våre mekaniserte kamerater utfører operasjoner og bygger hus og kjører rundt uten vår hjelp.

Og så blir vi panikk - fordi hvis en vriende tillit til arbeidssikkerhet på grunn av konkurranse med andre intelligente mennesker ikke var nok, må vi kjempe av disse droidene som blir sterkere og kraftigere med hver interaksjon.

Jeg mener det er nok å gjøre deg seriøst vurdere å overveie en hule i en ekstern, uoppnåelig by-robots jungel et eller annet sted, ikke sant? (Nei? Bare meg?)

Men ikke ring den eiendomsmegleren som spesialiserer seg på huleboliger ennå (spesielt hvis din eiendomsmegler er en robot), fordi vi endelig har hørt noen gode nyheter.

Tilsynelatende vil 85% av jobbene mennesker gjøre i år 2030 ikke engang blitt oppfunnet ennå.

I tillegg vil de være ganske robuste.

Fremtiden for jobber

Det er riktig. Ifølge en ny rapport fra Dell og Institute for the Future (IFTF), raskt nye teknologier vil skape et nesten helt nytt arbeidsmarked de neste 13 årene eller så.

På grunn av dette, sier studien, arbeidets natur vil forandre seg helt. Folk vil lære i øyeblikket og må trene og omskole seg konstant som nye næringer er opprettet og "nye ferdigheter vil bli påkrevd for å overleve." (Overlev? Jeg trodde at disse robotene skulle bli vennlige?)

Faktisk, de evnen Å få ny kunnskap vil snart være mer verdifull enn kunnskapen selv.

Jobbene mennesker vil gjøre vil se annerledes ut også. Ifølge rapporten vil arbeidet ikke lenger være et "sted" eller en angitt tidsplan.

I stedet, arbeidet vil være en rekke oppgaver som kommer til deg - Bedrifter vil kunne søke i en global database med ferdigheter og kompetanse og deretter sende individuelle oppgaver til den mest kvalifiserte arbeideren. (Det høres nesten ut som en inflasjon av nåværende konsertøkonomi, ikke sant?)

Arbeidene som opprettes, vil utvikle seg fra menneskelige maskinpartnere og vil fungere som "digitale ledere" mens roboter vil fungere som utvidelser av mennesker. Teknologi vil rett og slett hjelpe "å bedre direkte og administrere daglige aktiviteter."

Den ideelle situasjonen, som rapporten beskriver, ville være at maskiner skulle gi "hastighet, automatisering og effektivitet" slik at mennesker kan fokusere på de menneskene som er gode til (eller i det minste bedre enn roboter er på nå), som kreativitet , lidenskap og entreprenørskap.

Snarere enn å overta og "stjele" våre jobber - som de fleste angst-inducerende robot retorikken antyder i disse dager - Roboter vil ta våre kjedelige jobber, slik at folk får mer tid til å fokusere på de tingene som gjør oss virkelig menneskelige, som kunst og følelser (og navngi malingsfarger - roboter suger egentlig ved å navngi malingsfarger).

Shhh, bare la det skje

Men mens hele denne robottdrevne fremtiden fortsatt kan høres litt skremmende, understreker rapporten at den ikke burde.

Rachel Maguire, forskningsdirektør ved IFTF, legger vekt på behovet for å "fokusere på hva det nye forholdet mellom teknologi og mennesker kan se ut og hvordan vi kan forberede tilsvarende. Hvis vi engasjerer oss i det harde arbeidet med å styrke menneske-maskinpartnerskap for å lykkes, vil deres innvirkning på samfunnet berike oss alle.”

Så mens denne rapporten slags leser Som et PR-snurr skrevet opp av roboten selv, virker det også som en fremtid full av roboter er overhengende - og det kan være klokt for mennesker å lene seg til det.

Og la oss være ekte: I løpet av 20 år kommer du ut av din selvkjørende bil etter en tilfredsstillende dag som uttrykker menneskeheten din via svært menneskelige midler, bruk øyenbrynene dine for å få tilgang til ditt smarte hjem, ta posen din til roboten din butler, og sett deg inn for en deilig middag laget av din personlige robotkokk mens robotkatten renser sin egen søppelboks - og denne panikken blir alt glemt.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Robotene er her. Send hjelp til - BLEEP BLEEP BLOOP, ingenting å se her ...


Skrive Inn Din Kommentar