Penger

Hvorfor jobbe som en Barista var den mest verdifulle arbeidsopplevelsen av karrieren min

Hvorfor jobbe som en Barista var den mest verdifulle arbeidsopplevelsen av karrieren min

Hvis du har en karriere i dine severdigheter, er du sannsynligvis fokusert på å lære de vanskelige ferdighetene det krever. Du kan studere programmering, grammatikk, anatomi, lov eller rørleggerarbeid, bare for å nevne noen.

Du sannsynligvis ikke fokuserer så mye på myke ferdigheter, skjønt.

Du kjenner personlighetstrekkene og menneskene dine ferdigheter som lar deg jobbe effektivt med et lag. Og de er i høy etterspørsel.

Myke ferdigheter er vanskeligere å undervise enn vanskelige ferdigheter, så du kanskje ikke tenker på å utvikle dem.

Mange av disse ferdighetene er de du utvikler på jobben, ikke i klasserommet, så arbeidserfaring er verdifull. Men det etterlater deg med et overfall: Hvordan bryter du deg til et felt som krever erfaring?

Du starter med en "ufaglært" jobb.

Før jeg begynte på profesjonell karriere, tilbrakte jeg ca 10 år i mattjeneste, og om lag seks av dem som en barista. Mens de ikke var relatert til min skriftlige karriere, krediterer jeg dem med mye av jobbferdighetene som gjør meg bra på jobben min nå.

Bruk de jobbene du bruker til å gå gjennom college for å utvikle myke ferdigheter tidlig, så du er klar til å bryte inn på arbeidsmarkedet!

Slik er det å være en barista lært meg noen av de mest etterspurtte myke ferdighetene.

1. Kommunikasjon

Med mindre du planlegger å jobbe selv, betaler du selv og tjene deg selv, kommunikasjon vil være nøkkelen i enhver karriere.

Hvis du ikke fanget det, betyr det Kommunikasjon er nøkkelen i 100% av karriereveiene.

Du må kunne forstå informasjon som kommer fra dine sjefer, kolleger og kunder. Du må kunne formidle informasjon tilbake til dem, eller sende den fra en til en annen.

Dette høres ut som grunnleggende menneskelig funksjon, men det er en virkelig ferdighet.

Som en barista betydde det å vite hva en kunde ønsket da de bestilte "den med de røde sprinklene" eller sa "ventana" i stedet for "venti" fordi Starbucks snakker bare i et dumt mash-up-språk. Jeg liker å ringe engelsktalende .

Tålmodighet og tolkning ferdigheter jeg lærte av disse tvers av disken interaksjoner styrket mine kommunikasjonsmuskler for min profesjonelle karriere.

Å lede en klient gjennom forvirrende redigeringer på nettsider, for eksempel, er som å finne akkurat den rette drikken til en kaffebutikk kunde som ber om "noe med massevis av espresso, men liker ikke å smake som kaffe. .?”

2. Organisasjon

Den lave timelønn og mangel på konsistens i tips kan få deg til å tro at baristaing ikke er en høyt kvalifisert jobb. Du ville ha galt.

Jeg har jobbet på kaffebarer i kjøpesenteret i løpet av ferien, på høyskolebiblioteker i finaler og i hipster-nabolag på åpen mic natt. Vi trengte noen seriøse koteletter for å overleve linjene.

Gjennom disse sprø rushene lærte jeg å lene meg til en utfordring, i stedet for å bli sur på den. Jeg elsket å finne ut hvor mye raskere vi kunne få en drink nedover linjen, bare ved å organisere de smaksatte sirupflasker eller delegere den piskede fløten til en ny leie.

I en kaffebar organiserer du baren for effektivitet. Du organiserer lager for å gjøre bestillingen enklere. Du organiserer varehandelen for salg.

Og - viktigst av alt - du organisere kundene dine for å holde alle i kø og lykkelig.

Hvis du ikke føler at du har nok ansvar i din posisjon til å utvikle denne ferdigheten, tilbud å ta på noen ekstra oppgaver. Produktbestilling og ansattes planlegging gjør både underverk for organisatoriske ferdigheter og detaljert oppmerksomhet.

3. Samarbeid

Hvis du noen gang har vært en del av de nevnte lange linjene, var du (forhåpentligvis) imponert over samarbeidet bak disken. Eller, du visste at det var mangel på mangel, fordi du måtte vente 15 minutter for din macchiato.

En skikkelig food-service virksomhet går med militær presisjon. Ansatte respekterer rang og holder seg til deres tildelte stasjoner.

Hvis en velmenkende regional leder faller inn og forsøker å "hjelpe" ved å hente espresso og flytte på Frappuccino-telleren før du strekker en ordre inn i registret, skal de miste hele operasjonen.

Du holder deg til din plass. Hvis du trenger noe, kommuniserer du det til riktig person. Systemet er helt vakkert i sin enkelhet og effektivitet.

Jeg har også holdt fast på denne holdningen i kontorsjobben min.

Merk: Dette betyr ikke å vedta en "ikke min jobb" tilnærming. Det betyr å respektere alles stilling og å vite hvordan man kommuniserer de riktige problemene til de riktige menneskene. Og det betyr å gå inn der du trengs - for det gode laget, ikke ditt ego.

4. punktlighet

Å vise opp som planlagt og fullføre arbeidet ditt i tide er ganske klare nødvendigheter på tvers av næringer.

Punktlighet er også lett å oppnå og demonstrere.

Vær der i tide, og sjefen din vil ikke ha noen klager. Det gir gode resultater når du går inn i din profesjonelle karriere.

5. Kritisk tenkning

Jeg er faktisk overrasket over ikke å se dette på toppen av listen over arbeidsoppgaver i etterspørselen. Kritisk tenkning er en tøff ferdighet å lære og enda tøffere å finne i en ansatt.

Det er evnen til å se på noe objektivt, stille de riktige spørsmålene og ta en god dømmekall.

I nesten hvert jobbintervju jeg har hatt, hørte jeg dette spørsmålet: "Fortell meg om en konflikt du har møtt på arbeidsplassen. Hvordan løste du det? "

I mange år delte jeg historier om kunder som returnerte med drinker de hadde klart bestilt - men likte ikke - krevende freebies eller refusjoner jeg ikke var autorisert til å gi.

Disse konfliktene er relativt verdslige, men de utfordret min unge, 20-noe hjerne for å balansere hva en kunde ønsket med det jeg hadde blitt lært.

Bare å lære å avgjøre om en situasjon garantert å ringe sjefen min, var en god øvelse i kritisk tenkning.

6. Sosiale ferdigheter

Sosiale ferdigheter er en subtil nødvendighet på alle arbeidsplasser.

Du kan ikke legge merke til dem når de er der, men du vil helt sikkert legge merke til når de ikke er det.

Arbeidsgivere er ikke ute etter ekstroverter eller sosiale sommerfugler, nødvendigvis. Men hvis du skal jobbe og kommunisere effektivt med et lag, trenger du evnen til å plukke opp og sette ut grunnleggende sosiale tegn.

Har du noen gang nærmet deg en server i en restaurant, og de forteller deg hvor badet er før du har en sjanse til å spørre? De leser tegnene dine.

På baksiden må du vite hvordan du holder et lokomotiv på dårlig humør på jobben. Ingen grunn til å dra medarbeidere eller kunder gjennom ditt nyeste familiedrama eller fyren i lastebilen som kuttet deg på vei inn.

Dine sosiale ferdigheter skal også være viktige i et jobbintervju.

En potensiell arbeidsgiver har allerede sett ditt CV. Dette er deres sjanse til å se om de kunne stå ved siden av deg 40 timer i uken.

7. Kreativitet

Ja, de løvede lattes er fantastiske kunstverk, men barista kreativitet går langt utover det.

Hvor mye kreativitet du kommer til å uttrykke, avhenger av hvor du jobber. Et bedriftsmiljø som Starbucks gir ikke mye plass til det - selskapet lager oppskrifter, dikterer uniform og hårfarge, og dekorerer butikkene.

Da jeg jobbet under disse strenge regler, brukte jeg min kreativitet til å strømlinjeforme arbeidsflyten vår (se nummer to).

Men i en lokal kaffebar finner du mange små måter å være kreative gjennom dagen.

Jeg må lage daglige driksmak - og nevne dem, en herlig mulighet for en god ordspill. Jeg håndstavede menybrett - visuell kunst, ikke min forte ...

Selv om du ikke har arbeidserfaring i et kreativt felt på CV, kan du bruke eksempler som dette for å vise potensielle arbeidsgivere hva du er i stand til.

8. Tilpasningsevne

Når jeg var en barista, gjorde kaffekjeder bare bryteren til helautomatiske espressomaskiner. Alt du måtte gjøre var å trykke en knapp, og et perfekt skudd av espresso ville dukke opp.

Dessverre har vi baristas og våre ledere blitt utdannet på halvautomatiske maskiner. Vi visste hvordan å male og måle espressobønner og tampe dem med akkurat det rette trykket. Vi visste ikke hvordan å fikse en darn ting på de nye digitale maskinene.

Mitt første år med en ny maskin var fulle av sammenbrudd. Ikke meg, heldigvis, bare maskinen.

Ikke bare lærte jeg å lage drikke på en helt ny måte, men jeg lærte også å kjøre kaféet og holde kundene lykkelige da kjernen i vår virksomhet var på fritz.

Selv i en tilsynelatende kjedelig jobb, trenger du å vite hvordan du tilpasser seg situasjoner like vanskelig. Skarpe koteletter før du kommer dit ved å ta kundeservice utfordringer seriøst.

9. Vennlig Personlighet

Hvis du har møtt en barista i det siste, tror du kanskje ikke at dette attributtet gjelder.

Vel, vi får det bra å fake det.

Jeg har alltid vært litt sjenert, og jeg bryr meg ikke om de fleste - spesielt når de snakker. Å være en barista er så mye liten snakk.

Jeg måtte lære å være hyggelig.

Når noen sa, "Koldt vær, vi er havin", "Jeg kunne ikke svare," Ja. Dette skjer hvert år, du bor. "

I stedet lærte jeg å si: "Ja, det er nok at barna dine nyter snøen, hei, Wendy?" Og Wendy ville smile og bestille en scone - i stedet for å rapportere meg til sjefen min.

Lære å være vennlig med en rask rekkefølge av fremmede hver dag setter deg virkelig opp for de øyeblikkene når en medarbeider fanger deg i pauseomrommet og deler historien om hennes hunds siste operasjon.

Eller du må gratulere noen med deres engasjement.

Dette går langt i et jobbintervju også!

Din sving: Hvilke nyttige ferdigheter har du lært å jobbe med "ufaglært" jobber?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar