Penger

10 måter Lokalbiblioteket ditt kan hjelpe deg med å overgå karrieren din

10 måter Lokalbiblioteket ditt kan hjelpe deg med å overgå karrieren din

Dette kan gjøre meg til en fryktelig forfatter, engelsk gradsholder og bokelsker, men jeg innrømmer: Jeg har ikke vært i et offentlig bibliotek siden jeg tok opp college. (Jeg skylder på internett og Amazonas Kindle.)

Når det er sagt, vet jeg at biblioteker tilbyr et vell av gratis ressurser som jeg kan knytte til når som helst - inkludert noen ting du kanskje er overrasket over å lære om.

De har også et vell av ressurser som kan hjelpe deg i jobbsøkingen, enten du trenger et bedre CV, intervju tips, hjelp med å finne den rette stillingen - eller alle de ovennevnte og deretter noen.

Les videre for å lære hvordan Ditt nærliggende offentlige bibliotek kan være ditt hemmelige jobbsøkningsvåpen.

Den beste delen om tjenestene på denne listen? De er helt gratis.

1. Internettilgang

Glem skjell ut penger for koselig mat og drikke eller lurer på når du blir sparket ut av stolen din for å snakke; Dagene dine med deg i kaffebaren er over. Et bibliotek er det perfekte stedet å søke etter og søke på jobber, nettverk på sosiale medier og mer.

I tillegg til å tilby datamaskiner med internettilgang, tilbyr de fleste biblioteker nå også gratis Wi-Fi, noe som betyr at du kan ta den bærbare datamaskinen, finne en rolig krok og jobbe med ditt hjerte innhold uten frykt for å bli avbrutt eller distrahert.

2. Bøker og magasiner og referansemateriell (Oh My!)

Ønsker du å overgang til et annet felt, men ikke sikker på hva som passer best for deg? Tenker på å gå tilbake til skolen og lurer på hvilke høyskoler som spesialiserer seg på fagområdet? Trenger du å pusse på dine intervjuevner?

Uansett hva du leter etter, er det offentlige biblioteket ditt fullt av bøker, bøker, magasiner og mer for å hjelpe deg med å finne det. Hvis den ikke har en bestemt tittel i egne stabler, er det sjansen for at personalet kan be om en fra en annen lokal avdeling.

3. Programvare og opplæring

CV-maler, brevbrevbyggere, jobbsøkdatabaser, sertifiseringseksamenestudenter, lønnemerkere ... Uansett hvilken fase jobbsjakten du befinner deg i, finner du mange verktøy for å gjøre det enklere. Mange biblioteker tilbyr også på stedet trening i populær arbeidsplass programvare, som Word, Adobe og Excel - Perfekt for alle som ønsker å legge til ferdighetssett eller børste opp på et program de ikke har brukt på en stund.

4. Karriere Workshops

Ta en titt på din lokale grenses workshopskjema for klasser på karriere-relaterte emner, som CV og intervju prep, samt leksjoner i grunnleggende grunnleggende, som skriving og matte, som kan hjelpe deg med å lykkes i enhver jobb.

5. Fortsatt utdanning

Karriereferdigheter er ikke de eneste tingene du kan lære på ditt offentlige bibliotek; mange gir fri tilgang til voksenopplæringsprogrammer, som Coursera, Lynda.com og GED / High School Equivalency kurs. Hvis du tenker på overgang til et nytt felt eller ønsker å bøte opp din kunnskap for å gå videre i ditt nåværende felt, er dette en fin måte å gjøre det på.

6. Business Center Services

Sikker på at du kan gå til en FedEx- eller UPS-butikk for å skrive ut kopier av CV-en din og skanne den til online-jobbsøknader - eller du kan gjøre det gratis på biblioteket. Vi ville velge gratis.

7. Karriere sentertjenester

Husk da du var en høyskole student og bare måtte stoppe ved din karriereksentrum for hjelp med hvilken jobbssøk kamp du møtte? Mange biblioteker tilbyr nå de samme tjenestene, inkludert tilgang til nettbaserte utdanningsportaler, karriereopplæring og coaching, hjelp med å fullføre applikasjoner og mer.

New York Public Library, for eksempel, gir pro bono karriere coaching i 50-minutters, en-mot-en økter. På Greensboro Public Library kan du avtale med en jobb og karriereveiledning for tjenester som yrkesveiledning og gjenoppta hjelp. San Francisco Public Library tilbyr en vanlig Job Seekers 'Drop-In Lab og liv coaching.

Mange biblioteker tilbyr også tilgang til LearningExpress Hubs Job & Career Accelerator, som inneholder et bredt spekter av ferdighetsvurderinger, opplæringsprogrammer, prøveopptak og til og med et personlig jobbsøkingspanel.

8. Arbeidspartnerskap

Få et bein på jobbsøkere ved å utnytte ansettelsespartnerskapene som mange biblioteker har inngått.

Ved å samarbeide med bedrifter, bedriftsorganisasjoner og utdanningsinstitusjoner på lokalt, statlig og nasjonalt nivå, disse partnerskapene gir ting som ekstra opplæring, jobbplassering og matchende tjenester og nettverksmuligheter.

9. Et stille miljø

Når du vurderer jobbtilbud, komponerer overbevisende deksler og prøver å finne de perfekte ordene for å oppsummere legitimasjonene dine for CV, du må konsentrere deg, og det er ikke alltid lett hjemme eller i et offentlig område med et Wi-Fi-hotspot. Biblioteker er det perfekte stedet å stenge livets forstyrrelser og komme seg til virksomheten.

10. Bibliotekarer

Arbeidssøkningen kan være skremmende, men dine vennlige, høyt utdannede bibliotekarer er der for å hjelpe deg med å navigere alt. Fra forskningsassistanse til teknisk hjelp finner du en dømmemessig, pålitelig sidekick hvis jobb er å være så nyttig som de muligens kan. Ingen spørsmål er for store eller små, og hvis de ikke kjenner svaret selv, hjelper de deg med å spore det beste stedet for å finne det.

Denne listen er på ingen måte uttømmende, og hvert offentlig bibliotek har sin egen blanding av ressurser og verktøy. Pass på å spørre bibliotekaristen hva deres grenen tilbyr for å sikre at du får mest mulig ut av besøket.

Din sving: Har du brukt ditt offentlige bibliotek for jobbsøking? Hvilke ressurser fant du der?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.

Skrive Inn Din Kommentar