Penger

Her er hvorfor å ta seg tid til å ta vare på en kjære er så stressende

Her er hvorfor å ta seg tid til å ta vare på en kjære er så stressende

La oss ta en rask quiz. Hvilke av disse to alternativene vil stresse deg ut mer?

 • A. Ta deg av arbeid når du er syk
 • B. Ta deg tid til å ta vare på et sykt familiemedlem

Hvis du svarte på B, er du ikke alene.

En nylig undersøkelse av amerikanske arbeidere viste at 62% av de som tok permisjon til å ta vare på et dårlig familiemedlem, gikk tilbake til arbeid tidligere enn de ville fordi de var redde for å miste jobbene sine.

De som tok familie forlater også bekymret mer om hvordan deres fravær påvirket arbeidsbelastningen til sine kolleger enn foreldre som tok avkikk etter fødselspermisjon eller foreldreorlov gjorde.

Hvor vanlig er betalt familie syk permisjon?

"Omtrent halvparten av voksne har tatt permisjon til å ta vare på et sykt familiemedlem eller vil sannsynligvis i fremtiden," ifølge Pew Research Center.

Siden så mange arbeidstakere deler de samme bekymringene om familiens sykefravær, er det ingen overraskelse som om to tredjedeler av undersøkelsens respondenter sier at arbeidstakere bør få betalt tid for å ta vare på syke familiemedlemmer.

Mens 60% av de arbeidstakere som tok familiens sykefravær mottok minst delvis lønn mens de var ute av jobb, sa 80% at minst en del av den lønnen kom ut av sin tildelte ferie, sykefravær eller personlig fritid.

Hva betyr alle disse tallene?

Statistikk er flott, men alle disse tallene begynner å gi meg hodepine, så la oss se på hva de betyr.

 • Å ha et alvorlig sykt familiemedlem er stressende.
 • Å være en omsorgsperson for et sykt familiemedlem, enda mer.
 • Å hakke på bekymringen over manglende arbeid, spør samarbeidspartnere for å dekke arbeidsbelastningen din og kanskje miste jobben din, er en oppskrift på stressoverbelastning.
 • Ansatte ønsker betalt familie sykefravær fordeler.
 • Noen selskaper tillater familieferie og kan selv betale arbeidstakere når de tar det. Det er imidlertid ikke uvanlig å redusere ansattes lønninger eller tidsavsetninger når de gjør det.

For et rot.

Lag en familie syke forlate plan før du trenger det

Siden vi ikke kan kontrollere om eller når våre familiemedlemmer kan trenge en omsorgsperson (forhåpentligvis aldri!), Det beste vi kan gjøre er å planlegge fremover.

Den mest åpenbare løsningen er å få en jobb med et selskap som bygger betalt familie, la tid gå inn i fordelepakken.

Siden det er lettere sagt enn gjort, bør du vurdere å spørre human resources-avdelingen der du arbeider for å legge til en sykefraværslov for sine ansatte.

Beveg deg med data fra organisasjoner som US Department of Labor, National Alliance for Caregiving og det nasjonale partnerskapet for kvinner og familier, for å tilby forslag til hvordan betalt familieferie kan være til nytte for både arbeidstakere og arbeidsgivere.

Hvis du ikke er komfortabel med en slik dristig tilnærming, må du i stedet sette sammen en sykefraværsplan med din familie slik at du fokuserer på caregiving i stedet for hvordan du holder lysene på.

 • Start med å bygge et nødfond hvis du ikke allerede har en på plass.
 • Sjekk ut denne listen med tips om hvordan du betaler regningene uten å jobbe på heltid.
 • Finn en måte å leve godt på en enkelt inntekt.
 • Betal raskt kredittkortgjelden din, så du har en mindre ting å bekymre deg for hvis inntekten din er midlertidig redusert.

Hvis du er i en finansiell krise akkurat nå fordi du har tatt deg tid til å ta vare på en dårlig slektning, er det 10 lovlige måter å skaffe deg noe penger.

Din tur: Har du noen gang tatt familieferie?

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun leter alltid etter nye måter å hjelpe leserne til å jobbe seg gjennom store livshendelser uten å gå i stykker. Se henne på Twitter @ lisa for å dele favoritttipsene dine.

Skrive Inn Din Kommentar