Penger

Slik holder du budsjettet ditt i sjekk når du bare. Kan ikke. Motstå. Shopping.

Slik holder du budsjettet ditt i sjekk når du bare. Kan ikke. Motstå. Shopping.

Jeg er en av de som krever rutine, struktur, tidsplaner, diagrammer, lister og noen annen form for organisasjon som gjør livet mitt mer forutsigbart. (Verden er uforutsigbar nok på egenhånd, amiright?)

Det ene stedet impulsiviteten skinner gjennom i livet mitt, skjønt?

I mine shoppingvaner.

Eller i det minste pleide det.

Jeg betrakter meg selv som en (for det meste) reformert impulshopper. Men i det siste var jeg ganske dårlig om å snu kortet mitt når jeg opplevde et godt salg - eller bare noe som fikk øye på dagen.

I løpet av min (langvarige) stint som en impulshopper, skjønte jeg ut noen få triks for å hente mine økonomiske tap når kontoen min trengte litt TLC.

Hvis du alltid vil bli lokket av et godt salg, kan du lage eller spare litt penger hver gang du hører siren sangen av en stor rød 50% off-flyer.

Her er hvordan å være en dyktig (er) impulshopper

Hvis du ikke kan motstå når du ser et godt salg, så er det hvordan du holder deg på toppen av økonomien din - uten å gå på bekostning av din favoritt skyldige glede (shopping, obvi).

1. Rund opp Transaksjonene dine for å spare mer med ekorn

Acorns er en enkel besparelses- og investeringsapp som rundler kreditt- eller debetkortkjøp opp til nærmeste dollar og investerer den digitale forandringen.

Du kan koble appen til kreditt- eller debetkortet ditt og la det automatisk rulle opp alle transaksjonene dine, eller manuelt runde opp bare de du velger - en god strategi for å få impulskjøpene dine til å fungere for deg.

Bidragsyter CJ Reid gjør sistnevnte, aksepterer roundups på mindre enn $ 0,50, som hennes $ 3,60 kopp kaffe.

"Avrunding opp 40 cent her og 25 cent der flytter meg raskt nok til $ 5 slik at jeg kan begynne å investere uten å sette meg inn i det røde, sier hun.

Når dine runder oppnår $ 5, blir beløpet overført fra banken din til din Acorns-konto, og investert i porteføljen du velger.

"Acorns gjør det enkelt å investere ved å fjerne ansvaret for å velge individuelle investeringer eller bekymre seg for bransjer," forklarer Reid. "Du trenger ikke noen tidligere investeringskunnskap eller historie."

Når du får prosessen automatisert, kan den digitale forandringen fra de pesky impulse kjøperne begynne å vokse uten at du til og med må tenke på det.

"Med en konservativ portefølje," reid sier, "jeg vendte $ 15 til $ 19 innen noen få uker."

Du kan registrer deg og last ned appen her.

2. Stopp Slett e-postene dine

Det viser seg å slette e-postene dine kan koste deg seriøse penger. Fascinert?

En av våre hemmelige våpen heter paribus - Et verktøy som gir deg penger tilbake til dine online kjøp. Det er gratis å registrere deg, og når du gjør det, vil det skanne e-postarkiver for eventuelle kvitteringer. Hvis det oppdager at du har kjøpt noe fra en av de overvåkede forhandlerne, vil det spore elementets pris og hjelpe deg med å få refusjon når som helst, det er en prisnedgang.

I tillegg, hvis din garanterte forsendelse vises sent, vil Paribus hjelpe deg med å få tilbake penger for det du betalte for frakt.

3. Spor din shopping - og tilbringer - med trim

Et utrolig viktig skritt når du administrerer pengene dine (spesielt hvis du føler deg litt spendy) er budsjettering.

Jeg vet - ingen elsker stikker til et budsjett, ikke sant? Men det er viktig å ta en titt på hva du bruker og forstå hvor du kan kutte ned - og hvor det er ok å splurge litt når du kommer over et must-have-element.

En enkel måte å automatisere denne prosessen på er å bruke Trim, en liten bot som holder orden på alle transaksjonene dine.

Bare koble din brukskonto, kredittkort og sparekonto for et stort bilde, se på dine vaner. Ta en nærmere titt ved å sjekke ut hver av dine transaksjoner (men ikke bekymre deg - Trim vil ikke fortelle noen du allerede har slått opp Mål fire ganger denne uken).

Du kan også angi varsler som vil gi deg beskjed når regninger forfaller, når du har truffet en utgiftskap eller når du (forhåpentligvis ikke) har overtrukket.

Den beste delen? Det er gratis å registrere deg.

4. Bruk et tilbakebetalt kredittkort

Ved hjelp av en belønning kredittkort på klær kjøp kan være en måte å tjene litt av disse utgiftene tilbake.

Du må bare være sikker på at du ikke får det også båret bort med disse kjøpene - og at kortet er betalt ved slutten av hver faktureringsperiode.

Her er et alternativ vi liker: Det er Chase Freedom Unlimited-kortet. Dens krav til berømmelse? Du vil tjene ubegrenset 1,5% kontant tilbake på alle dine kjøp. I tillegg, hvis du bruker $ 500 i de første tre månedene med å åpne kortet (hei, ny vår garderobe), vil du lomme en $ 150 bonus.

Det er ingen årlig avgift, og tilbakebetalingsbeløpet utløper ikke. Vi sjekket Credible's årlige belønning kalkulator, og det anslår $ 417 i årlige belønninger basert på våre vaner. * (Du kan angi dine unike utgifter vaner og se hva du også vil tjene.)

Bli registrert - og 0% intro APR i 15 måneder - her.

* Beløpene for årlig belønning vil endres basert på beløpene du oppgir. Navn og definisjoner for månedlig utgiftskategori kan variere mellom utstedere, og kategorier kan ikke justere en-til-en.

Informasjonen til Chase Freedom Unlimited-kortet har blitt samlet uavhengig av The Penny Hoarder. Meninger som er uttrykt her, er forfatterens alene, ikke kredittkortutstederens, og har ikke blitt vurdert, godkjent eller på annen måte godkjent av kredittkortutstederen. The Penny Hoarder er en partner av troverdig.

5. Få penger tilbake for kjøpene dine med Ibotta

Ibotta er en brukervennlig tilbakebetalingsapp som samarbeider med mer enn 50 forhandlere - omtrent hvor som helst du vil gjøre noen form for shopping (for eksempel for klær).

Med en liste over merker som Asos og Gap og til og med nettsteder som Poshmark som tilbyr penger tilbake på kvalifiserende kjøp, er Ibotta en no-brainer for de tidene da salget bare er for bra.

For de fleste tilbakebetalinger på Ibotta må du handle gjennom appen. Når du har gjort en konto, går du til kategorien "Klær" under kategorien "Finn tilbud". Der kan du se hele listen over forhandlere og velge din handleopplevelse.

Når du velger et tilbud, blir du tatt til forhandlerens nettsted i Ibotta-appen (eller flyttet til forhandlerens app hvis du har den lastet ned på enheten) - men du må sørge for at du opprettholder lenke mellom Ibotta og din shoppingopplevelse hele tiden.

Dette betyr at hvis du forlater appen eller nettopplevelsen du surfer på av en eller annen grunn (for å sjekke en tekstmelding), må du gå tilbake gjennom tilbudsprosessen i Ibotta før du kjøper for å få avtale å jobbe.

Når du har fullført transaksjonen, blir du møtt med en "Welcome Back" -skjerm.

Ibotta er gratis å laste ned - pluss, du får en $ 10 påmeldingsbonus.

Hvis du skal gjøre litt senk på nett, kan du like godt frigjøre noe ekstra rom i ditt bare for moro budsjett mens du er på det! For flere detaljer, her er vår Ibotta 101.

6. Selg klær du ikke bruker igjen

Hvis skapet ditt er fullt for å overfylle de siste impulskjøpene dine, kan du lage ekstra rom i garderoben din og Budsjettet ditt ved å selge brikkene du ikke bruker lenger.

For å finne den beste plattformen for å selge klærne dine online, Sjekk ut denne listen for å se hvilke nettsteder som gir deg den største avkastningen - og hvilke nettsteder krever mest (og minst!) Arbeidet på selgerens slutt.

Når du har funnet ut triksene for å selge på ulike videresalgsplattformer, kan du lene deg tilbake og se på at budsjettene dine vokser, mens du også ser på din uhåndterbare garderobe krympe.

7. Trick deg selv til å spare penger

Det er ikke nødvendigvis et problem å kjøpe litt morsomt penger her og der.

Men hvis impulsen kjøper, sender deg inn i en finansiell tailspin, kan det være på tide å tvinge inn trangen til å bruke.

Frysing av kortene dine kan redusere forbruksvanene dine, men bare for så lenge.

Men hvis du er motivert av tankespill, vil du kanskje prøve disse andre metodene for å lure deg selv til å spare penger.

En av metodene inkluderer også et morsomt kunst- og håndverkprosjekt: Visjonskort for vinneren!

8. Sjekk din (utgifter) før du ødelegger din (budsjett)

Noen ganger er det like enkelt å begrense en impulsiv forbruksvaner som å følge et flytskjema.

Hvis du stirrer ned et drapsmannssalg - men du kan bare ikke riste den lille røsten av grunn i hodet ditt - vår "Skal jeg kjøpe dette" beslutningstreet kan hjelpe deg med å avgjøre om kjøpet vil være verdt det i det lange løp.

Og hei, hvis du gjør det til slutten av flytskjemaet og alle tegn peker på ja, kan du slippe de skyldige følelsene og vite at du gjør et godt gjennomtenkt kjøp.

9. Bli en Mystery Shopper

Du vet det som sier, "Gjør det du elsker, og du vil aldri jobbe en dag i livet ditt?"

Hvis du er en av de menneskene som bare elsker spenningen i jakten, bør du vurdere å bli en mystery shopper. På den måten vil du i det minste gjøre litt ekstra penger for å legge til i kjøpsbudsjettet når trang til å splurge kommer banket.

Og med "oppdrag", inkludert alt fra testkjørede biler til å fange en ettermiddagsbilde, er det ganske mye en mystery shoppinggig for alle der ute.

Men vær forsiktig! Det er en håndfull mystery shopping svindel på markedet, og det siste du vil ha er å finne ut at du har svindlet ut av kontanter du prøvde å tjene - eller verre.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar