Penger

Du er ikke en falsk: Ikke la Imposter Syndrome Hold deg tilbake på jobb

Du er ikke en falsk: Ikke la Imposter Syndrome Hold deg tilbake på jobb

En av mine tidligste minner om "fiasko" går tilbake til da jeg var i fjerde klasse. Vi hadde mottatt våre midtveisrapportrapporter, og jeg hadde en B i min lese- og språkkunstklasse.

Jeg gikk opp til lærerens pult, og følte meg for det meste full av skam - og delvis som jeg skulle kaste opp.

“Ms Vinson, "jeg stottered," er det noe jeg kan gjøre for å forbedre her? Jeg sliter. "Jeg sirklet 80-prosenten med blyanten min og ventet på svaret hennes.

Fru Vinson så rett på meg og sa: "Du er langt fra å slite. Du har en midt nivå B. Du gjør det bra! "

Jeg tenkte for meg selv, Midt-nivå B? Flott?

Imposter Syndrome: Det er ikke bare deg

Til denne dagen føler jeg ofte at jeg sliter - selv når jeg egentlig ikke er det.

Mens jeg skriver, tenker jeg noen ganger på meg selv, Wow, dette er søppel! Hvordan har jeg en jobb som forfatter? Er jeg virkelig en forfatter eller bare noen som later til? Jeg skal tenke på disse tingene selv når jeg skriver noe som min redaktører tror er fantastisk.

Dette er lærebokens tanker som reflekterer imposter syndrom. Og jeg er ikke den eneste personen på jorden som har opplevd det.

Oppsummert, imposter syndrom er når du tviler på at du er "god nok" for å fullføre oppgaver og ansvar. Du er bekymret for at folk vil finne ut at du ikke har noen ide om hva du gjør - selv om du tydeligvis gjør det, vurderer du å ha en jobb i utgangspunktet.

Fenomenet er preget av følelser av inkompetanse, utilstrekkelighet eller oppfattet svindel, ifølge Dr. Audrey Ervin, en psykologi fakultet medlem ved Delaware Valley University. Det ble først beskrevet på 1970-tallet av psykologer Suzanne Imes, Ph.D., og Pauline Rose Clance, Ph.D.

Feilene til imposter syndrom blir vanligvis opplevd av høyoppnådde individer, sier Dr. Ervin i en epost. Citerer forskning, dr. Ervin forklarer at individer som opplever å føle seg som en bedrageri, ofte er assosiert med angst, depressive symptomer, mangel på selvtillit, bekymring, introversjon og mer.

Hvordan føles som en svindel kan holde deg tilbake på jobb - og i ditt personlige liv

Den verste delen om å føle seg som en ingen på jobb? Det kan hindre ytelsen din - og det nesten alltid siver inn i ditt personlige liv.

Ved å føle seg uverdig, kan du gå glipp av kampanjer og lønnsopptak. Den lille stemmen i hodet ditt forteller deg at du ikke er kvalifisert for noen av dem, slik at du ikke engang tenker på å sette dem som mål.

Du blir din egen verste fiende.

Dr. Ervin skriver også at folk kan begynne å overproduce for å bevise at de er i stand til; etter hvert, som kan føre til utbrenthet og motproduktivitet.

Å føle seg som en bedrageri kan til og med presse deg til å bli altfor involvert i din faglige utvikling. Dr. Ervin skriver at folk som prioriterer sin karriere suksess over tid med de nærmeste til dem, kan påvirke deres forhold negativt, forlater partnere og familiemedlemmer til å lide.

Versjoner av Imposter Syndrome

Følelsen av å være en falsk kommer på mange forskjellige måter. I en Fast Company-artikkel, Valerie Young, forfatter av Hemmelige tanker om vellykkede kvinner: Hvorfor kapabel folk lider av imposter syndrom og hvordan trives på tross av det, kategoriserer imposter syndrom i fire hovedundergrupper:

  1. Perfeksjonisten Denne tittelen snakker ganske mye for seg selv, men det koker seg til dette: Perfeksjonister setter super høye mål for seg selv, og når de ikke klarer å nå dem, begynner de å oppleve selvtillit.
  2. Superwomanen / mannen Denne versjonen av imposter syndrom er preget av folk som er workaholics. Disse menneskene jobber hardere for å måle opp til sine kolleger, hovedsakelig fordi de er overbevist om at de er svindel. Det er vanskelig for disse menneskene å nyte tiden borte fra jobben.
  3. Det naturlige geni De som var "smarte" vokser opp, kan falle inn i denne kategorien. Når de ikke får noe rett på første forsøk, dømmer de seg negativt. Deres standarder er nesten umulig høye - og de føler seg ubehagelige eller mangler selvtillit når de ikke møter dem.
  4. Den robuste individualisten Folk som ser å be om hjelp som tegn på svakhet, har en tendens til å falle inn i denne kategorien. Disse personene tror at det ber om hjelp som viser at de er falske - de tror 100% at de skal oppnå alt på egen hånd, ellers er de en feil.
  5. Eksperten Noen som faller inn i denne typen bedragersyndrom, mener at de "lurte" arbeidsgiveren til å ansette dem. De frykter for å bli kalt "uerfaren" eller "unknowledgeable".

Overvinne Imposter Syndrome

Det er skummelt å tro at du kan være det største hinderet i veien for din egen suksess. Det er lett å overse at du selv gjør det.

Heldigvis er det fagfolk der ute som kan hjelpe deg med å identifisere falske følelser av bedrageri - og hjelpe deg med å overvinne dem.

Raghav Parkash er en topp ytelse trener.I de siste fem årene har han hjulpet folk med å nå sitt potensial på arbeidsplassen og i livet.

Parkash avslører at han ser at hans klienter regelmessig sliter med å være ofre for imposter syndrom. Og, sier han, det er vanskelig for de fleste å identifisere det.

"Denial er en måte å se på det," sier Parkash i en epost. "Men jeg tror det er fundamentalt ned til mangel på selvbevissthet. De er uvitende om hva deres vaner eller tankemønstre er. Når folk blir oppmerksomme på deres atferd, kan de da begynne å handle på dem som å snakke med en venn, en leder, en kollega eller til og med å ansette en trener. "

Parkash har viktige skritt for å overvinne disse følelsene som vil hjelpe deg til å bli det aller beste du kan være på arbeidsplassen.

Her er noen av dem:

Anerkjenn og anerkjenn følelsene dine. Selvbevissthet er det første skrittet mot et gjennombrudd. Ta deg tid til å reflektere over dine tanker og hvorfor du tenker på dem - og ta deg tid til å tenke på om de er sanne eller ikke.

Utfordre troen og tankene som dukker opp. Parkash spør sine klienter om hva de vil gi til en venn som hadde lignende tanker - ofte svarer de på en mer positiv måte enn den måten de ville takle det med seg selv. Dette hjelper dem å gjenkjenne den iboende negativiteten de har mot seg selv.

Fokus på hvordan og hvorfor du fikk jobben. Det er ikke en ulykke at du er der du er nå. Du har ferdighetssett, kvaliteter og kaliber for å oppnå det du har så langt - hold det i bakhodet når du forteller deg at du ikke gjør det!

Lag mulighetsspørsmål og ny tro. Spørsmål som "Hvem trenger jeg å bli for å lykkes?" Og "Hva trenger jeg å tro på å lykkes?" Kan hjelpe deg med å fokusere på det større bildet, i stedet for de falske forestillingene du har av deg selv. Når du svarer på dem, vil disse være din nye tro som holder deg på vei til suksess.

Tilstand den nye troen. Når du oppretter tro som er inspirerende, si dem til deg selv hver dag i 30 dager. Parkash sier repetisjonen er et middel til å "integrere og rewire dem inn i vår tenkning."

Feire hver bevegelse i riktig retning. Viktigst, husk å feire suksessene dine! Ikke hver dag vil være perfekt - og du kan fortsatt ha dvelende tanker om tvil - men hver mulighet du tar for å jobbe aktivt gjennom det er en seier.

Ingen fortjener å føle seg som en fiasko - spesielt når det er selvpåført sabotasje. Husk, du er alltid smartere, bedre og sterkere enn du kanskje tror. 🙂

Kelly Anne Smith er en epost innholdsspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar