Penger

7 Awkward Resume feil som får deg til å merke seg for alle de feil grunnene

7 Awkward Resume feil som får deg til å merke seg for alle de feil grunnene

Du vet det som sier, "Du får aldri en sjanse til å få et førsteinntrykk"?

Når det gjelder jobbsøking, er det spesielt sant.

De fleste ansatt ledere tilbringer bare seks sekunder gjennom hvert CV som de mottar, ifølge en studie av The Ladders - som betyr at du må skille seg ut for alle Ikke sant grunner.

Fordi hvis det er noe verre enn å ha ditt CV gått over som middelmådig, er det å ha det gått forbi av andre ansatt ledere for en god latter.

For å lære å skrive et CV som gir et varig (positivt) inntrykk, sjekk ut disse altfor vanlige CV-feilene, ledsaget av virkelige eksempler som savnet market på en spektakulær måte.

1. Ikke korrekturlesing

"Viktigheten av detaljer på et CV kan ikke overvurderes," sa Dr. Heather Rothbauer-Wanish, eier av Feather Communications og en sertifisert profesjonell CV-skribent.

Langt de største klagerne vi hørte fra å ansette ledere og gjenoppta proffene, var skrivefeil og andre feil, en enkel en-gang kunne lett ha tatt.

I utgangspunktet er leksjon en i Hvordan skrive et CV 101 å korrekturlese!

"Kanskje den mest uvanlige feilen jeg noensinne så, var et følgebrev og gjenoppta det vi gjennomgikk i hvilken søkeren feilstavet sitt eget navn!"Sa Timothy G. Wiedman, pensjonert lektor i ledelse og menneskelige ressurser ved Doane University.

"Stavemåten til søkerens etternavn på omslaget stemte ikke overens med stavemåten til hans etternavn på CV - to bokstaver ble gjennomført. Medlemmene av søkekomiteen var ikke helt sikre på hva navnet hans var før vi senere mottok hans transkripsjoner.

"Hva gjorde episoden spesielt minneverdig var det faktum at søkeren uttalt at han var" detaljorientert "i hans følgebrev! Som du kanskje gjette, ble kandidaten ikke ansatt. "

Du vil også sørge for at du sender riktig CV til riktig firma.

"Én gang fikk jeg et CV fra en student som hadde feil firma i objektiv uttalelse,"Sa Alina Tubman, spesialist og karrierekonsulent for campusprogrammer", i tillegg til å tydeliggjøre i objektiv seksjonen at den rollen han søkte etter var en stepping stone for ham å komme inn i en mer prestisjetunge rolle ...

"Og på toppen av det hele, indikerte han at han var leder av en klubb på campus som ikke lenger eksisterte! #Episk feil."

Og sørg for at kontaktinformasjonen din er riktig.

"En klient uttalte spesielt at han ikke kunne tro at han ikke fikk noen svar på hans CV," sa Rothbauer-Wanish.

"Jeg gjennomgikk det, og det så ganske bra ut. Så begynte jeg å sammenligne e-postadressen hans og telefonnummeret han hadde kontaktet meg fra versus den på dokumentet hans. Han hadde feil telefonnummer oppført på hans CV - to av tallene ble transponert på slutten.

"Nå, hvem vet om han hadde fått mange samtaler ... dette viser det en liten detalj KAN koste deg jobben (eller til og med intervju) mulighet. Historiens moral: Sjekk, sjekk og kontroller alt. "

2. Stol på stavekontroll for mye

Stavekontroll er et flott verktøy, men det gjenkjenner ikke konteksten, så ikke tro at du kan hoppe over korrekturlesingstrinnet bare fordi du har brukt det.

"Generell sett er stavekontroll og grammatikkontrollteknologi våre venner," sa Becca Le Blond, HR-veileder for FM Outsource, "men noen ganger blir ting savnet. Det er vanskelig å tro at en kandidat har en "ivrig jeg for detaljer" (ekte eksempel) hvis deres CV ikke er grundig kontrollert. "

Cathie Ericson tilbakekalte fra sine dager som PR-leder: "Vi ville konsekvent få CV fra folk som ønsket å jobbe i" pubic relations ". Jeg ville fortelle dem bare å fjerne det ordet fra stavekontrollen, slik at det ikke ville utilsiktet skje! ”

(Vi har faktisk hørt fra flere PR-representanter som bekreftet å se denne samme uheldige feilen.)

"Vi hadde en søker som sendte et CV som hadde mange typografier på det," sier Bob Bentz, president for Purplegator.

«Min favoritt beskrev jobben sin på en restaurant som følger:« Etter å ha ryddet ut av banken, gikk jeg hjem lykkelig om natten. »Jeg tror det han mente var å rydde ut« ryggen ». Rengjøring av banken var nok et problem .”

Et annet problem? Denne gaffe deles av JobMob: "Erfaring:" Barnevernsleverandør: Organiserte aktiviteter; tilberedte lunsjer og slanger. "Yikes!

3. Gjør det tydelig at du har brukt en CV-mall

"CV-malen er en velsignelse for noen jobbsøkere," sa Clair Jones, Chief Strategy Officer of Witty Kitty Creative, "men vær sikker på at du husker å fylle ut alle feltene og aldri la kopiere originalen til malen.

"Vi hadde en søker for en freelance-stilling som brukte" John Smith ", men det var definitivt ikke hans navn og stemte ikke overens med resten av hans informasjon.Mens det var morsomt og en ærlig feil, viste det seg definitivt at han mangler oppmerksomheten på detaljer vi ser etter i en ny leie.

Alltid korrekturlest ditt CV, folk! Hvis du ikke klarer noe så enkelt, har du sannsynligvis ikke noe sted som gjelder for en teknisk jobb. "

Glen Loveland, HR-leder for CCTV News, advarer også mot at «sende inn CV-en din med« sporendringer »-funksjonen fortsatt slått på. (Ja, dette har skjedd mer enn en gang.)

"Det viser meg at du ikke skrev din CV selv, hvordan du puffed opp bestemte seksjoner for å se mer erfarne enn du egentlig er, og demonstrerer din fullstendige mangel på oppmerksomhet på detaljer. Disse gjenopptas - uansett hvor mye potensial en kandidat kan ha - blir umiddelbart slettet. "

Sak i punkt? Denne blooper rapporterte i The Washington Post: "[En kvinne] sendte hennes CV og følgebrev uten å slette andres redigering, inkludert slike kommentarer som "Jeg tror ikke du vil si dette om deg selv her" og notater som pekte på grammatiske og stavemessige feil. "

"Tilsynelatende hadde hun nettopp tatt det som hun kom tilbake og videresendt det," fortalte Matt Salo, direktør for helsedirektoratet for helse- og menneskelige tjenester fra National Governors Association. "Det var unødvendig å si at personen ikke ble ansatt."

Hvis du er opptatt av å bruke en CV, har dette nettstedet tonnevis av gratis alternativer du kan bruke. Et annet alternativ er å sjekke Etsy for mer kreative versjoner. Ikke glem å bytte all ferdigfylt informasjon til din egen.

4. Inkludert unødvendige personlige detaljer

Vi ble overrasket og forferdet for å finne ut hvor mange av våre kilder hadde historier om åpenbar oversharing av jobbsøkere.

"Folk som deler sine hobbyer og personlige tragedier i CV er en av de raskeste måtene å bli kuttet av hensyn," sa Dirk Spencer, rekrutteringsrådgiver og forfatter.

"Folk vil fokusere på ferdighetene som er relatert til jobben for hånden, for å maksimere sjansene for å få et tilbud. Her noen eksempler på TMI inkludert på virkelige liv gjenopptar ikke å etterligne:

  • "Lykkelig gift med tre vakre barn.
  • "Kone heter Mary.
  • "Født crafter.
  • "Harley elsker.
  • "Selvlært. (Denne kommentaren resulterte i at ansettelsesleder som bestemmer at kandidaten kanskje ikke fungerer bra med andre.)
  • "Nylig død i familien tvang meg til å starte mitt eget selskap. (Denne kommentaren var bare skummel til ansattssjefen. Kandidaten hadde sikret seg åpen og ærlig.)
  • "Svart belte inn (sett inn din favoritt eller minst favoritt kampsport her). (Med et "svart belte" omtale, hører de fleste HR-avdelinger denne bryte nyhetslyden i deres hode: 'Java-programmerer med svarte belteangrep ansatte. Nyheter på 11 ...') "

Andre edelstener fant vi spesielt morsomt:

"Jeg så en gang en CV som inkluderte under avsnittet" Interesser "," Spising peanøttsmør. " Umiddelbart alt jeg kunne bilde, var peanøttsmør smurt over [søkerens] ansikt og hennes smekkende lepper. "

- Lori Bumgarner, M.Ed., lidenskaps- og karrierekspert på paNASH.

"År siden da vi hadde faksmaskiner, og da jeg jobbet i en annen nisje (konstruksjon), mottok jeg et CV med et håndskrevet følgebrev som bare sa dette:" Jeg har aldri blitt dømt for noen sexkriminalitet. ""

- Scott Love, juridisk rekrutterer og eier av The Attorney Search Group.

5. Bilder som er mindre enn profesjonelle

Det er litt debatt i karrierefeltene om du burde ta med et bilde på ditt CV i det hele tatt. Vi vil si at det er sannsynligvis best å spille det trygt og la en ut - spesielt hvis du skal følge eksemplene nedenfor.

Phoebe Aitken, HR Spesialist hos Voices.com, har sett mer enn noen få "søkere legger til upassende bilder av seg selv til deres CV," sa hun.

"Noen var mistenkelig som et passfoto eller kan ha kommet fra en datingapp."

"I min erfaring som rekrutterer har jeg sett mange aspekter av episk feil, med ... de mest uhyggelige feilene vises for det meste i dekselbilder, sier Galin Kolev, markedsføringsleder for Fantastic Services.

"Jeg har hatt mange tilfeller der forretningspartnere som søker vedlagt dekker bilder av seg selv på stranden eller på en nattklubb med en flaske whisky i sine hender og sigarer i munnen, omgitt av vakkert kledde damer som alle glir i sminke. Dette er ikke den riktige måten å gå på; Når alt kommer til alt, søker jeg intelligente og ambisiøse partnere som inspirerer tillit, og feste dyr knapt kvalifiserer som sådan. "

6. Prøver å være morsom / kreativ

Ditt CV er ikke stedet å forsøke å vise frem din skinnende personlighet. La det for intervjuet - som du bare vil få hvis ditt CV er en polert presentasjon av dine ferdigheter, erfaring og prestasjoner.

Du kan tenke at du injiserer litt humor og levitet ved å si at målet ditt er å "bli overlord av galaksen" eller øke "Jeg har en levetid verdt teknisk kompetanse" med "Jeg var ikke født - min mor valgte bare å" skille ut barn "fra spesialmenyen" (faktiske CV-utdrag delt på JobMob).

Men alt du egentlig gjør er å gi ditt CV et engangspass til papirkurven, ifølge ekspertene vi snakket med.

Adam Hatch of Resume Genius husker å se dårlige forsøk på kreativitet i noen "awesomely cringeworthy" deksler. (CV er ikke det eneste stedet du kan skru opp.)

En av hans favoritter var en gåtefull litteratur hvor jobbsøkeren skrev hele greia i andre person og klarte å gjøre det pinlig selvforstyrrende, sier han.

Adressert til en ansatt leder med åpningslinjen, "Dine hender skjelver mens du holder dette brevet," var det tre fulle sider, og inkluderte slike merkelige og forferdelige (og grammatisk feil) linjer som:

  • "Du legger hodet høyt opp som en struts, og du vender hodet mens du lukter luften av spenning."
  • "Det trekker deg inn, og det hakker deg som å ta rusmidler på en rutsjebane."
  • "Her er en mann av så vitt og poise i hans skrifter, en magi han holder deg fengslet."

Så langt som eksperimentell skriving går, er det morsomt om ingenting annet. Men som et brevbrev? Det er et togvrak.

Med det sagt: Kjenn publikum. Hvis et selskap viser denne typen personlighet på egen nettside og sosiale medier, kan kreativiteten din være en hit.

7. Ikke å si sannheten

Enten det er pyntende fakta eller "straight-up lying" som Russab Ali, grunnlegger av SMC Digital Marketing, setter det, det er ikke kult, og ansette ledere vil spot det.

"Jeg kan fortelle at du ikke har 2400 på din SAT etter grammatikken du har på CV-en din," sa Ali. (Merk: Fra 2005 til 2016 ble SAT scoret ut av 2400. Det er nå tilbake til 1600.)

Riktig nok, men ingen vil tvile på deg om du hevdet at du var en gang på et NHL-lag, ikke sant?

Pierre Tremblay, direktør for menneskelige ressurser på damprengjøringsleverandørfirmaet Dupray, tilbød denne historien om en arbeidssøker så braser det på grunn av det: "Vi hadde en kandidat som løgner spesielt om å være en del av en profesjonell idrettsorganisasjon. Denne personen sa at han var en tidligere spiller av New York Islanders.

"Dessverre for ham er jeg en stor hockey fan og jeg gaog hans navn mens vi var på telefonintervjuet. Jeg spurte ham hvilken posisjon han spilte og hvis han fortsatt snakket med flere av lagkameratene (som spilte 20-noe år før han gjorde). Etter omtrent fem minutter av denne sjarade kalte jeg ham en løgner og hang opp. "

Din sving: Har du vært skyldig i noen av disse gjenoppta faux pas (selv om du er på et mindre episk nivå)?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.


Skrive Inn Din Kommentar