Penger

Hun er en Whisk-Taker: Råd fra en homebaker som vendte passjon inn i fortjeneste

Hun er en Whisk-Taker: Råd fra en homebaker som vendte passjon inn i fortjeneste

I fjor kuttet Jennifer Jacobs ut mer enn 1000 cupcakes, 2000 macarons, 1300 kaker og for mange kaker å telle.

Ved den produksjonsgraden, vet du baking er ikke bare helgens hobby eller en stress-reliever, selv om det er hvordan det startet. Det er nå hennes virksomhet: Wandering Whisk Bakeshop.

Den 30 år gamle bosatt i St. Petersburg, Florida, tjener en betydelig inntekt gjennom sin hjemmekorporasjon - ikke nok til å regne som en heltidslønn, men definitivt nok til å hjelpe henne å kjøpe sitt første hjem.

I tillegg til å piske opp en storm, jobber Jacobs også en 9-til-5-skift som tilknyttet produsent på Home Shopping Network. Etter at hun har pakket opp sin veske for dagen, tilbringer hun de neste fem timene påfyllingsordrer.

Så hvordan bygde hun en fullverdig virksomhet mens man opprettholde en heltids karriere og ikke miste henne?

Admittedly, det var noen sen-nightere hvor hun fant seg krummet på hennes kjøkkengulv med tårer i øynene hennes, men siden hun slått opp sin virksomhet i 2014, har Jacobs latt en rekke leksjoner for å hjelpe fremdriften hennes fremover.

I håp om å inspirere andre til å gjøre hobbyer og lidenskapsprosjekter til en fortjeneste, deler Jacobs sine topptips for kreative selvstartere.

1. Lær hvordan du styrer din tid

I dag jobber Jacobs med sin 9-til-5-jobb hos HSN. Når hun går av jobb, går hun på kjøkkenet til klokka 11.00 - midnatts topper. Søvn er viktig for henne, og hun lover seg minst syv timer om natten.

Men da Jacobs først startet, trakk hun en rekke sennevere.

Hvorfor? Hun ventet til siste øyeblikk for å begynne å fylle ordrer, noe som ikke er ideelt når en bryllupskake tar minst 15 timer fra ideasjon til ferdigstillelse.

Jacobs har overvunnet denne utfordringen ved å prioritere - og scribbling massevis av gjøremålslister. Faktisk ga bestemoren hennes noen søte Post-it Notes, som Jacobs stikker rundt på kjøkkenet hennes.

Disse notatene hjelper henne å finne ut hva som må gjøres i kveld og hva kan vente. Hun gjør også en innsats for å jobbe videre, kanskje prepping glassingen eller finessing et design før bakeprosessen begynner.

2. Vet at det vil være sakte først (men bruk den tiden klokt)

Jacobs 'virksomhet tok ikke av seg over natten. Hun har gjort dette i mer enn tre år, og mens hun hele tiden er opptatt, var det ikke alltid tilfelle.

"Forvent ikke at du skal kunngjøre at du har startet en bedrift, og at folk skal flocke," advarer Jacobs.

Nøkkelen er å være realistisk og å være tålmodig. Hun ler nå på ideen om fritid og oppfordrer de som nettopp har begynt å nyte det.

Jacobs oppfordrer fledglings til å bruke denne ekstra tid til å finpusse sine ferdigheter - å ta klasser, lese bøker og lære nye teknikker.

Når virksomheten rammer opp, vil du lengre etter den fritiden, sier hun.

3. Når Business Booms, Lær å si nei

I begynnelsen av 2017 hadde Jacobs en av de øyeblikkene som landet henne i tårer på kjøkkengulvet. Hun hadde tatt for mange ordre til å håndtere.

Siden den kvelden har hun vært forsiktig for ikke å gjenta sin feil.

Gjennom prøving og feiling har hun lært hva som kan gjøres. Det er tatt tid, innrømmer hun, men nå sier hun nei til ordre, hun kan rett og slett ikke passe inn i sin tidsplan.

Jacobs tøver ikke med å skru ned ordrer som ikke er i styrehuset hennes. For eksempel, hvis noen ber om en gigantisk fondant-dekket dinosaur til en barnebursdag, vet hun at det ikke er noe hun spesialiserer seg på - eller til og med nyter. Hun løser problemet ved å henvise kunden til en annen lokal baker.

"Du må gjøre det du liker," understreker Jacobs. Ellers kan det føre til utbrenthet, noe som fører til hennes neste tips ...

4. Ikke la virksomheten din forbruke deg

Levende og pustende søtsaker lyder som en drøm for de fleste av oss, men Jacobs må være forsiktig med ikke å utslette seg selv.

"Det blir din eneste tanke", sier hun om baking. "Jeg mener, jeg våkner opp, og jeg tenker på kake. Jeg går i seng, og jeg tenker på det. Jeg er på Instagram, og jeg ser på kake ... "

Passion er nøkkelen, men Jacobs oppfordrer selvstartere til å finne en balanse. Hvis du ikke gjør det, risikerer du å miste din lidenskap - og din virksomhet.

Nøklene til henne sier nei til det hun ikke kan håndtere (se tips nr. 3) og tilbringe tid utenfor kjøkkenet.

Jacobs innrømmer at det er lett å glemme sine venner og familie og lade frem med hodet ned, men hun behov de menneskene og hennes "meg tid" - den tiden å puste inn noe annet enn kake.

5. Kjenn din verdi

Å legge en prislapp på varene dine er vanskelig. Du vet hvor mye tid og krefter gikk inn i noe, men gjør de? Vil de betale at mye for disse cupcakes?

"Jeg følte meg som i begynnelsen, jeg var praktisk talt å gi ting vekk fordi jeg var bekymret," sier Jacobs. Hun ville finne seg selv å tenke: "Dette er ikke så bra som det de ser på Pinterest eller Instagram."

Men over tid var hun i stand til å slutte å sammenligne seg med andre. "Husk at de kanskje har gjort dette i 20 år eller har gått i skole for dette," sier hun.

Plus, hun minnet seg selv at folk ikke bare betaler for sitt produkt og for ingrediensene går inn i den. De betaler også for sin tid (husk at det tar minst 15 timer å lage en bryllupskake) og hennes talent.

Og hun har funnet folk er villige til å betale. Jacobs starter nå sin prising på $ 160 for tiered kaker som serverer 32 personer, $ 42 for et dusin smørbrød, $ 35 for et dusin makaroner og $ 22 for et dusin informasjonskapsler.

6. Søk Mentorer - Sjansene er, de er villige til å hjelpe

I løpet av september hoppet Jacobs på et fly til Lincoln, Nebraska.

Hvorfor? Hun tilbringer dagen med Angela Garbacz, konditor, matstylist og eier av Goldenrod Pastries.

Jacobs hadde koblet seg sammen med Garbacz gjennom Instagram, og Garbacz hadde invitert Jacobs for en tur til bakverkets murstein og mørtelbakke.

Der skygget Jacobs eieren, pekte henne med spørsmål og observere hennes kunst. På slutten av det hele tilbød Garbacz selv Jacobs tilgang til forretningsplanen.

«Du tror bare fordi hun er en stor baker, hun vil ikke hjelpe, men du vil bli overrasket,» sier Jacobs.

Jacobs begynner nå å betale det fremover. Folk vil nå ut til henne om visse baketeknikker eller med henvendelser om å starte egne virksomheter. Jacobs er mer enn glad for å svare på disse spørsmålene og å hjelpe andre på veien - akkurat som hennes mentorer gjorde for henne.

«Bare nå ut,» sier hun. "Det er så mange som er villige til å hjelpe deg - gratis."

7. Godta at ikke alle er din kunde ...

... men de kan hjelpe deg på andre måter.

Jacobs husker å høre denne tingen av råd et sted, og det står fast med henne:

Folk kan støtte virksomheten din - selv om de ikke kjøper eller ikke har råd til en kake. Kanskje de vil fortelle noen om den fantastiske kaken de så på Instagram. Eller at en bursdagsfest de nylig deltok, skryte vakre, saftige (som planten) cupcakes.

"Ordet er det viktigste for enhver bedrift," sier Jacobs.

Det kan også være at noen er der for å låne en hånd - som moren hennes.

Det var en natt for ikke så lenge siden hun begynte å føle seg overveldet. Hennes mor tilbød å slutte å hjelpe med å vaske opp, og Jacobs omfavnet hennes hjelp og hennes varme firma.

"Bare omg deg med støttende mennesker," sier Jacobs. "Alle har en annen hensikt."

8. Utnytte deg selv på (gratis!) Sosiale medier plattformer

Jacobs har ikke betalt en eneste krone for å annonsere.

I stedet har hun vært smart om å bruke gratis sosiale medier plattformer til hennes fordel.

Hennes favoritt er selvfølgelig Instagram, som gjør rettferdighet til sine kunstige kreasjoner. Jacobs investerte i et oppusset kamera og tar alle sine egne bilder. Hun er i stand til å koble seg til mennesker nær og langt (så langt som Australia).

Hun har også vært stor på å anmode om Facebook-vurderinger.

Nylig begynte Jacobs å følge opp med kunder og oppfordre de som var fornøyd med sitt arbeid for å skrive en rask anmeldelse for Wandering Whisk på Facebook.

"Nesten alle forlater en anmeldelse," sier hun.

Lesing av positive vurderinger kan hjelpe nye kunder med å ta en sjanse på Jacobs, selv om de aldri har sett hennes produkt i person eller ennå ikke har prøvd henne Banana Nutella-cupcakes.

9. Bygg ekte relasjoner med kundene dine

Jacobs forsøker å delta i sine lokale alumni grupper, delta i møter og regelmessig sette seg i situasjoner hvor hun kan koble seg til nye mennesker.

Og det er ikke slik at hun kan skyve visittkortet sitt i folks ansikter. Hun liker å ha ekte samtaler med andre. Hvis Wandering Whisk kommer opp, flott. Hvis ikke, det er også bra.

I tillegg til nettverk, jobber hun med å bygge relasjoner med sine kunder. "Du bør ikke se på dem som om de kjøper ett produkt og gir deg penger," sier hun.

Wandering Whisk får massevis av gjenta kunder. Faktisk plasserte en kvinne sin tredje bestilling med Jacobs om to måneder.

"Det er veldig viktig å bare være en ekte person og bygge et forhold og stille spørsmål og bli kjent med dem som en person" hun legger vekt på. "Det er grunnen til at jeg gjør dette. Jeg elsker å bli kjent med folk og høre deres tilbakemelding. "

10. Ikke hjørne deg selv

Selv om Jacobs har mestret makaronens tekniske kunst, nekter hun å åpne en macaronbutikk.

Hvorfor? Det er bare en fase - akkurat som cupcakes og donuts og alt annet betraktes som "craft" og "trendy" når som helst.

I stedet vil hun forbli Wandering Whisk Bakeshop, med vekt på bakeri. Hun oppfordrer andre til å gå inn i sine egne næringer med samme type fokusert fleksibilitet i tankene.

"Hold det bredt og fleksibelt og skikkelig," sier hun.

Og fortsett å lære!

Les mer om starten på Wandering Whisk her.

Carson Kohler ([email protected]) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er mer en "wanderer" enn en "whisker."

Skrive Inn Din Kommentar