Penger

Hvordan disse 8 bedriftseiere visste at det var på tide å leie deres første ansatt

Hvordan disse 8 bedriftseiere visste at det var på tide å leie deres første ansatt

Vi snakker mye om å starte en bedrift ved å "jobbe lean" - iført alle hatter og få ting på bakken alene. Når det bare er du og en ide, har du ikke råd til å ansette et lag for å støtte deg, og noen ganger for mange tanker bare forstyrrer fremgang i stedet for å akselerere det.

Men la oss si at du har kjørt din virksomhet for en stund, og ting blir mer kompliserte. På hvilket tidspunkt er det fornuftig å be om hjelp og starte outsourcing noen av oppgavene dine - bokføring, skatter, teknisk støtte, etc.?

Vi intervjuet åtte bedriftseiere for å finne ut hvordan de innså at det var på tide å ansette sin første ansatt, og hvordan de gikk om å finne den personen.

Her er hva de fortalte oss ...

Når er det på tide å leie din første ansatt?

Det største tegnet kan det være på tide å få hjelp? Føler seg helt overveldet.

"Jeg ble trukket i for mange retninger," sa Diana Goodwin, administrerende direktør og grunnlegger av AquaMobile, en svømmeskole som tilbyr alt fra hjemme-leksjoner til livreddere til leie. "Da jeg begynte å føle seg overveldet av omfanget av ansvar jeg hadde på daglig basis, visste jeg at det var på tide å ansette litt hjelp."

"Jeg visste at det var på tide å begynne å ansette ansatte når Jeg hadde bokstavelig talt ikke nok timer på en dag til å gjøre alt, inkludert salg, "forklarte Julie Austin, oppfinner og produsent av Swiggies håndleddsvannflasker.

"Min opptaksliste var så lang at jeg forferdet virksomheten jeg nettopp hadde startet og fryktet for hvilken suksess som kunne se ut," sier Ben Brooks, administrerende direktør i PILOT, en teknisk oppstart som hjelper folk med å håndtere sine karrierer.

Affordability Question

Selvfølgelig, følelsen overveldet og å kunne finansielt begrunne en ny leie er to separate ting. Når du har bestemt det, er det fornuftig når det gjelder produktivitet, hvordan kan du være sikker på at den passer til bedriftens bunnlinje?

Max Farrell, medgrunnlegger av lastebil-fører-oppbevaring plattform WorkHound, citerte en stor måling han lærte fra sin mentor, Ted Alling av logistikk-akselerator Dynamo: "Hvilken hatt har du på deg, din $ 800, $ 80 eller $ 8 hatt?"

Med andre ord, hvis du kan finne en ansatt for å ta de mindre viktige oppgavene av hendene dine, kan du fokusere på det arbeidet du gjør best - og det arbeidet som gir høyest avkastning for bedriften din.

"For andre som står overfor følelsen av å overvelde, vil jeg oppmuntre deg til å ta en titt og lage en liste over alle de verdifulle aktivitetene du regelmessig finner deg selv," sa Aaron Lee, president og administrerende direktør for digital markedsføringskontor Illuminati Studios .

Legg opp tiden det tar deg hver uke, og multipliser det med hva din fakturerbare rente er. Du vil raskt innse at det er langt mer produktivt å ta med noen som kan hjelpe deg med oppgavene, frigjøre mye mer verdifull tid som du kan ta tilbake og begynne å regne med! "

Todd Bellistri, administrerende direktør for uavhengige ytelsesforvaltningsfirmaet August Benefits, husket et råd som hans mentor ga ham for 20 år siden da han var klar til å ansette sin første ansatt: "Hvis du tror du trenger å ansette noen, må du ansette noen umiddelbart - før du har tid til å spørre," Kan jeg ha råd til det? " For å flytte virksomheten fremover må du delegere de tingene som holder deg tilbake. "

"Til dags dato," Bellistri sa, "Jeg tenker ikke to ganger om å bringe på en ny ansatt. Hvis jeg tror jeg trenger å ansette noen, bringer jeg dem på. Kostnaden virker alltid ut gjennom forbedret produktivitet. "

Hvor skal man se etter den rette personen

Så du har innsett det er på tide å ansette den første ansatt - nå, hvordan finner du dem? Hvem bør du vurdere?

Her er hva disse bedriftseiere anbefaler.

1. College studenter

Hvis du leter etter noen til å fullføre grunnleggende oppgaver til en rimelig pris, er studenter et godt alternativ.

Andrew Church eier Bison Hill Stonecrafts, som produserer husholdningsartikler som coasters, ostbrett og julepynt fra gjenvunnet takskifer, og han har også en heltidsjobb som ingeniør hos GE Transportation. Han følte seg "skremt av repeterbart arbeid som [han] lett kunne trene noen andre."

Så spurte han familie og venner om de visste noen studenter som kunne passe regningen som "de har vanligvis den mest fleksible tidsplanen av stort sett alle."Denne fleksibiliteten var viktig for ham, da han trengte noen som kunne møte ham i helgene og etter arbeidstid.

Goodwin, som driver svømmeskolen, tok en lignende takk. "Jeg begynte med å gå til de lokale universitetene og høyskolene for å se om det var studenter som var påmeldt i virksomhetsprogrammer på jakt etter jobb," sa hun, "som mange av disse programmene har kunnskapsrike markedsførere og HR-studenter som ønsker å bygge opp CV og få erfaring. ”

Arbeide med disse elevene viste seg ofte å være gjensidig fordelaktig, både for firmaet mitt og seg selv. Faktisk for flere studenter begynte det som deltidsarbeid endte med et heltidsjobb. "

2. Ikke-tradisjonelle ansatte

Frilans, gig-basert økonomi er ideell for nye ansettelser av flere grunner.

"Jeg prøver nå å ansette så mange freelance, deltidsansatte som jeg kan," sa Austin. “Kostnaden ved å ha en heltidsansatt, er ikke lenger fornuftig for meg som en liten bedriftseier. Med nettsteder som freelancer.com og Upwork, er det mye lettere å finne disse menneskene. "

Avi Lele, administrerende direktør for Stock Gift Card Company Stockpile, påpeker: "Bare fordi du trenger [noen] denne måneden, betyr det ikke at du skal ha det samme behovet noen måneder fra nå. Men når de er på lønnen din, må du betale dem hver måned - en surefire måte å brenne gjennom kontanter.

"Det er også lite sannsynlig at du finner alle ferdighetssettene du trenger i en heltidsperson. Av disse grunner er det vanligvis bedre å starte med å ansette konsulenter, entreprenører eller rådgivere som hver kan hjelpe deg i noen timer i uka eller måned med diskrete deler av virksomheten din. "

Brooks ble enige om: "Noen ansatte jeg har ansatt har til slutt ikke jobbet, så et kontraktsforhold er en bedre struktur for å bli kjent med noen og sørge for at den fungerer for begge parter. "

3. Henvisninger

Henvisninger er en solid måte å finne arbeidere som allerede har blitt overvåket av folk som har mening du kjenner og stoler på.

"Jeg fikk en henvisning til en virtuell assistenttjeneste fra en medarbeider," sa Brooks. "Det samme for å finne en god bokholder. Jeg fortsatte å få forslag fra gode leverandører og fulgte opp, sikret teamet, og har ikke blitt skuffet ennå! "

Din tur: Hvis du driver en liten bedrift, har du ansatt din første ansatt? Hvilke oppgaver har du outsourcet, og hvorfor?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.


Skrive Inn Din Kommentar