Penger

Hvordan Facebook kan skade din jaktsjakt (det er ikke på grunn av Racy-bilder)

Hvordan Facebook kan skade din jaktsjakt (det er ikke på grunn av Racy-bilder)

Når er den siste gangen du Googled deg selv?

Øvelsen kan virke forglemmelig og selvfornøyd. Men hvis du er i markedet for en jobb, kan det være nødvendig med å oppdatere din CV og polere omslaget ditt.

Du må vite historien din online-tilstedeværelse og sosiale medier forteller om deg - fordi potensielle arbeidsgivere sannsynligvis leser det.

I løpet av det siste tiåret har imidlertid denne historiens betydning vokst eksponentielt.

Arbeidsgivere sjekker dine sosiale medier

Sixty prosent av arbeidsgiverne bruker sosiale nettverkstjenester til å jobbe kandidater, ifølge en årlig karrierebygger studie. Det er opp fra bare 11% i 2006.

Nesten så mange - 59% - ser deg på søkemotorer når du søker om en jobb.

"Verktøy som Facebook og Twitter gjør det mulig for arbeidsgivere å få et glimt av hvem kandidatene er utenfor rammen av et CV eller et brevbrev," sa Rosemary Haefner, sjefspersonell for CareerBuilder.

Vi har hørt om disse praksisene fra karriere fagfolk i mange år. Som et resultat har mange jobbsøkere dramatisk begrenset sin tilstedeværelse på nettet.

Den største feilen du kan gjøre på nettet

Men hvis du gjemmer ditt personlige liv ved å bevare din online tilstedeværelse helt, kan du skade sjansene dine med potensielle arbeidsgivere.

En overraskende 41% av arbeidsgiverne sier at de er mindre tilbøyelige til å intervjue deg hvis de ikke finner noen informasjon om deg online.

Så du kan være bedre å dele for mye enn for lite.

Før du får panikk og begynner å repostere Facebook-bildene dine, er det noen gode nyheter.

De fleste arbeidsgivere - 60% - leter etter informasjon som støtter dine kvalifikasjoner for jobben ... ikke søker måter å inkriminere deg på.

Og resultatene kan være positive. Om lag en tredjedel av arbeidsgiverne som sa at de skjermet kandidater via sosiale nettverk, har funnet informasjon som ledet dem til å ansette noen, gjelder også:

  • Bakgrunnsinformasjon som støtter jobbkvalifikasjoner
  • profesjonalitet
  • Personlighet som passer til bedriftskultur
  • Bevis på en rekke interesser
  • Stor kommunikasjonsferdighet

Imidlertid innrømmer 21% at de leter etter grunner ikke å ansette deg. Og halvparten av ansette ledere som bruker sosiale medier til å skjerme kandidater har funnet noe som holdt dem fra å ansette en kandidat. Yikes.

Men tingene som ansetter ledere siterer som avslag i din online tilstedeværelse, er ikke sjokkerende:

  • Provokative eller upassende bilder, videoer eller annen informasjon
  • Drikke eller narkotikabruk
  • Diskriminerende kommentarer
  • Snakker dårlig om medarbeiderne eller tidligere firma
  • Dårlig kommunikasjonsevner

Hvordan lage en online tilstedeværende arbeidsgivere vil elske

Så, ansette ledere ser nesten definitivt deg på nettet, og du må være sikker på at de finner noe når de gjør det.

Hvordan sikrer du at de liker det de finner?

1. Skreddersy din online tilstedeværelse til typen firma du vil jobbe for

For det første er det ingen magisk formel for den perfekte sosiale media-tilstedeværelsen.

Det er en refleksjon av din personlighet, så det må passe hvem du er og hva slags jobb du vil ha.

Jeg, for en, vil ikke jobbe for alle som ikke setter pris på min online-godhet.

Andre arbeidsgivere lener motsatt måte, du kan gjette, og vil ikke ha ansatte som flaunt deres mindre profesjonelle side online.

2. Fokus på LinkedIn

Hvis du er usikker, hold deg til LinkedIn for nå.

Å være tilstede og aktiv på dette nettverket kan vise potensielle arbeidsgivere du er seriøs om jobbsøking uten å avsløre for mye.

Og det er liten sjanse for at en taktløs venn eller sint fetter sululerer profilen din med provoserende bilder eller kommentarer.

3. Bruk personverninnstillinger strategisk

Hvis du er mer sikker på ditt personlige merke og ønsker å la potensielle arbeidsgivere oppdage deg på flere personlige nettsteder som Facebook og Instagram, bli kjent med personvernet deres.

For eksempel, på Facebook, kan du velge post-by-post som vil se innholdet ditt. Vær smart om innholdet du gjør offentlig og hvilke grupper av venner du deler mest avslørende innlegg.

4. Pass på at du deler Noe

Du er sannsynligvis bedre å være kresen og gjøre noe innhold offentlig enn å skjule alt.

30 prosent av arbeidsgivere som skjermer via sosiale medier vil bli kjent med deg så sterkt, de vil sende deg en vennsforespørsel, selv om kontoen din er privat.

Å bestemme om å akseptere eller ikke, kan bli vanskelig! Unngå det ved å holde strategiske innlegg offentlig.

5. Google selv - Ofte

Den beste måten å vite hva noen vil finne når de søker navnet ditt på nettet, er å - kan du gjette? - søk ditt navn på nettet.

Facebook lar deg se profilen din som den du velger. Så du kan se hva moren din ser, hva vennene dine ser og hva publikum ser når de lander på profilen din.

Google deg selv i et privat eller incognito-vindu for å finne ut hva fremmede kan se.

Du kan også konfigurere Google Alerts for ditt navn og få en daglig eller ukentlig rapport om hvor du kommer opp online, eller søk navnet ditt på IceRocket for å se hvem som snakker om deg på blogger og Twitter.

Social Media Vetting fortsetter å vokse

"Med flere og flere mennesker som bruker sosiale medier, er det ikke uvanlig å se bruken av rekruttering til å vokse også," sa Haefner.

Og bruken har vokst år etter år. Andelen arbeidsgivere som vetter gjennom sosiale medier har gått fra 11% i 2006 til 22% i 2008 til 52% bare i fjor.

Som vi alle hælder mer av vår tid, personligheter og historie til vår online tilstedeværelse, kan vi bare forvente at tallene fortsetter å vokse.

Enten du aktivt søker en jobb nå eller ikke, vær oppmerksom på historien du presenterer - så det kommer ikke til å bite deg når det er for sent.

Din sving: Har du blitt akseptert eller nektet en jobbmulighet på grunn av sosiale medier?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar