Penger

Denne matte læreren fant en måte å tjene $ 1 millioner / år. Slik gjorde han det

Denne matte læreren fant en måte å tjene $ 1 millioner / år. Slik gjorde han det

Redaktørens notat: Dette innlegget løp opprinnelig i april 2015.

Studenter og fagfolk veier kostnadene og fordelene ved tradisjonell høyere utdanning mot mer praktiske - og rimelige - online-alternativer.

Den elektroniske utdanningsbransjen er klar til å overgå 240 milliarder dollar i 2021, ifølge Global Industry Analysts, Inc.

Men hvor vil de milliarderene gå? Hvem vil kontanter i, og hvordan kan du få din brikke?

En stor del av det går til instruktørene: folkene som lager pedagogisk innhold rundt sin kompetanse i emner som interesserer dem.

Faktisk, Jeg har tjent mer enn $ 5000 i de siste månedene fra et online kurs jeg lanserte i november.

De eneste "kvalifikasjonene" jeg har er fra min egen forskning og erfaring; Det kreves ingen profesjonelle sertifiseringer.

Her er et par eksempler på vellykkede kurs du kan lære av, pluss det du trenger å vite for å lage ditt eget online kurs.

Innbetaling på ekspertise: To gode eksempler

John Azzi og Eliot Arntz tjente mer enn $ 1 million i 2014 for deres kurs på iOS 8 app utvikling og sitt nye Swift programmeringsspråk.

Deres suksess skyldtes en kombinasjon av solid, nyttig innhold, utmerket kundesupport, og selvfølgelig noen gode markedsføringsarbeid på teknologivennlige plattformer som Reddit og Product Hunt.

Kurset tok paret i tre måneder og $ 1000 for å fullføre, en investering som siden har betalt seg selv mange ganger over.

Rob Percival, en tidligere videregående matematikklærer fra Cambridge, England, fant lignende suksess. Med fire kurs på ulike programmeringsemner har han nettet over $ 1 million de siste ni månedene.

Med inntekt fra et webverten han eide å støtte ham, satte han inn tre måneders heltidsarbeid på sitt første kurs, og skapt mer enn 30 timers læringsinnhold. Problemet var da han løslatt det, var det ingen som kjøpte.

Rob tok den vanskelige beslutningen om å gi studentene adgang til kurset gratis for å bygge opp noen positive testimonials, og så fortsatte han å selge den til sin database av web hosting kunder.

Ikke alle av dem var interessert i how-to-kode gjenstand, men en stor nok prosentandel var at kurset begynte å tiltrekke seg oppmerksomhet og salg fra fremmede også.

Hva kan du lære?

Mens eksemplene ovenfor fokuserer på svært tekniske emner, er det online kurs på en rekke fag.

Naturligvis kan kurs med veldefinerte utfall som kan hjelpe studenten med å tjene mer penger, ha en tendens til å fungere bra, men det er ikke et nullmarked for ikke-tekniske fag.

Begynn med å ta oversikt over dine egne ferdigheter og erfaringer, spesielt hvis du har overvinnet noen utfordringer eller kamp i fortiden. Odds er, andre sliter med de samme utfordringene og kan lære av din kompetanse.

For eksempel, hvis det er et bestemt program du bruker i jobben din, kan du kanskje lage den endelige guiden til den programvaren.

Det var akkurat hva Brett Kelly gjorde med Evernote Essentials, hva Joseph Michael gjorde med Lær Scrivener Fast, og hva Matt Donley gjorde med Master Sketchup.

Faktisk kan du bli overrasket over å vite at god gammel Microsoft Excel er et av de mest ettertraktede temaene på utemys online utdanning plattform.

Test ideene dine og ikke vær redd for å mislykkes

Etter å ha lest noen av disse galne suksesshistoriene, ønsket jeg å prøve min hånd på å lage et kurs også.

Det første kurset jeg bygget var på å ansette og jobbe med virtuelle assistenter i småbedrifter, og det var en komplett flop. Selv om det tok meg tre eller fire uker å fullt ut skissere og produsere videoene for kurset, det har tjent meg mindre enn $ 400 i de 12 månedene den har vært tilgjengelig.

Likevel var jeg fast bestemt på å gi onlineundervisning et annet skudd. Etter å ha hatt suksess med en Kindle-bokstart, hadde jeg mange jevnaldrende e-post til meg og ber om råd om deres kommende bokstart.

Det var et ikke-teknisk tema, men en som var i høy etterspørsel.

Det kurset, Kindle Launch Plan, tjent mer enn $ 4000 i sine første tre måneder og fortsetter å tjene en beskjeden mengde passiv inntekt hver måned. Det tok omtrent en måned å skissere og produsere, men har blitt en verdifull ressurs og vist at jeg kunne tjene penger på online kurs.

Hvor å være vert for kurset ditt

Etter at du har bestemt deg for et emne for kurset ditt, er det neste spørsmålet hvor du skal være vert for det. Hvordan vil kundene finne ut om det?

John og Eliot over hostet deres IOS programmeringskurs på deres eget nettsted, noe som betyr at de måtte konfigurere video hosting, betalingsbehandling og generell teknisk struktur.

De er programmerere, skjønt, så det var ikke et problem.

Rob bestemte seg for å være vert for hans kurs på Udemy, en av de største markedsplassene for å selge nettkurs med over 5 millioner registrerte studenter. Udemy gjør det veldig enkelt for instruktører å komme i gang, og de håndterer alle betalingsbehandling og video hosting.

Her er hvor det blir vanskelig: inntektsdeling.

Naturligvis trenger Udemy å tjene penger, men de stoler også på gode instruktører som Rob å bygge kurs for deres nettsted.

Nåværende royalty struktur er satt opp så hvis Udemy leverer studenten til kurset ditt gjennom egen organisk oppdagelse eller gjennom en kampanje de løper, de skal beholde hoveddelen av inntektene - Opptil 75% i noen tilfeller.

Kompromisset de har kommet opp med er For alle kunder som du som instruktørdrift, får du 97% av inntektene, forutsatt at de registrerer seg gjennom din unike sporingskobling.

Da jeg bygde Kindle Launch-kurset, bestemte jeg meg for å være vert med Udemy fordi jeg ikke ønsket å bli rammet ned i de tekniske detaljene for å hoste det selv, og jeg likte at jeg ville beholde løvenes andel av inntektene på studentene jeg referert.

Jeg ønsket fortsatt tilgang til deres database med 5 millioner kunder, og begrunnet at det var OK å dele inntekter med dem på noen av disse påmeldinger fordi de sannsynligvis ville være inkrementelle studenter uansett.

Ikke glem om markedsføring

Jeg tror den største feilen folk gjør når man lager et online kurs, har en "bygge den og de vil komme" mentalitet.

Enten du er vert for kurset selv eller på en plattform som Udemy, du skal fortsatt være ansvarlig for å brenne den første trekkraften og innskrivningene.

I suksesshistoriene over millioner dollar hadde begge parter store e-postlister over potensielle kunder de kunne nå ut til. Det betyr at hvis du tenker på å starte et kurs i år, må du begynne å tenke om hvordan du skal la folk vite om det.

En taktikk som fungerte bra for meg på kurset mitt, var å rekruttere et par høyprofilerte samarbeidspartnere, folk med betydelige e-postlister over seg selv som jeg hadde utviklet vennskap med og hjulpet tidligere.

De opprettet et spesielt eksklusivt tilbud for sine publikum som viste seg å være en vinn-vinn-vinn for alle parter.

Jeg gleder meg til å skape flere kurs i fremtiden fordi jeg tror dette er sannsynligvis mer av en porteføljevirksomhet. Vil du bli med?

Din sving: Hvilke ferdigheter kan du lære i dette raskt voksende onlineutdanningsmarkedet?

Nick Loper er Chief Side Hustler på SideHustleNation.com, et voksende samfunn og ressurs for aspirerende og deltidsansatte. Han er også vert for den topprankede Side Hustle Show-podcasten, og utforsker nye forretningsidéer og taktikker hver torsdag.

Skrive Inn Din Kommentar