Penger

Vi spurte 3 personer Hvilken undervisning yoga er virkelig lik. Her er hva de sa

Vi spurte 3 personer Hvilken undervisning yoga er virkelig lik. Her er hva de sa

Enten vi snakker hatha eller Ashtanga, er yoga varmt.

Mer enn 20 millioner amerikanere trener denne gamle sammenslåingen av mosjon og åndelighet, og driver en $ 27 milliarder industri.

For mange nye yogier, blir forelsket i yoga raskt etterfulgt av tanken på å bli en yoga. Som følger raskt etter mange spørsmål.

Som… Har jeg den rette kroppen? Hvor mye koster trening? Skal jeg faktisk tjene penger?

Svarene er "ja", "det avhenger" og "kanskje", ifølge Taya Smythe, som har vært en yoga lærer i syv år.

Jeg spurte henne og to andre for deres råd om å bli en yoga lærer - så vel som innsiden av hva denne karrieren egentlig liker.

Så hvis du noensinne har drømt om nedadgående dyring for å leve, fortsett å lese.

Har du den rette kroppen?

Sannhetstid: For å være en yoga lærer må du være en størrelsesnøkkel som kan gjøre deg til en tull på kommando?

Svaret er en utvetydig "nei", ifølge lærerne jeg snakket med.

"Det er absolutt ingenting fysisk eller kroppsrelatert med å være en yoga lærer," sier Dave Ursillo, en yoga lærer fra Rhode Island.

"Store yoga lærere utmerker seg ved å holde plass til studenter, skape næringsmiljøer for alle og dele yogaens gave med nærvær og ydmykhet."

Lindsay Hogg, som lærer yoga i Canada, er enig i: "Jeg er ikke en typisk [yoga] kroppstype i det hele tatt ... Jeg er sikker på at noen mennesker dømmer meg noen ganger, men da tar de klassen min og den klipper."

Hvor mye trener kostnaden?

Hvis du vil bli en offisiell yoga lærer, må du fullføre et sertifiseringsforløb - helst anerkjent av Yoga Alliance, en ideell organisasjon som sertifiserer Registered Yoga Schools.

Det mest grunnleggende nivået er RYT (Registrert Yoga Lærer) 200-timers kurs, som innebærer opplæring i klasserom, praktisk opplæring og en avsluttende eksamen.

Tidslinjen og kostnadene for disse kursene varierer mye: Ursulos kurs varet i seks måneder og kostet $ 2000, mens Hoggs intensive kurs varet to uker og kostet CA $ 5000 (omtrent US $ 4000).

Noen lærere velger å delta på yoga skole i India eller andre fremmede land, hvor kurs (og levekostnader) er mye billigere.

Trening er tilgjengelig i de mange forskjellige yoga stilene, fra hatha til Bikram til vinyasa - så det er lurt å prøve så mange som mulig før du forplikter deg til et kurs.

"Finn en stil som utfyller det du liker og det som føles godt og naturlig i kroppen din," anbefaler Ursillo.

Og uansett hvor du går, bør du vurdere din beslutning nøye.

"Treningen kan variere så mye i type, destinasjon og kostnad," forklarer Hogg. "Pass på at du snakker med noen andre lærere som har fullført treningen, så du kan ha en spillplan for hvordan du begynner å lære akkurat etterpå."

Smythe trent i Indiana i 2009; hennes kurs varer i seks måneder og koster ca $ 3000.

Hun legger vekt på viktigheten av å intervjue din potensielle lærer (e) før du forplikter deg til et kurs.

Spesielt anbefaler hun deg å stille disse spørsmålene:

  • Hva deres disposisjon ser ut som i DETAIL slik at de ikke kan spore av hvordan "jeg ser hvordan energien til gruppen er" - det betyr at de ikke har noe planlagt, og det er BS når du betaler tusenvis av dollar.
  • Hva inspirerte dem til å lede opplæring - og hvis de sier "hjerte" seks ganger og "kalt" 12 [ganger], så er det kausjon fordi deres syn er underutviklet og plagiert fra et sitat på en yoga festival i fjor sommer.
  • Hva skjer hver uke i løpet av treningen, så du har klare forventninger hvis du registrerer deg, og du får en følelse av tempo og arbeidsbelastning som vil oppstå.
  • Deres personlige erfaring med yoga, [for å hjelpe deg] få en følelse for hvis du resonerer med denne personen før deg (hvis de skal foredrag om deres spiseforstyrrelse som ble helbredet i egen trening, i de seks månedene du bruker med dem, kanskje se på et annet program).

Hvor mye gjør Yoga instruktører?

Med tilstrømningen av yoga lærere i løpet av de siste årene blir yogaundervisning jobber mer konkurransedyktige.

De fleste lærere jeg snakket med, fant deres første jobber i studioene der de gjorde opplæringen deres - en annen grunn til å velge kurset med omhu.

Det var slik Ursillo fant sin første jobb; han lærer nå yoga en til fem ganger per uke.

"Jeg er takknemlig for inntektene og behandler den som en liten bonus for å gjøre noe jeg elsker (lærer folk, deler, serverer) mens du utvikler viktige ferdighetssett og opplever at pengene ikke kan kjøpe," sier han.

Hogg, den kanadiske yogi, tjener også en deltid inntekt fra hennes arbeid som lærer, og gjør resten gjennom nettside og sosiale medier.

Som Ursillo lærer hun på studioet der hun trente - og måtte "sette inn mange frivillige / prøve timer" før hun oppnådde sin første lønnsslipp.

Hun lærer en håndfull klasser hver måned, og tjener ca $ 40 CAD (ca $ 32 US) per klasse.

Det ser ut til å være en ganske standard rate, men Ursillo bemerker at noen studioer betaler opp til $ 60- $ 100 per klasse hvis de inkluderer bonuser for studentopplæring.

Husk at selv om din faktiske læretid bare kan være en time, krever de fleste studioer deg å være der 30 minutter før kurset for å signere studenter i, samt 30 minutter etterpå for å lukke butikken.

Hvis du gjør et gjennomsnitt på $ 30 per klasse, fungerer det ut til det $ 15 en time.

Skal du bli en yoga lærer?

Som du kan se, blir en yoga lærer ikke en vei til monetære rikdom (selv om åndelig og fysisk rikdom er forskjellig).

Næringen kan blomstre akkurat nå - og du kan nyte yoga - men det betyr fortsatt ikke at du underviser i yoga, passer for du.

"Kanskje det virker som" riktig vei "fordi det er etablert i stedet for at det er det som virkelig ringer til deg," advarer Smythe.

"Etter din høyeste spenning er det som vil bakke deg og støtte deg. Sjekk med det ofte. "

La oss for eksempel si at treningen koster $ 3000, og du tjener $ 15 i timen og lærer to leksjoner per uke. Selv om det kan være en morsom sidegig, vil det likevel ta deg mer enn to år å hente kostnaden for investeringen.

Med andre ord, bli ikke en yoga lærer hvis du er i det for pengene.

Gjør det bare hvis du er forpliktet til å bedre studentene dine.

"Det viktigste er å innse at du går inn i det yoga-rommet for andre," sier Hogg. "Klassen handler ikke om deg; Det handler om studentene dine. "

"Å være en god lærer husker og kontinuerlig fornyer din forpliktelse til studenter," tilføyer Ursillo.

"Til slutt, [det er] om å lede med eksempel som du streber etter å være den beste sjelen du kan være."

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.


Skrive Inn Din Kommentar