Penger

I markedet for et nytt kjæledyr? Denne mannen vil hjelpe deg til å bli en biavler

I markedet for et nytt kjæledyr? Denne mannen vil hjelpe deg til å bli en biavler

Vedta et kjæledyr? Før du går til lyet for å kose en bedårende valp eller kattunge, bør du vurdere et alternativt dyr redning: honningbi.

Femte generasjons biavler Jeffrey "The Bee Guy" Johnston løper en bee-redning i St. Petersburg, Florida, og fjerner og flytter honningbi-elveblokker til sikre steder slik at de kan bli vedtatt av en evig biavlfamilie.

"Som en redning er vår ting virkelig å redde biene, for å kunne gi oss tilbake og deretter hjelpe andre mennesker til å ha egne kolonier," sier Johnston. "Poenget er for deg å lær hvordan du gjør dette slik at du kan få dine egne penger, men også fordi du gjør noe som er bra for miljøet.”

OK, så du kan ikke komme deg med denne buzzworthy gjengen på sofaen, men skjønnhet er i øye på bieholderen, spesielt når du vurderer at disse flygende vennene kan spare deg for penger.

Tenk: Den bondenes markedet kjærlighet, du skalde ut $ 12 for denne helgen.

"Du kan få honning det første året, avhengig av hva de kaller nektarstrømmen," sier Johnston, som noterer at nektarstrømmen avhenger av regntallene hver sesong. "I den andre sesongen bør du kunne få to liter, og du bør kunne få fire gallon ut av et etablert arbeidshive."

Slags tar kjolen ut av kjæledyrets eierskap, va? (OK, jeg stopper.)

Hvordan bli en biavler for nybegynnere (eller bie-ginners)

Da Johnston flyttet til Florida i 1998, sier han at det bare var en annen lisensiert biavler i Tampa Bay-området. Fra juni 2016 var det mer enn 4.000 registrerte biavlere i Florida, ifølge Institute of Food and Agricultural Sciences ved University of Florida.

Men å bli apiculturist (det tekniske navnet til biavler) er ikke så enkelt som å se inni det nærmeste hule treet.

Regler og forskrifter varierer etter stat - i Florida, for eksempel, er en lisens påkrevet (besøk statens Department of Agriculture nettsted for detaljer). Men alle stater har et minimumsregistreringsbehov og inspeksjonsprosess.

Johnston bemerker at bortsett fra begrensede utviklinger (som noen deeded samfunn og leilighet bygninger), Florida tillater noen å holde minst to bikube på deres eiendom.

Alle kan være lisensiert; det handler bare om fysisk å kunne ta vare på dem, Sier johnston. "Min eldste klient som tok seg av sin egen bikube var en kvinne i 80-årene, og min yngste klient var noensinne et barn som var rundt 8 som reddet sine egne penger for å få en bikube."

Det første skrittet for å få lisensen din? Kjøp deg selv noen bier.

"Det virker litt bakover, men Inspektøren ser for å se deg ta vare på biene riktig, Sier johnston. "Er det den rette typen bikube, er den plassert 6 meter fra eiendommen, står de vendt bort fra naboene dine? Alle de tingene som er koden relaterte. "

Føler seg litt skremt? Det er der en ekspert som Johnston kommer inn for å levere følgende:

  • Den nuc (det er bee-lingo for en haug med bier) med en startpakke: $ 175
  • En dronningbi: $ 35
  • Installasjon, som inkluderer at du skal bære en av de superkule bikollene: $ 40

Johnston anslår at du vil få omtrent fire pund av bier, eller 12 000 vingede venner, for en per-bi-kostnad på ca 0,0208 cent.

Og som enhver god ny kjæledyr eier, vil du investere i noen "lydighet" kurs, som Johnston sier han vil levere til deg.

"Nesten alle kan trent i egen bakgård," sier Johnston. “Det tar omtrent tre til fire leksjoner i løpet av et år for å lære å håndtere egne bier.

Kursene innebærer å lære å rotere og rense rammene i tarmene dine, samt hvordan å vurdere bienees helse og lykke - fordi lykkebier er produktive bier.

"Du må gå inn i biene dine hver 21. dag, så hver tredje uke skal du tilbringe ca. 10 minutter kledd i biklommen og gå gjennom dem."

Johnston sier at han belaster $ 40 i klassen, men at etter noen få klasser får folk flest hengivenhet og krever minimal hjelp fra ham.

Biavl, ikke fjerning

Hvor kommer biene fra?

Vel, vi kommer ikke inn i fuglene og biene, men Johnston samler hans elveblest fra huseiere som ikke vil ha bier som bor i veggen deres, henger ut i deres soffits eller bare svirmer i store klumper.

Det er på dette tidspunktet at Johnston legger vekt på det Å være en biavler gjør deg ikke til en kvalifisert bee fjerning ekspert. Det venture krever riktig trening, tilleggs lisensiering og forsikring.

Hvis du ikke fjerner og avtar på riktig måte, kan bikupen - samt alle de døde biene - etterlate en særegen aroma og kan uopprettelig skade en struktur.

"Jeg hadde en dame som hadde noen fortalt henne at de skulle felle biene ut av veggen hennes, men de endte opp med å fange dem i hennes vegg, og de døde og råtnet, sier Johnston."Så jeg måtte fjerne alt utvendig sidespor og skrape ut en 40 meter høy kule med død, råtnende, forfallende bie, honning, tarm og væske svart goo løper nedover veggene med døde ting - det hadde en druknet rotte i den.

"Det var den mest forferdelige, stinkende tingen."

Leksjon: Hold deg til biavl og la bort ekspertene.

Og for å sikre at biene dine ikke har noen vanskelige følelser - teknisk kjent som å være en aggressiv eller "hot" bikube - Johnston "re-queens" dem før de leverer biene, som han ligner på andre kjæledyrbehandlinger, kan du bli mer kjent med.

I stedet for å si at du må spay og neuter, bytter du ut din dronning, Sier johnston.

Sa Nuf.

Gimme litt honning, sukker

Blant Johnstons kunder er Chris Anderson, som har reist to elveblest i hans bakgård i et år og sier at disse friske pollinatørene har personligheter og til og med evnen til å knytte sammen med deg.

"Når de er nye, er de ganske milde, men når de vokser og har noe å forsvare, kan de svømme litt," sier Anderson. "De lærer deg å lukte og se deg, så når jeg nærmer meg, er de som:" Han er en av oss, han er kul. ""

Anderson sier at selv om hans bier produserte mye honning for ham å gi til sine naboer, familie og venner, forlot han mye av honningen bak for at biene hans skulle forbruke, til han blir mer komfortabel å vite hvor mye de trenger.

Jeg kunne ha økonomisk ødelagt selv det første året"Selger honning biene produsert, sier Anderson. "Hvis jeg var veldig fokusert på det."

Og Anderson anser honningen bare en fordel. Han liker også at hjelpe å øke bier er godt for miljøet, spesielt i kjølvannet av massive dør-offs de siste årene.

I tillegg krysser biene plantene i hagen hans - "Vi hadde gode tomater i år," sier Anderson - for ikke å nevne den enkle glede av å jobbe i naturen med venner.

"Det er også alt moro jeg får ut av det," sier Anderson. "Du er bare glad for å være med biene dine.

"Jeg skulle ønske jeg hadde begynt å gjøre det for mange år siden."

Tiffany Wendeln Connors er en reporter for The Penny Hoarder. Andre dårlige ordspillere hun ikke klarte å spore i denne artikkelen, inkluderer, men er ikke begrenset til: bi-student, bi, alt du kan, og Bee-yonce.

Skrive Inn Din Kommentar