Penger

Hvordan en talentfull baker tok en visp og vendte henne lidenskap til en søt konsert

Hvordan en talentfull baker tok en visp og vendte henne lidenskap til en søt konsert

Om dagen er Jennifer Jacobs tilknyttet produsent for Home Shopping Network. Men når hun ruller rundt 5, forsvinner hun inn i kjøkkenet hennes, taps spiller på sin favoritt podcast, Radio Cherry Bombe (passende for kreative og kraftige kvinner i næringsmiddelindustrien) og begynner å fylle ordrer.

Som 30 år gammel eier, baker, kake designer, smak tester, oppvaskmaskin, regning betaler og dagligvare av Wandering Whisk Bakeshop, Estimerer Jacobs at hun tilbringer minst fem timer i kjøkkenet hver kveld.

Aldri trodde Jacobs at hobbyen hennes ville bli en fullverdig bedrift - noe som gir henne en komfortabel sideinntekt som hjalp henne med å kjøpe sitt første hjem.

La oss piske tilbake til Jacobs Baking Beginnings

Noen av Jacobs mest livfulle barndomsminner plasserer henne sammen med moren hennes, da duoen kjempet ut en rekke julekaker, mange harking tilbake til deres rumensk avstamning. Ingen av dem var spesielt fancy - bare gode, trøstende søtsaker.

Da Jacobs gikk på videregående skole ble hennes venner "besatt" med desserter.

Hun husker at de ville gjøre unnskyldninger rundt ferien til å stoppe ved foreldrenes hus. "Å, vi vil se juletreet ditt," sier de. Natten ville ende med dem overhodet.

Til nå forventer vennene hennes en invitasjon til å "se juletreet."

Etter high school deltok Jacobs på Universitetet i Sentral-Florida, hvor hun studerte hendelsesledelse. Hun brukte ikke noe på kjøkkenet før etter eksamen, da hun tok en høyspenningsjobb i New York City. Baking ble hennes go-to metode for å slappe av på slutten av hennes jam-pakket arbeidsdager.

New York City avslørte henne til et stort utvalg av nye desserter. Hun snude stadig nye nabolag bakerier. Pinterest ble også boomed på dette tidspunktet, og Jacobs ville tilbringe timer å peke nye behandler til hennes virtuelle inspirasjonskort.

Det var bare en komplikasjon ...

"Jeg hadde denne miniatyrovnen som ikke engang passet et fullverdig informasjonskapselark," sier Jacobs. "Jeg ville bake på disse små kakebladene, men jeg ville bare gjøre alt jeg kunne."

Bakgrunnen var fortsatt en hobby. "Jeg hadde aldri tenkt på det tidspunktet," Å, jeg kunne starte en bedrift fra det, "sier hun.

Men tingene ble forandret da hun oppdaget røde fløyelkake-smørbrød - det er da baking skiftet fra en hobby til en sidegig.

Hvor Rød Velvet Cookie Smørbrød Sparked a Side Gig

Etter to år i New York begynte Jacobs å brenne ut.

Hun flyttet tilbake til Tampa Bay-området, hvor hun jobbet med HSN.

Hennes nye arbeidsplan - 5 pm til 2:00 - sammen med et større kjøkken, fikk hun god tid og plass til å bake om dagen.

Hun begynte å eksperimentere mer og mer. Rundt Valentinsdag i 2014 pisket hun opp noen røde fløyelkaker-smørbrød og tok dem til jobb.

Den dagen spurte to kollegaer Jacobs om de kunne bestille mer.

"Jeg er som," Uh, sikkert, du kan gi meg 20 dollar for å lage deg informasjonskapsler, "sier Jacobs. "Og jeg husker å gå hjem som," Mamma, noen vil betale meg for mine cookies! ""

Hun tok den kvelden til kjøkkenet sitt, bakt to dusin smørbrød og leverte dem neste morgen. Da hun sjekket inn for å se hvordan familiene deres mottok godbiter, hennes kollegaer, bare litt skammet, innrømmet at de spiste dem før deres familier selv hadde en sjanse.

Medarbeiderne ga opp en annen $ 20 for å bestille mer. (Et dusin kokossmørbrød går nå for $ 42.)

Jacobs ler i minnet og sier at disse smørbrødsmatene nå har en "kultfølelse" på HSN.

"Jeg liker å tro at disse var starten på min bedrift," sier Jacobs om smørbrødsmatene.

På dette tidspunktet passerte hun rundt håndlagde visittkort som leser, "Jens kaker, kaker og søtsaker." Hun tok seg av familien, venner og kollegaer.

Invester i deg selv: Jacobs Finesses Hennes hjemmelagde hobby

Jacobs visste hvordan å bake, men på det tidspunktet i karrieren var hennes dekorasjonsferdigheter "ekte minimal".

Hun begynte å ta klasser på sitt lokale JoAnn Fabric and Crafts. I 2015 deltok hun i en ukes intensiv kurs ved San Francisco Baking Institute, en kulinarisk skole hvor hun lærte vitenskapen bak baking.

"Jeg ønsket å kunne utvikle oppskrifter og ikke bare være som," Å, jeg kan følge en oppskrift, "sier Jacobs. "Jeg ønsket å lære hvorfor du trenger krem, smør og sukker. Hvorfor er det viktig å legge til salt i oppskriften? "

Selv om den ukelange turen koster henne $ 3000, anser Jacobs det som en av de største tingene hun noensinne har gjort. I tillegg kjøpte hun sin første hvite kokks frakk, noe som gjorde henne mer trygg. Hun splurged også og fikk en rosa, som hun har på seg nå.

I hjemlandet i Florida besøkte Jacobs også sitt lokale offentlige bibliotek, sjekket ut enhver bakende ressurs den tilbød. Hun favoriserte Le Cordon Bleu lærebøkene. Hennes ukentlige book hauls ble en spøk på biblioteket - at hun hadde tom for bøker for å sjekke ut.

Og hun gjorde det.Så begynte hun å skaffe andre lokale biblioteker.

I august 2015 bestemte Jacobs å debutere sine ferdigheter til publikum, og med litt oppmuntring fra en venn kom han inn i St. Pete Cupcake Contest.

Det var noe som 75 deltakere det året - halv nybegynner (det var Jacobs) og halv profesjonell. Hun tok hjem tredjeplass i nybegynnerkategorien og førsteplass i folks valg for Banana Nutella Cupcake, en banankake lagd med sjokoladeganache og toppet med Nutella-smørkrem-glasur.

I 2016 kom Jacobs inn i konkurransen igjen, og tok hjemfolkets valg enda en gang. Men denne gangen skapte dommerne en ekstra pris spesielt for henne: beste smørkremis Siden da har den ikke-søte topping blitt en av hennes signaturskapninger.

Hvordan Jacobs satt seg bortsett fra hver annen Homebaker

Jacobs har ikke betalt en krone for markedsføring eller reklame. Hennes suksess har vært et resultat av organisk bygging av en sterk merkevare og et lojalt følge.

Det startet med navnet: Wandering Whisk.

Den vandrende delen, sier Jacobs, representerer kjærligheten til reisen. Overalt hun går, hun undersøker bakerier. "Jeg lander, og jeg er som det er fem bakerier på listen min den første dagen," sier hun. Hun hopper fra bakeri til bakeri, pocketing biter av inspirasjon underveis.

Hun vil til og med skape kreativitet fra cocktailer, middager og regionale stifter.

Ta for eksempel den tiden hun reiste til Belgia. Det var der hun ble forelsket i sitt smørbrød. Hun brakte hjembeholdere av det søte spredet, noe som inspirerte henne til å lage smørkake-smørbrød, en sjokolade-sjokolade-saltkake med sprø smørkremfylling.

Så var det den tiden i Napa, da hun plukket lavendel. Den duftende blomsten utgjorde en ide for lavendelmakroner samt en sitron lavendelkake - sitronkake med lavendelglass og lag med lavendel-smørkrem.

"Jeg vil tenke," Wow, den smaken er veldig fin; Jeg kunne oversette det til en kake, "sier hun. "Jeg baker bare små stykker fra overalt sammen."

Når Jacobs nektet et navn og et logo, skapte broren Tyler hennes nettside. Det var juni 2016, og hennes venture begynte å føle seg konkret.

"Jeg ville si at jeg er en fullverdig bedrift; Jeg er ikke bare en jente på kjøkkenet mitt, "sier hun. "Det føltes mye mer offisielt."

For å låse ned forretningssiden, etablerte Jacobs seg under Florida Cottage Food Law, noe som betyr at hun ikke trenger en lisens eller tillatelse til å operere, eller er hennes operasjon noensinne inspisert. I utgangspunktet betyr det at hun får lov til å trene ut av sitt hjem uten å måtte gå gjennom tonn matlisensieringsprosedyrer.

Jacobs har også matforsikringsforsikring. I tillegg er hun laget ved hjelp av en advokat en kontrakt, som hun sender ut med hver ordre. Denne kontrakten beskytter henne mot eventuelle forpliktelser.

"Det er viktig å sørge for at du dekker deg selv," sier hun.

Når alle logistiske ender ble bundet, begynte Jacobs å benytte Instagram, en fotocentrisk sosial medieplattform som vakkert viste sine kunstfulle mesterverk. Hun har satt opp et provisorisk studio og tar alle sine egne bilder med et oppusset kamera hun investerte i.

Hennes Instagram-strategi har vært å fokusere lokalt. Hun sier det er flott at hun får tilhengere fra hele verden, fra så langt unna som Australia, men hennes mål er å snu sine følgere til en fortjeneste.

"Det er flott når du har 20.000 tilhengere, men hvis ingen er engasjerende med deg, og ingen bestiller produktet, betyr det ingenting," sier hun.

For å kunne kapitalisere på hennes Tampa Bay-område publikum, jobber hun med bryllup planleggere å lage stiliserte skudd som blir delt på Instagram. Hun deltar også i lokale arrangementer, som St. Petersburgs årlige Localtopia festival, som posterer til plattformen.

"Folk som ikke dra nytte av [Instagram] ... Jeg tror det er nesten gal, fordi det er gratis publisitet," sier hun.

En av de beste delene av å få et resultat har vært hennes opptatt i rekkefølgeforespørsler som passer til hennes merkevare. For et år siden ville kundene be om en kake som noe de så på Pinterest. Nå har flere og flere forespørsler Jacobs eget arbeid - et skjermbilde av et av sine egne Instagram-innlegg.

Ser mot hennes søte fremtid

Et spørsmål simmers: "Hva er neste?"

I 2017 viste Jacobs at hun kunne klare en heltidskarriere mens han slått opp en vellykket sidevirksomhet.

I år håper hun å ansette sin første Wandering Whisk-ansatt. Hun vil også gjerne være med på "Today" -programmet - eller et nasjonalt morgendag, for den saks skyld.

"Jeg har også hørt Harry og Meghan trenger en bryllupskake," spøker hun. Når ryktene svirret at Prince Harry elsker alt banan-flavored, hengte Jacobs venner og familie henne som den perfekte passformen. Banan kake er min nr. 1 kake ..., sier hun.

Uansett om hun får et anrop fra det kongelige paret, planlegger Jacobs å fortsette å piske.

Hvis du vil lære mer om hvordan Jacobs forvandlet hennes lidenskap til en blomstrende sidevirksomhet, ta en gander på hennes eksklusive tips.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun kunne virkelig gå for en av disse banan Nutella-cupcakes rett om ... nå.


Skrive Inn Din Kommentar