Penger

Dette er hvordan du unngår din familie og tjener ekstra penger denne høytiden

Dette er hvordan du unngår din familie og tjener ekstra penger denne høytiden

Det er ingenting som helligdager.

Duften av eviggrønne, peppermynte og friske snø gir et rush av nostalgi, og familier kommer sammen etter måneder - eller til og med år - fra hverandre. Det er fester med honningbakt skinke og stekt kalkun, pluss tonnevis av gavegivende og glede.

For de første dagene er familien i byen, det vil si.

Ja, ingenting gull kan bli. Og det går også for kvalitetstid med familiene i våre liv, også.

Vi elsker våre familier, vi virkelig gjør. Spesielt rundt ferien. Men noen ganger trenger du bare litt "meg tid" for å unnslippe den frenetiske atmosfæren i løpet av sesongen.

For meg vet jeg at mine to brødre vil finne en genial måte å skremme, ydmyke eller på annen måte irritere meg på et tidspunkt rundt julen. Siste gang det var en skitten bleie kastet på hodet mitt (og rikelig med vin).

I tillegg, som min første høysesong som gift gift, må jeg gjøre noe med ... Er ... nyte selskapet av mine svigerfamilie langt lenger enn tidligere år.

Det ser ut til at jeg ikke er alene i å trenge litt tid til meg selv for å lade opp fra familiestopp, ifølge en nylig undersøkelse fra Shopkick. Under Thanksgiving, for eksempel, valgte 75% av amerikanerne å lage kalkun for å unngå å bruke tid sammen med familien.

Hvis jeg ikke var i stand til å brenne ned dangkjøkkenet, ville det være en solid strategi for å få litt "meg tid". Men hva med oss ​​ikke-kulinariske typer, hvem bør være lovlig pålagt å bli 500 meter fra en kalkunfryser?

Da jeg spurte rundt, syntes de mest populære taktikkene å involvere tung drikking på en eller annen måte. Kom igjen, folk, det er definitivt bedre måter.

Her er seks geniale måter å unngå familien i ferien. Og som en bonus, vil du gjøre kalde, harde penger på å gjøre det for å bidra til å bygge tilbake besparelser som gikk mot fancy håndhåndklær for å imponere svigermoren din.

1. Overlev ferien er like enkelt som å ta en tur

"Jeg skal ta en tur", er det internasjonale signalet du leter etter litt ensomhet.

Det er også den perfekte måten å lette ut av en familiegruppe klem og unnslippe huset for litt. Og hvis din svigerfamilie ringer deg ut på den to og en halv times trek, bare forklar at du treffer trinnsmål - og tjene store penger - ved hjelp av noen smarte apps.

Oppnåelse er en app som faktisk betaler deg for å være aktiv og sunn. Og enda bedre, du vil tjene mer penger ved å dele fremdriften din på sosiale medier (sjekk 'gram, ma! Jeg var fullmakt i Yankees bytte!)

Du trenger bare å koble til Achievement til en eller flere av dine helse- eller treningsprogrammer, for eksempel Fitbit, MyFitnessPal eller Apples helseapp. Deretter tjener du poeng basert på trinnmål eller en enkel Tweet storm om treningsfremgangen din.

2. Skjul ut på badet under de oppvarmede ferieargumentene

Når et politisk tema florerer under min ferie sammen, vender jeg meg til porselen tronen for trøst før argumentet begynner å bli oppvarmet.

Ja, den trofaste gamle badpause er et utmerket alternativ for å unngå dramaet som kan utfolde seg under familie sammenkomster. Men i stedet for å kaste bort tid på å bla gjennom lykkelige minner på Facebook, tjene penger på å gjøre undersøkelser, i stedet.

Joany, en helsevesenet concierge-tjeneste, ønsker å stille deg noen spørsmål om din forsikringsdekning. I bytte for en 10-minutters undersøkelse får du 25 dollar. (Du kan ta mer enn 10 minutter, vet du, hvis Uncle Frank bestemmer seg for å behandle alle til sin tradisjonelle acapella-gjenoppretting av Queen's største treff.)

For å registrere deg for Joany, må du ha kjøpt forsikring i 2017 gjennom en megler, plan eller gjennom healthcare.gov - ikke gjennom skolen din eller arbeidsgiveren. Du kan heller ikke være på Medicare, Medicaid eller motta dekning fra VA.

Hvis du ønsker å spise opp mer enn 10 minutter, Opinion Outpost er et annet alternativ for betalte online undersøkelser. Det er vanligvis 5-10 undersøkelser tilgjengelig per måned, noe som betyr at du får god tid til å "meditere."

Survey Junkie, en app som lar deg fylle ut så mange undersøkelser som du vil, gir deg poeng for hver du fullfører. Når du har tjent 1000 poeng, kan du fange et gavekort på $ 10 for å begynne å slå på gaver til neste år.

3. Lag noen få strategiske siste-minutters shoppingturer

Hvis tre fjerdedeler av amerikanerne unngår familie ved å lage mat i løpet av ferien, forestill deg hvor mange som traff matbutikken for litt fred og ro.

Denne tar litt planlegging - jeg vil "glemme" å ta et kar med pisket krem ​​eller pakke med tranebær. Så når bryet begynner å brygge mellom kalkun og gresskar-porsjoner, utbryter jeg, "Gresskarpai uten pisket krem? Ikke i mitt hus! "

dosh vil gi deg penger tilbake hvis du gjør denne strategiske "siste øyeblikk" handelen hos en av sine 100 000 partnere. Så du sparer litt penger mens du sparer litt sunnhet.

Bare koble en av dine kreditt- eller debetkort til Dosh, og det vil rakke opp penger automatisk. Du trenger ikke engang å ta bilder av kvitteringer.

Du kan også registrere deg for Ibotta for spesifikke tilbakebetalinger på kjøpesentre og andre forhandlere i ditt område.

Ibotta er spesielt flott for alkoholkjøp, hvis du er som en av vennene mine som bare planlegger å spille et Tyrkia-dagdrinkspill basert på bestemor Ritas utbrudd.

Åh, og du kan alltid shoppe for noen andre ved å kjøre for dagligvarer-leveringstjeneste Shipt. Men det ville være mye vanskeligere å forklare.

4. Få en start på de nye årets oppløsninger på treningsstudioet

Forvent en smart aleck-kommentar, men ikke for mye nagging hvis du bruker treningsstudioet som en fluktstrategi når sausen og samtalen begynner å holde fast.

Det er en vinn-vinn-vinn. Du får litt tid til deg selv i den gamle jern-dojoen, et forsprang på den løsningen for å slippe 50 pund - og dette onlineprogrammet vil betale deg for det.

HealthyWage lar deg sette vekttapsmål, og deretter satse på om du vil oppnå dem. Ikke bekymre deg, din mor som pisker ut hjemmefilmene, burde være nok motivasjon for å få deg ut av huset og inn i den velour bankkort denne ferien. (Hvordan kunne jeg muligens vært naken så mye som et barn ?!)

Faktisk mistet Teresa Suarez 68 pund og vant over 2,400 dollar ved hjelp av HealthyWage.

Nå må du bare finne ut hvordan du får det hele tilbake neste sesong. Jeg foreslår s'mores Pop-Tarts. Tonnevis av dem.

5. Ikke la familien bli for tett - Lei ut ditt ekstra rom for ferien

Ikke gi svigerfamilien muligheten til å komme for nær denne høysesongen.

Har du et ledig rom? Kan også liste det på Airbnb.

Hvis du er en god vert med en ønskelig plass, kan du legge til hundrevis - tusenvis av dollar til din sparekonto med airbnb.

Og det er ingen grunn til at du ikke kan være kreativ. Vi har til og med funnet en fyr som tjener $ 1,380 i måneden å leie ut et bakgårdstelt på Airbnb.

Å ta noen få enkle trinn kan gjøre forskjellen mellom en stor opplevelse og en mindre enn tilfredsstillende en.

Her er noen tips:

  • Lag ledig plass under høye etterspørselstider i ditt område. Tenk: konserter, konvensjoner og sportsbegivenheter i ditt område.
  • Vær en god vert, og sørg for at stedet er fylt med toalettsaker du forventer på et hotell - toalettpapir, såpe og håndklær.
  • Vær personell. Mange reisende vender til Airbnb for personlig berøring de ikke finner på kommersielle eiendommer.

Her er lenken for å registrere deg som en Airbnb-vert.

Til slutt skal helligdager snakke om kvalitetstid med familien. Men hvem sier at du ikke kan sette grenser - og få litt raske penger - også?

6. Kjør veien til Holiday Sanity - og ekstra penger

Her er scenen: Mine to brødre har bestemt seg nå, det er den perfekte tiden å lufte sine klager om gaver de byttet i fjor. (Barberkrem og en utstoppa alligatorklo? Egentlig, Tsjad ?!)

I stedet for å bli sugd i fray, buzzes telefonen min. "Welp, må du gjøre en pick-up," sier jeg da jeg rush ut inngangsdøren med en smirk.

uber gir deg den perfekte unnskyldningen for å forlate huset når ting begynner å gå sør. I tillegg kan du passe på med passasjeren din om hvor irriterende familien din har vært - kanskje de tar medlidenhet med deg med et stort tips.

Lyft vil gi deg samme mulighet til å unnslippe ferie fracas og gjøre seriøse penger. Vi møtte en Lyft driver som laget $ 750 i en enkelt uke.

I tillegg kan du møte en måte kulere familie for deg å bli med. Bare tuller, ma.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han elsker hvert medlem av sin familie og vil aldri bruke noen av rådene i dette innlegget.

Skrive Inn Din Kommentar