Penger

Færre tenåringer har sommerjobber - men de er også travlere enn noensinne

Færre tenåringer har sommerjobber - men de er også travlere enn noensinne

Teens i Amerika jobber ikke som de pleide å - men det er en grunn til det.

Tenåringer (16- til 19-åringer) deltar ikke lenger i den gamle tradisjonen for å bremse deres støv for minimumslønn i en fettig burgerhytte hele sommeren, ifølge en artikkel som nylig ble publisert av Bloomberg.

I stedet sier artikkelen at ifølge Bureau of Labor Statistics, Den amerikanske arbeidsstyrkenes deltakerandel for 16- til 19-åringer har gått fra ca 55% i 1977 til en mye lavere 35% i 2017. I 2024 forventes tallet å falle under 27%.

Men før du går på en knyttflyvende, "spekulære", "unge mennesker-disse dager" rant, la oss ta en titt på Hvorfor tenåringer er mindre interessert i å jobbe i sommermånedene.

Barn disse dagene!

Artikkelen foreslår noen få teorier om hvorfor ungdomsarbeidsstyrkenes deltakelse faller så jevnt:

  • Tenåringer blir overfylt ut av arbeidsstyrken av eldre amerikanere som nå jobber over 65 år med de høyeste prisene på mer enn 50 år
  • Innvandrere konkurrerer med tenåringer for jobber
  • Foreldre skyver tenåringer for å frivillig og delta i ekstra kurs for å imponere høyskoler
  • College-bundet tenåringer kan ikke være interessert i å jobbe i det hele tatt fordi penger bare strekker seg ikke så langt som det pleide å være (jeg antar at det kan føle seg ubrukelig å jobbe hele sommeren bare for å endre den endelige studielånsbilletten fra $ 50.000 til $ 47.100)

Alle gyldige grunner, og alle sannsynligvis spiller en liten rolle i det større problemet, men artikkelen tilbød en siste teori.

Tilsynelatende virker tenåringer ikke i disse dager fordi de gjør noe annet i stedet. (Graffitiing overpasses? Hanging ut i kjøpesentre med foreldrenes kredittkort? Legge i seng hele dagen å spille rundt på disse * gisp * blasted smartphones ?!)

Nei, nei og nei.

Tenåringer bruker sine somre til å studere og gå på skole.

Teens i videregående skole tar flere (og tøffere) klasser enn tenåringer på 1980-tallet, og høyskolesalderen gjør flere praktikplasser (de nye konkurransevilkårene sier at de skal fullføre oppover tre) og er ofte pålagt å ta sommer kurs for å kunne oppgradere.

Fleksible sommerjobber for studenter

Men som Bloomberg påpeker, er en sommerjobb mer enn bare en måte å tjene penger på. Det er også en måte å utvide en tenårings verdensvisning og lære dem det grunnleggende i pengehåndtering og hvordan man skal fungere i et arbeidsmiljø.

Problemet er da å finne en jobb som fungerer med en opptatt elevs tidsplan (og den som betaler mer enn minimumslønnen kan ikke skade heller, hva med den latterlig smertefulle kostnaden for høyskolen i disse dager).

Heldigvis, vi her på The Penny Hoarder bryr seg ganske mye om to ting: jobber som ikke gjør at du vil rive håret ut og tjene penger.

Hvis du leter etter en fleksibel sommerjobb, starte med denne listen over 100 sommerjobber for tenåringer. Med alt fra planter som sitter til å utføre på bursdagsfest, er det sannsynligvis en jobb eller to her som du kan passe inn i din hektiske klasseplan.

Hvis du bruker sommeren på campus, prøv en av disse 13 nettbaserte jobber for studenter som du kan gjøre fra din dorm rom (eller registrer deg for å bli Campus Sherpa)!

Hvis du leter etter en sidestrøm som du kan bruke til å tjene ekstra penger på egen tid, sjekk ut disse 25 enkle måter å tjene penger på collegeuten slippe noen klasser.

Og hvis du fortsatt trenger litt hjelp med opplæring slik at du ikke ender opp med å drukne på studentlånsgjeld, er det 100 fantastiske stipendier som kan hjelpe deg med å betale for college.

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar