Penger

Her er hvordan Facebooks målrettede jobbannonser kan gjøre jobbsøkingen din enda vanskeligere

Her er hvordan Facebooks målrettede jobbannonser kan gjøre jobbsøkingen din enda vanskeligere

Facebook er veldig bra på å sortere ut forskjellige tverrsnitt av brukerbasen for å motta svært målrettet annonsering.

Det er flott for å vise nye momsannonser for de nyeste trendene i onesies. Men det er økende bekymring bedrifter kan bruke målrettede jobbannonser til å være hjemme hos bestemte aldersgrupper og ekskludere andre.

New York Times og ProPublica undersøkte målrettede Facebook-annonser og oppdaget store navn arbeidsgivere som Target og Amazon har brukt taktikken for å begrense hvilke aldersgrupper som vil se rekrutteringsannonsene sine.

"Flere eksperter spurte om praksisen er i tråd med den føderale aldersdiskrimineringen i sysselsettingsloven fra 1967, noe som forbyder forstyrrelser mot personer som er 40 år eller eldre i ansettelse eller ansettelse," opplyste artikkelen.

"Mange jurisdiksjoner gjør det ulovlig å" hjelpe "eller" abet "aldersdiskriminering, en bestemmelse som kan gjelde for selskaper som Facebook som distribuerer jobbannonser."

Hva betyr dette for folk som scoping ut jobbannonser på deres Facebook-feed?

I utgangspunktet betyr det jobbsøkere kan ikke se jobber de er kvalifisert for hvis de ikke oppfyller visse alderskrav.

På en bredere skala, det kan gi arbeidsgivere en måte å ytterligere diskriminere på grunnlag av kjønn, etnisitet eller seksuell orientering.

Sjekk ut artikkelen fra The New York Times for et dypt dykk i konsekvensene av denne potensielt diskriminerende tilnærmingen til jobbrekruttering.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar