Penger

Denne læreren brukte YouTube til å tjene $ 120k i fjor - Slik gjorde hun det

Denne læreren brukte YouTube til å tjene $ 120k i fjor - Slik gjorde hun det

Gabby Wallace hadde alltid en tørst å se verden.

Derfor begynte hun å lære engelsk som et annet språk (ESL); hun visste at det var en karriere som ville tillate henne å reise.

Men hun forventet aldri at hun ville snuble over en virksomhet som ville tillate henne å fortsette å lære og reise - og til og med tjene tilsvarende sin tidligere lønn i en en uke.

Det er alt takket være en liten plattform kalt YouTube ...

En "ulykkesvirksomhet"

Wallace, som har en mastergrad i utdanning, hadde undervist i ESL i fem år da hun bestemte seg for å lage "bite size" videoer for å hjelpe elevene i Japan.

"Det var nesten en utilsiktet virksomhet som jeg opprettet," hun sier. "Ingen finansiering, ingen investorer, ingen forretningsplan. Jeg ville bare hjelpe elevene mine mer. "

På dette tidspunktet hadde hun ingen teknisk erfaring og ikke noe utstyr - bare en bærbar datamaskin og en smarttelefon.

"Jeg visste ikke engang hvordan jeg skulle redigere," sier hun. "Jeg har faktisk mine første videoer oppe fremdeles på YouTube, der du kan se meg slå kameraet av og på. Det er veldig pinlig, men jeg forlater dem der oppe, fordi det er slags en påminnelse om at du kan gjøre dette selv med svært lite trening. "

Elevene hennes reagerte godt på videoene, så hun fortsatte å lage dem - selv etter å ha flyttet tilbake til USA for å undervise på et universitet.

Seks måneder i, kom en liten boks opp på YouTube som sa: "Ja, jeg vil gjerne kunne tjene penger på mine videoer." Hun klikket på den.

Og sakte begynte pengene å trickle inn.

"Ærlig, ser de første par centene og de første par dollar kommer inn forbløffet meg bare," hun sier. "Jeg var som," Dette er mulig; Åh, det går det. '"

Selv om det ikke var nok til å støtte henne, følte det seg bra. (For de fleste kan inntektene ha dekket kaffekostnader - men Wallace bemerker: "Jeg drikker mye kaffe.")

På grunn av den økende populariteten til hennes videoer, begynte hun å motta forespørsler fra studenter som ønsket å ta Skype-leksjoner med henne. Så begynte hun å gjøre det også.

Hun dedikert 15 timer hver uke (på toppen av hennes heltidsundervisning) til sin kanal og studenter, og tjener omtrent $ 50- $ 100 per uke.

"Jeg hadde mye tvil om den tiden jeg brukte på det," innrømmer hun. "Som, er det virkelig verdt det?"

Hun går alt i - og det lønner seg

Så, tidlig i 2014, sier Wallace, "Jeg skjønte bare at jeg ikke kunne gjøre det."

Hun hadde vært på YouTube i tre år og hadde 10.000 abonnenter. Hun gjorde fortsatt en-til-en engelsk leksjoner, og kunne ikke vokse sin virksomhet fordi hun bare hadde "så mange timer på dagen."

Så la hun et nytt verktøy til arsenalen hennes: et videokurs, komplett med leksjoner, spørrekonkurranser og eksklusivt innhold som ikke er tilgjengelig på hennes YouTube-side.

Fordi kurset var på forespørsel og ikke var avhengig av sin tid, kaller hun det "et stort vendepunkt."

Wallace fikk også heldig: YouTube ga henne en gratis mentor, en tjeneste som den tilbyr for å velge skapere. Hun møtte ham en gang i uken for å lære strategier for å vokse sin abonnentbase og inntjening.

Snart gikk hun fra 10 000 abonnenter og inntekter på $ 200 - $ 300 per måned til 100 000 abonnenter og en "anstendig inntekt."

Hennes største suksess? Et felles salg med andre engelske lærere som brakte inn $ 45 000 i en uke - 10% av dem ble donert til Løfteblyanter.

Da hun så disse tallene, ropte hun.

«Jeg hadde aldri gjort så mye om en måned som engelsklærer, og jeg hadde aldri forestilt meg at jeg kunne gi tilbake så mye,» forklarer hun. "Det var som whoa."

Disse dager, Wallace kan kommandere $ 1000 i sponsing for en fem minutters video på hennes kanal.

For å lage fem eller seks av disse, tar det henne om tre timer: en for å forberede, en til film og en å redigere.

Selv om det er en ganske utrolig timepris, gjør Wallace det meste av inntektene hennes fra nedlastbare kurs - bokstavelig talt en måte å "tjene penger mens du sover", sier hun.

Mellom hennes kurs, YouTube-annonseinntekter og sponsorater, tjente hun $ 120 000 i fjor ($ 25.000 gikk til overhead kostnader som web hosting og entreprenører).

Alt mens hun jobber på sin tidsplan, hvor som helst med en internettforbindelse - reiste hun til 20 land i fjor!

Wallace's 5 Top YouTube Tips

Hvis du håper å etterligne Wallaces suksess med en egen YouTube-kanal, ikke gå glipp av tipsene sine for å vokse med - og tjene penger med - plattformen.

1. Tenk på dine ferdigheter

Hva er du god på? Hva kan du lære?

"Tenk på hvilken kunnskap eller ferdigheter du har," Wallace sier, "og du kan skape eiendeler fra ingenting."

Selv om Wallace aldri hadde skapt videoer før, visste hun hennes styrke og bakgrunnen var i undervisning - og hun brukte det til å skape sin biz.

2. Tilbudspris gratis

Wallace tillater mye av hennes suksess til det faktum hun begynte med å "gi så mye verdi på kanalen min gratis."

Du vil at folk skal se at du er en ekspert, og at du vil hjelpe, sier hun. Hvis du begynner å selge ting for fort, og seerne tror du er i det bare for å tjene penger, advarer hun deg om at du slår dem av.

I stedet gir hun deg råd "Begynne å gi" og "prøve å være i tjeneste".

3. Opprett et fellesskap

Jeg hater å bryte den til deg, men du vil nok ikke finne suksess ved bare å laste opp videoer til plattformen - uansett hvor bra de er.

"Det handler om å vokse publikum og samhandle med dem," sier wallace. "Du må se dem som et fellesskap."

4. Diversifiser inntektene dine

Til tross for Wallaces massive følge utgjør hennes YouTube-annonseinntekter bare en liten del av inntektene sine - derfor anbefaler hun at hun har flere inntektsstrømmer.

"Selv om du har mange synspunkter og du tjener gode penger fra YouTube-annonser og ting, ser du at mange av de mest kjente skaperne faktisk selger varer på sine nettsteder, sier hun. "Selge t-skjorter eller selge andre ting, eller kanskje de har tilknyttede lenker til produkter."

Åh, og hvis du ser et produkt i en video, merker hun "det er sannsynligvis sponset."

5. Samarbeide med andre

Selv om noen kanskje har sett på andre online engelsklærere som konkurrenter, tok Wallace motsatt tilnærming.

"Ærlig talt, Vi har alle fordeler så mye fra samarbeid, om det bare er å dele hverandres koblinger, lage en samarbeidsvideo eller intervjue hverandre på en podcast, sier hun. "Det har vært en stor kilde til ikke bare inntekt - men vokser våre respektive lokalsamfunn."

Og selv om hun ikke nevnte det, legger jeg til et annet tips: Vær tålmodig.

Det tok Wallace tre år med hustling på siden (og fem år med å lære ESL tidligere) før hun begynte å tjene en heltidsopphold fra sin virksomhet. Det er mange ofre netter og helger ute.

Jo, hun har et liv mange av oss ville drømme om nå - men hun har jobbet hardt for det.

Og hennes bare angre? At hun ikke gjorde det før.

Ser tilbake, sier Wallace at hennes største feil var "ikke å tro på meg selv, ikke være trygg ... og ikke mentalt å gå inn i det hele."

Din sving: Ønsker du å tjene penger på YouTube? Sjekk ut Wallace nettsted, hvor hun tilbyr flere YouTube-kurs.

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.


Skrive Inn Din Kommentar